Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKORDER 52 STK İLE TERÖRÜ LANETLEDİ

Çekmeköy Ordulular Derneği öncülüğünde

Çekmeköy Ordulular Derneği öncülüğünde 52 sivil toplum kuruluşu, Şahinbey Camii önünde şehitleri anma ve terörü lanetlemek için ortak basın açıklaması gerçekleşirdi. ÇEKORDER Başkanı Sedat Erdem; terörü sert bir dille lanetledi.

ordutrrprtst7Yurdun dört bir yanından yükselen terörü lanetleme protestoları artarak devam ediyor. Sedat Erdem başkanlığındaki Çekmeköy Ordulular Derneği de tam 52 sivil toplum kuruluşunu organize ederek ilçede büyük yankı uyandıran geniş kapsamlı bir protesto eylemi gerçekleştirdi. Binlerce Türk bayrağı dağıtılan eylem Cuma namazı çıkışı yapıldı ve aziz şehitlerimiz ruhuna lokma tatlısı ikram edildi. Programa 52 sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra eski Yalova Milletvekili Temel Çoşkun, Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, yardımcıları Ahmet Epli, Şahmettin Yüksel, Fatih Sırmacı, Şenol Çetin, Ak Parti İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Kaymakam Cemal Hüsnü Kansız, ÇEKORDER kurucu başkanı Yücel Yalçınkaya mevcut başkan Sedat Erdem ve yönetim kurulu katıldı.

ordutrrprtst152 Sivil toplum kuruluşu adına söz alan Çekmeköy Ordulular Derneği başkanı Sedat Erdem; “Ülkemizde yaşanan hain saldırılar sonucu verdiğimiz tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, acılı ailelerine ve sevenlerine sabır diliyoruz. Biz Ordulular Derneği olarak vatan, millet ve bayrak sevdamız dün nasıl ise bu gün de aynıdır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz üzerine yaptığımız programlarımıza devam edeceğiz. 52 Sivil Toplum Kuruluşumuzun imzasını taşıdığı basın açıklamamız bu ülkeyi parçalamak isteyen vatan hainlerine karşı duruşumun bir örneğidir.

ordutrrprtst9Bizler geçmiş tarihlerde nice mücadeleler vermiş ecdadın nesilleriz. Söz konusu vatan ve bayrak olduğunda beşikteki çocuğunu, tarladaki hasadını annesinden ve babasından helallik alarak dönmemek üzere ülke için bayrak için savaşmaya giden Kastamonulu, Edirneli, Rizeli, Trabzonlu, Ankaralı, Bingöllü, Vanlı, Diyarbakırlı, Giresunlu, Çanakkaleli, Ordulu Mehmetlerin torunlarıyız. Mesudiye’den, Aybastı’dan, Gürgentepe’den, Ulubey’den, Gölköy’den, Akkuş’tan, Altınordu’dan ve tüm ilçelerimizden gurbet diyarı İstanbul’a gelmiş kültürünü buralarda yaşatan Ordulular olarak bu vatanı bölmek isteyenlere bizler fırsat vermeyeceğiz” dedi.

ordutrrprtst8“Ay yıldızlı bayrak altında; Laz’ı, Çerkez’i, Kürdü olmak üzere ben bu ülkeyi seviyorum diyen vatanseverlerin her zaman başımızın üstünde yeri var” diyen Başkan Erdem; “Bizler dün olduğu gibi bu gün de kardeşçe yaşayacağız. Bingöl de, Van da, Erzurum da, Hakkari de, Tunceli de, Siirt te, Edirne de, Kars ta bizim. Bu ülke üzerinde hain planlar yaparak sözde bayrağımız, vatanımıza, askerimize, polisimize el uzatarak kan akıtan hainleri kınıyoruz.  Her zaman savunduğumuz sağduyudur. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Lakin sabırda bir yere kadar. Çekmeköy’de 30 bin Ordulu, İstanbul da 500 bin Ordulu ve Dünya genelinde 1 milyona yakın Ordulular olarak Sayın Ordu valimizin de dediği gibi PKK başta olmak üzere terör örgütlerini Ordulular tükürüğü ile boğar. Hiç kimse bizim sabrımızı denemeye kalkmasın. Bizler babamızın elinde tespihi, başındaki kasketi ve köy odalarında büyüklerimin eşsiz Anadolu insanının samimi sohbeti ile büyüdük. Dünyaya gözümüzü açtığımızda ezan sesi ile ismimizi koydurduk” şeklinde konuştu.

ordutrrprtst3Erdem sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün televizyonlarda da görüyoruz. Annelerinin eteklerini giyen, yüzleri maskeli ellerinde molotof bir yerlere saldıran vatan hainlerine söyleyeceğimiz şudur ki. BİR GECE ORALARA GELİR KAZDIĞINIZ KUYULARA SİZLERİ GÖMER GELİRİZ. GİYDİĞİNİZ O ETEKLERİNİZLE SİZLERİ KOBANİYE KADAR KOVALARIZ. HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN. Bu ülkemizde herkes kardeşçe yaşasın. Bu ülkenin ekmeğini yiyerek suyunu içen ve hainlik peşinde olan bölücülere bu millet hiçbir zaman fırsat vermeyecektir. Bizlerde Ordulular olarak daha önce söylediğimiz gibi söz konusu vatan ve bayrak millet sevdası olduğunda her zaman duruşumuzu gösteririz.

ordutrrprtst5Biz Ordulular Bayrak inmez, Ezan Susmaz, Vatan bölünmez diyenler olduk. Bir zamanların tatarı şimdilerin etek giyeni olmadık.  Dün olduğu gibi bu günde söyleyeceğiz bu ülke üzerinde kara planlar yapan tüm hainleri kınıyoruz. Askerimize ve Polisimize el uzatanları kınıyoruz. Bu ülke üzerin bir karış toprak hesabı yaparak saz çalan şirin çocuk olup PKK terör örgütüne mesafe koymayan siyasi partileri kınıyoruz. Bu ülkenin ekmeğini yiyip suyunu içerek terör örgütlerine destek veren, iş adamlarını, sanatçıları kınıyoruz. Aziz şehitlerimiz tekrar rahmetle anıyor. Acılı ailelerine sabır diliyoruz. Ordulular olarak vatan bölenlerin hainlerin yanında değil vatanseverlerin yanında olmaya devam edeceğiz.”

ordutrrprtst4Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Yalova 21. dönem  Milletvekili Temel Coşkun ve tüm katılımcı STK temsilcilerinin ortak mesajı ise “Bu vatan hepimizin” oldu. Ortak basın açıklamasının ardından Şehitlerimiz için topluca dua edildi. Emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı program olaysız dağıldı.

ordutrrprtst2

 

Reklamı Geç