Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP 94. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR..

Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşunun

Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşunun 94. Yıldönümünü kutluyor. Genel merkez Ankara başta olmak üzere yurdun her tarafında CHP örgütleri, Atatürk anıtına çelenk bırakarak Türkiye Cumhuriyeti’nin ve CHP’nin kurucusuna bağlılıklarını bildirdi.

CHP’nin kuruluş yıldönümü vesilesiyle Ankara Anıtkabir’de büyük tören vardı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet sabah saatlerinde Anıtkabir’e çıktı. İstanbul’da da taksim anıtına İl Örgütü tarafından çelenk bırakıldı. Ayrıca Anadolu yakasındaki Sancaktepe, Çekmeköy, Ümraniye, Üsküdar ve Ataşehir gibi tüm ilçelerde de CHP örgütleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve CHP’nin kurucusu Gazi Mutsafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk bıraktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin 94. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla beraberindeki heyetle Anıtkabir’i ziyaret etti. Daha sonra Misakı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, deftere şunları yazdı:

“Devrimlerinizin ve Cumhuriyetimizin yılmaz savunucusu olan arkadaşlarımızla birlikte huzurunuzdayız. Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte iki büyük eserinizden biri olarak nitelendirdiğiniz CHP’nin 94. kuruluş yıl dönümünde sizi bir kez daha şükranla anıyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. İlke ve devrimleriniz dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatmakta, özgürlük, adalet ve huzur içerisinde yaşamak isteyen dünyadaki tüm mazlum milletlere ilham vermeye devam etmektedir. Karakteri ’hürriyet ve istiklal’ olan bizler, mazlumların güvencesi, adaletsizliğe uğrayanların gür sesi olarak gösterdiğiniz çağdaş uygarlık hedefinde ilelebet yürüyeceğiz. Ruhun şad olsun.”

Heyet, daha sonra 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün kabrine de çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Anıtkabir’den ayrılırken, sohbet ettiği vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Reklamı Geç