Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMÜDER, DEPREM BÖLGESİNE YARDIM ELİNİ UZATIYOR…

Hafta sonu Elazığ’ın Sivrice

Hafta sonu Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin yüreklerdeki acısı tazeliğini korurken; milletçe topyekun halde bölgenin yaralarını sarma çalışmalarımız devam ediyor. Elazığ ve Malatya’yı sarsan depremin zararını bir nebze olsun hafifletmeye yönelik yardım ve destekler sürerken, Çekmeköy Müteahhitler ve İşadamları Derneği ÇEKMÜDER de anlamlı bir kampanyaya imza attı. Deprem bölgesindeki yetkililerle temasa geçen ÇEKMÜDER, ilk etapta bot, mont, medikal ve hijyenik malzeme yardımı göndereceğini bildirdi ve bölgede zarar gören bir okulu yeniden yapmayı taahhüt etti.

Çekmeköy’de faaliyet gösteren Müteahhitler ve İşadamları Derneği merkezinde Başkan Yücel Evsen yönetiminde toplanan ÇEKMÜDER yöneticileri, hafta sonu 6.8 şiddetindeki depremle sarsılan Elazığ ve Malatya’ya yardım ve destek konusunda sevindirici kararlar aldı. İlk etapta bir komisyon kurulduğunu www.yerelgazete.com.tr ye açıklayan dernek başkanı Yücel Evsen, “Her şeyden önce depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Depremler ülkemizin acı bir gerçeği ve bizler bu gerçekle yaşamayı öğrenmenin yanı sıra; bu gibi felaketler sonrasında ulusça, milletçe birlik ve beraberlik içerisinde yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz. Elazığ ve Malatya illerimiz başta olmak üzere tüm bölgeyi etkileyen Sivrice depremi de bütün milletimizi bir kez daha kenetlemiştir” dedi.

ÇEKMÜDER olarak bölgeye acilen yardım ve destek eli uzatma konusunda ortak kararlar aldıklarını ifade eden Başkan Yücel Evsen, “Türkiye’nin dört bir yanından bölgeye yağan yardımları sorduğumuz yetkililerden bot, mont, medikal ve hijyenik malzeme gibi ihtiyaçların daha çok işe yarayacağını öğrendik. Dolayısı ile bütün ÇEKMÜDER yöneticileri, üyeleri ve paydaşları ile bu gibi malzemeleri en kısa sürede tedarik edip AFAD ve Kızılay yetkililerimize teslim edilmek üzere bölgeye ulaştıracağız” şeklinde konuştu.

Depremde zarar gören veyahut yıkılan herhangi bir okulu yeniden inşa edip eğitim ve öğretime kazandırma konusunda da bölgedeki milli eğitim ve kaymakamlık yetkilileriyle temasa geçtiklerini de kaydeden Başkan Yücel Evsen; “Elazığ ilimizde olur, Malatya’da olur hiç fark etmez. Herhangi bir köy okulu da olabilir. Depremde yıkılan ya da zarar gören bir okulumuzu yeniden inşa edip eğitim ve öğretime kazandırma hususunda bölgenin milli eğitim ve kaymakamlık gibi yetkilileri ile görüşmeler yaptık. Devletimizin uygun göreceği bir okulumuzu yeniden inşa etmeyi ÇEKMÜDER olarak taahhüt ediyoruz” dedi.

Deprem gerçeğinin toplumsal bilinci konusunda da çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Yücel Evsen, önümüzdeki günlerde Çekmeköy’de bölge halkının deprem konusunda daha çok bilgi sahibi olacağı eğitim seminerleri düzenleyeceklerini ifade etti. “Bu seminerlerdeki amacımız deprem önlemleri hususunda halkımızı bilinçlendirmek” diyen Evsen; “Kültür merkezlerimizde bütün vatandaşlarımızın katılacağı seminerlerde alanında uzman isimler deprem anında ve sonrasında yapılması gereken konularda katılımcıları bilinçlendirecek” dedi.         

Reklamı Geç