Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP ADAYI AKTÜRK’DEN KADEMELİ İMAR VE ÜMRANİYE VİZYONU PROJESİ..

Ümraniye’nin Elmalıkent, Kazım Karabekir,

Ümraniye’nin Elmalıkent, Kazım Karabekir, İnkılap, Topağacı, Dumlupınar ve Hekimbaşı gibi mahallelerinin geleceğini şekillendirecek imar planlaması noktasında vizyon projelerle halkın karşısına çıkan CHP Belediye Başkan Adayı Cafer Aktürk, ‘Kademeli İmar ve Ümraniye Vizyonu’ projesi ile umut olmaya devam ediyor.

Ümraniye’nin Elmalıkent, Kazım Karabekir, İnkılap, Topağacı, Dumlupınar ve Hekimbaşı gibi mahallelerinde düzenlediği kalabalık salon toplantılarında ‘Kademeli İmar ve Ümraniye Vizyonu’ projesini anlatan CHP Adayı Cafer Aktürk’e vatandaşın yoğun ilgisi oluştu. Vatandaşın mülkiyet sorununun yıllardır neden çözülmediğini soran Aktürk; “Elmalıkent, Kazım Karabekir, İnkılap, Topağacı, Dumlupınar ve Hekimbaşı mahallelerinin bulunduğu bölge Anadolu yakasının Maslak’ı olup, değeri paha biçilemez durumdadır. Bu nedenle de rantçıların göz koyduğu bir bölgedir” dedi.

Halka uyarılarda bulunan Cafer Aktürk; “Sizin de bildiğiniz gibi bölgede halkımız parasını ödeyerek bahçe tapusu sahibi olmaya çalışmaktadır. Ancak bahçe tapusu ile birlikte imzalatılan taahhütname kabul edilemez. Yine bu bölge, düzenlenmiş olan ada bazlı imar durumu göz önüne alındığında, çivi dahi çakılamayacak şekilde kilitlenmiştir. 15 yıldır iktidar bu bölgede, Ümraniye’de alabildiği en yüksek oyu almaktadır. Buna rağmen en ufak bir yatırım yapılmasına dahi engel olmuştur. Bölgeye çivi dahi çaktırmamaktadırlar. Ada bazlı imar durumu ile sistem tamamen kilitlenmiştir” dedi.

Konuya daha da açıklık getiren Aktürk, şunları kaydetti: “Örneğin bir adada 100 mülkiyet sahibi var ise bu yöntemde istisnasız hepsinin anlaşması gerekmektedir. Sizce bu mümkün müdür? Pek değil! Yine diyelim ki, mevcutta beş katlı binanız var. Şu anda uygulanan imar düzenlemesiyle payınıza sadece bir daire düşecek. Kabul eder misiniz? Ben olsam, ben de kabul etmem. İşte bu şekilde sistem kilitlenmektedir. Sonuçta ne olacak? Bu bölgede evler acilen yenilenmesi gerektiğinden, merkezi hükümet marifeti ile bölge, riskli alan ilan edilecektir.

Bu durumda, tüm pazarlık gücünüz ortadan kalkacaktır. Size ne sunulursa; onu kabul etmek, kısacası yaşadığınız bölgeden ayrılmak zorunda kalacaksınız. Yıllarınızı verdiğiniz ve bu zamana kadar çile çekerek edindiğiniz mülkünüz çocuklarınıza miras olarak kalacakken,  tamamen elinizden uçup gidecektir.

Peki, çözüm var mı? Evet! Var.  Teveccühünüz ile Belediye Başkanı olduğumda, ilk işimiz bu bölgede kapsamlı imar revizyonu yapmak olacaktır. Öncelikle imar artışı sağlayacağız. Her parsel kendi inşaatını kendisi veya birkaç parsel anlaşarak da yapabilecektir. Kaç parsel anlaşabilirse hemen gelecek, imar durumunu alacak ve inşaatını yapmaya başlayacaktır. Yani kademeli imar ile yerinde dönüşüm gerçekleşecektir. Bu şekilde hemen, hem mülkünüzü yenileyerek güvenli evlerde yaşayacak hem de malınızdan gelir elde etmiş olacaksınız. Çünkü şuan çok büyük zarardasınız.

Bir örnek verelim. İktidar ilk döneminde bu sorunu çözmüş olsaydı ve mülkünüzü bir müteahhite vermiş olsaydınız; size 3 daire düşseydi ve bu dairelerden birinde kendiniz oturup diğer iki daireyi de 1000 TL‘den kiraya verseydiniz, ayda 2000 TL almış olsaydınız, 10 yılda da 120 ay olduğuna göre toplamda 240 Bin TL kaybınız var. Siz bu kadar zengin misiniz? 31 Martta bir tercihte bulunacaksınız. Ya malınızı, mülkünüzü çocuklarınıza miras bırakmayı tercih edeceksiniz. Ya da yandaş rantçıların malınızı göz göre göre almasına izin vereceksiniz.”

Reklamı Geç