Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP, CAN ÇEKİŞEN RİVA DERESİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ..

CHP İstanbul İl Örgütü,

CHP İstanbul İl Örgütü, Riva deresinde yaşanan kirliliğe ve balık ölümlerine dikkat çekmek için Riva deresinin geçtiği Beykoz Göllü köyünde eylem yaptı. Eylemde İSKİ ile İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü göreve çağrıldı.

rivachp2Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü, Beykoz sınırları içerisinde bulunan Riva Deresi’nde yaşanan çevre katliamını protesto etmek için Riva Deresi’nin geçtiği Göllü Köyü’nde eylem yaptı. “Riva can çekişiyor – Riva için sessiz kalma” pankartı ve “Temiz su kaynakları istiyoruz”, “Riva SOS”, “İSKİ nerede” dövizleri taşıyan CHPliler, İSKİ’yi ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne göreve çağırdı.

rivachp6Basın açıklaması yapan İl Yönetim Kurulu Üyesi Şeyma Dumrul, “Riva deresindeki kirlilik 2005’ten bu yana, yani 10 yıldır devam etmektedir. İlk olarak Nisan 2005 yılında İSKİ Paşaköy Arıtma Tesisi’nin arıtmasız şekilde suyu Riva deresine boşaltması nedeni ile büyük bir kirlilik yaşanmış ve bugün olduğu gibi balık ölümleri meydana gelmiştir” dedi. 2009 ve 2011 yıllarında CHP il genel meclis üyeleri ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi tarafından Riva Deresi’ne yaşanan çevre kirliliğinin gündeme getirildiğini hatırlatan Dumrul, İBB’nin ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün gereğini yapmadığını, TBMM’nin de bu konuyu gündemine almadığını vurguladı.

rivachp3CHP Meclis Grubu’nun bu ay Riva Deresi’nin kirliliğiyle ilgili İBB Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdiğini de söyleyen Dumrul, “Şu sıralarda yeniden Riva Deresi’nde kuş ölümleri de başlamış durumda. Ancak Riva’daki bu kirlilikle ilgili İSKİ ve İBB tarafından hala herhangi bir açıklama yapılmadı” diye konuştu.

rivachp4Dumrul, “Riva deresinin çevresinde bulunan 11 köyde yaşayan hemşerilerimize ait hayvanlar bu dereden su içecek ve büyükbaş ölümleri de başlayacak. Ayrıca bu havzada sözüm ona organik tarım yapılmakta ve bu tarlalar Riva deresinden gelen bu zehirli su ile sulanmaktadır. Burada yetişen ürünler de İstanbul halkına satılacaktır. Kısaca tüm İstanbul zehirlenme tehdidi ve tehlikesi ile karşı karşıyadır. İSKİ bir an önce gerekli önlemleri almalı, arıtma tesisini tam kapasite çalıştırmalı ve bu derenin çevresinde yer alan, atıklarını dereye bırakan fabrikalara gereken yaptırım uygulanmalıdır. Bu konunun sorumluları İSKİ ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’dür” dedi.

rivachp5Açıklamanın ardından düdük çalarak çevre kirliliğine dikkat çeken CHPliler kısa bir yürüyüşün ardından eylemi sonlandırdı. Eylame CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeleri Şeyma Dumrul, Semra Engin ve Çağdaş Murat Sabancı’nın yanı sıra CHP Beykoz İlçe Başkanı Şevket Arıkan ile çok sayıda partili katıldı.

 

Reklamı Geç