Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKSİAD’DA AK PARTİ İLE CHP ARASINDA SU GÖNDERMESİ..

Geçen hafta ÇEKSİAD’ta konuşan

Geçen hafta ÇEKSİAD’ta konuşan Ak Parti’li Bakan İdris Güllüce’nin, “Allah bu millete CHP’nin bir bardak suyunu içmeyi nasip etmesin” sözlerine aynı kürsüden cevap veren CHP’li Akif Hamzaçebi; “2008’den bugüne patinaj yapan ve büyüme hızı % 2’lere gerileyen Türkiye’de CHP’nin suyuna ihtiyaç vardır” dedi.

ceksichpagır8Bölgemizin önde gelen işadamı örgütlenmelerinden olan Çekmeköy Sanayici İşadamları Derneği ÇEKSİAD, yaklaşan 7 Haziran öncesi siyasileri ağırlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Ak Parti’li Bakan İdris Güllüce ve heyetini dernek merkezinde konuk eden ÇEKSİAD bu hafta  ise CHP’nin ekonomi kurmayları İlhan Kesici ve Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi ile bir araya gelip sanayici sorunları ve ekonomik durum değerlendirmesi yaptı.

ceksichpagır10Kahvaltılı toplantıya ÇEKSİAD Başkanı Erdal Albayrak ve önceki dönem başkanlar Abdullah Gelgeç ile Bilent Dündar ile ÇEKSİAD üyelerinin yanı sıra yanı sıra CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, Vekil Adayı İlhan Kesici, İlçe Başkanı Erdoğan Bozkurt, önceki dönem ilçe başkanı Murat Cirav, Belediye Başkan Adayı Seyfettin Yıldırım, meclis üyeleri ve çok sayıda işadamı katıldı.

ceksichpagır1Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Erdal Albayrak; “ÇEKSİAD seçkin markaların buluştuğu Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarındandır” dedi. Sanayici sorunlarına değinen Albayrak, siyasi partilerin sanayicilerle ilgili hiçbir vaadinin olmayışına dikkat çekti. “Çevrecinin çöktüğü, zabıtanın çektirdiği ve belediyenin ayrı bir işkence uyguladığı sanayicinin makus talihi artık değişsin” diyen Albayrak; “% 60 faiz giderlerine, % 20 vergiye geriye kalanı işçiye mi, işimizi geliştirmeye mi harcayalım yoksa kendi karnımızı mı doyuralım” diye sordu. İşsizlik sorununa da değinen Albayrak; “Nitelikli eleman sorunu var ve işçi ile işveren arasında barış yok” dedi.

ceksichpagır2KESİCİ’DEN EKONOMİ DEĞERLENDİRMESİ

CHP’nin ekonomi kurmaylarından İlhan Kesici de konuşmasında partisinin ekonomi vaatlerini ön planda tuttu. Türkiye’nin bu ölçüdeki ekonomik büyüme oranı ile genç işsizlikte dünya birincisi olduğunu kaydeden Kesici, “Türk iş dünyasının daha fazla verimli olup ülkemizin kalkınması ve büyüme hızına katkıda bulunması için gerekli yasal ve alt yapısal düzenlemeyi CHP iktidarı sağlayacaktır. Bize inanın ve güvenin” şeklinde konuştu. Kesici, ülkenin iyi yönetilmediğini ve CHP iktidarının daha iyi bir yönetim için taahhütleri ile göreve talip olduğunu kaydetti.

ceksichpagır7ÇEBİ’DEN GÜLLÜ’CEYE SU GÖNDERMESİ..

Geçen hafta ÇEKSİAD’da konuşan Ak Parti’li Bakan İdris Güllüce, “Allah bu millete CHP’nin bir bardak suyunu içmeyi nasip etmesin” demiş ve gündem konusu olmuştu. Bu hafta aynı kürsüden konuşan CHP Grup Başkan Vekili Aki Hamzaçebi, Bakan Güllüce’nin adını ve söylediklerini anmadan; “13 yıldır ülkeyi bu hale getirenlerin sistemi artık iflas etmiş ve ekonomik büyüme çökmüştür. Onun için Türkiye’nin CHP’nin suyuna ihtiyacı vardır” demesi Güllüce’ye verilmiş bir cevap olarak anlaşıldı.

ceksichpagır6“Biz iktidarı değerlendirme üzerine değil, ülkeyi daha güzel günlere taşıyacak bir ekonomi modeli üzerine seçim kampanyamızı oluşturduk” diyen Çebi, “Sanayiciyi üvey evlat olmaktan kurtaracağız. Türkiye’yi daha iyi bir seviyeye taşıyacak ayakları yere basan bir programımız var. Bu taahhütlerimizin öyle abartıldığı gibi bütçeye bir yükü de yoktur. 2008’den beri patinaj yapan bir Türkiye’de büyüme dibe vurmuş ve kimse mutlu değildir. İşverenin omuzundaki işçi sigorta pirimi ve vergisinde dünyada 7. sıradayız” dedi.

ceksichpagır4Sanayiciye teşvik politikasının yenileneceğini kaydeden Çebi, “Otomotivde Türk olan yerli bir marka yoktur” dedi. Türkiye’de 5 milyon 673 bin işsiz olduğunu ifade eden Çebi, “Nitelikli eleman sorunu ve asgari ücretin düşük olması bu işsizliğin ana sebepleridir. Onun için biz CHP olarak asgari ücreti 1.500 lira olarak vaat ediyoruz ve ilk etapta 800 bin işsiz gencimize mesleki eğitim kursları vereceğiz” dedi. Çebi, “Bize güvenin ve inanın. CHP iktidarında enflasyon, cari açık ve ekonomik büyüme sıkıntısı gibi sorunlar olmayacak” dedi.

ceksichpagır5

ceksichpagır3

ceksichpagır9

 

 

Reklamı Geç