Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM ÇEKMEKÖY’DE..

Hafta sonu sürpriz şekilde

Hafta sonu sürpriz şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ağırlayan Çekmeköy’de hareketli bir gün yaşandı. Ak Parti Milletvekili Ravza Kavakçı Kan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve Ak Parti İlçe Başkanı Akın İlhan ile birlikte ilçede saha çalışmaları yapan Bakan Kurum, Çamlık Mahallesi’ne millet bahçesi ve Şile yoluna gürültü bariyeri gibi heyecan uyandıran projelerin müjdesini verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Çekmeköy’ü ziyaret etti. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Ak Parti İlçe Başkanı Akın İlhan ve belediye başkan yardımcıları tarafından karşılanan Bakan Kurum’a, ilçede yapılan çalışmalar ve yapılması planlan yatırımlar hakkında bir sunum yapıldı. Sunumun ardından gerçekleşen basın toplantısında konuşan Bakan Kurum; “Bugün Çekmeköy’deyiz. Doğal güzellikleriyle İstanbul’umuzun ve ülkemizin cazibe merkezi olan  ilçemize millet bahçesinden, kentsel dönüşüme, bisiklet yoluna kadar birçok konuyu beraber değerlendirdik. Çekmeköy için çok önemli olduğuna inandığımız kararlar aldık. Gerek millet bahçesi çerçevesinde, gerek kentsel dönüşüm belediyemizle uyum içerisinde çok önemli adımları atmıştık, atmaya devam ediyoruz. Çamlık Mahallemizde bir millet bahçesi projesi yapacağız. Toplamda 200 bin metre kareye ulaşacak proje gerçekleştireceğiz. İller Bankası ve bakanlığımızın da desteğiyle belediyemizin hemen önünde bulunana alanda ise Çekmeköy Millet Bahçesi ve Yaşam Merkezi’ni inşa edeceğiz. Misafirperverliği için başta başkanımız olmak üzere tüm Çekmeköy halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Şile Yoluna  Gürültü Bariyeri Yapılacak!..

Konuşmasında Ümraniye’de 3 bin metrelik gürültü bariyerini yaptıklarını hatırlatan Bakan Kurum, bugün de Çekmeköy’de Şile güzergahı üzerinde Taşdelen’de nikah sarayı önünden başlamak üzere yaklaşık 3 bin metrelik gürültü bariyerini ilçeye kazandıracaklarını dile getirdi. Çekmeköy Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen sunumun basın toplantısının ardından Aralık ayında hizmete açılan Çamlık Sokak Kentsel Tasarım uygulama alanını ziyaret eden Kurum, Başkan Poyraz’dan alan hakkında bilgi aldı.

Başkan Ahmet Poyraz; “2019 seçimleri öncesinde söz verdiğimiz bir projeydi. Çalışmaların başlamasının ardından dört ay gibi kısa bir sürede projemizi tamamladık. Çekmeköylüler’in spor yapabileceği parkurları ve spor aletlerini içinde bulunduran yeşil alanda ; dinlenme alanları, ücretsiz internet, araç park alanları, engelli aracı şarj istasyonları, dış mekan mobilyaları, güneş enerjisi ile aydınlatma panelleri bulunuyor. Çalışmamız binlerce metrelik yürüyüş ve bisiklet parkuru ile prestij cadde çalışmalarına yeni bir model oldu” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Çamlık Sokak’ta vatandaşlar ile sohbet etti.

Reklamı Geç