Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKSİAD EKONOMİ DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPTI

Ekonomide “2014 yılı nasıl

Ekonomide “2014 yılı nasıl geçti ve yeni yıl 2015’te bizi neler bekliyor” konulu bir durum değerlendirme toplantısı düzenleyen Çekmeköy Sanayici İşadamları Derneği ÇEKSİAD, üyelerini bilgilendirdi.

ceksiadekonomikahvlt3Sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra bilgilendirme toplantılarını da sürdüren Çekmeköy Sanayici İşadamları Derneği ÇEKSİAD, son derece yararlı organizasyonlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Ekonomi alanında geçen 2014 yılının değerlendirilmesi ve yeni yıl 2015’ten beklentiler konulu kahvaltılı bir toplantı düzenleyen ÇEKSİAD, üyelerine son derece faydalı bilgiler sundu. İMSİAD Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Kerem Alkin’in sunumu ile yapılan değerlendirme öncesi bir selamlama konuşması yapan ÇEKSİAD Başkanı Erdal Albayrak, yeni yılda da etkinliklerini artırarak faaliyetlerine devam edeceklerini kaydetti.

ceksiadekonomikahvlt62014 yılında gerçekleştirdikleri çalışmalara da değinen Albayrak, her geçen gün daha profesyonel bir sivil toplum modeli oluşturduklarına vurgu yaptı. Küresel kriz 5. yılını geride bırakırken dünya ekonomisi üzerinde yaratılan 3 temel sorun başlığında sunumunu gerçekleştiren İMSİAD Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Kerem Alkin, 9.2 milyar kişiye yürüyen dünya nüfusu var oldukça ekonomik döngünün her geçen gün büyüyerek devam edeceğini söyledi.

ceksiadekonomikahvlt8Türkiye’de inşaat sektöründe balon olmadığını da kaydeden Alkin, “Türk tarımı misyonunu tamamlamıştır” söylemini de kabul etmediğini ifade etti. Üretime dayalı ve imalat sanayisinin geliştiren bir Türkiye modeli öngören Alkin, yeni dönemde STK oluşumlarının yönlendirdiği bir ekonomi düzeninin hakim olacağını söyledi. Alkin; “İşte yeni Türkiye modelinde ekonominin önemli yönlendiricileri siz sivil toplum kuruluşları olacaksınız” dedi.

ceksiadekonomikahvlt7Ekonomik gelişmeler noktasında dünya ülkeleri üzerinden örnekler veren Alkin, daralan Avrupa Birliği ve yüksek likidite ile gelecekte sıkıntı yaşaması muhtemel olan ABD ekonomisini karşılaştırdı. Petrol ve enerji kaynaklarına değinen Alkin, Ortadoğu’daki gelişmeler, Suriye ve Irak ile IŞİD olayı ve Rusya’nın Ukrayna krizi gibi tehditlerin ekonomi üzerindeki yansımalarına da dikkat çekti. ÇEKSİAD üyelerinin yoğun katılım gösterdiği kahvaltılı toplantının sonunda ise plaket ve derneğe yeni katılanlara rozet takma merasimi vardı.

ceksiadekonomikahvlt5

ceksiadekonomikahvlt4

ceksiadekonomikahvlt2

ceksiadekonomikahvlt1

Reklamı Geç