Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP ÇEKMEKÖY ADAYI SEYFETTİN YILDIRIM; “ŞİMDİ POLEMİK ZAMANI DEĞİL, KAZANACAĞIMIZI GÖRENLERİN OYUNLARI TUTMUYOR..”

Seçime sayılı gün kala

Seçime sayılı gün kala yerel basına konuşan CHP Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Seyfettin Yıldırım; “Çekmeköy’de benimle iktidar partisi arasında bir yarış var. Ben, hem kendi yaptırdığım anketlerde hem de sokakta gördüğüm teveccühe göre bu yarışı önde götürüyorum. Allah’ın izni ve Çekmeköylüler’in desteğiyle 31 Mart akşamı, en yakın rakibime 10 puan fark atarak Çekmeköy Belediye Başkanı olacağım” diye konuştu. Yıldırım, son günlerde çıkan olumsuz haberlerin de bu farktan kaynaklandığını öne sürdü… Yıldırım, “Ben vergi rekortmenleri listesine girmiş bir iş insanıyım. Vergi daireleri orda. Gümüş madaylam burada. Böyle ucuz polemiklere girmeyeceğim ama 1 Nisan’dan sonra da kamuoyuna tüm gerçekleri belgeleriyle açıklayacağım” dedi…

Bir dil sürçmesi nedeniyle tüm havuz medyasında ve sosyal medyada linç edildiğini belirten CHP Adayı Seyfettin Yıldırım, “Bunun tek nedenini de Çekmeköy’ün ellerinden gidiyor olmasıdır. Ancak korkunun ecele faydası yok. 31 Mart akşamı Çekmeköy’de, halkın ittifakı ile halkın iktidarı kurulacaktır” dedi. Seçmenleri sandığa çağıran ve mutlaka oyunu kullanmaya davet eden Yıldırım, “Yurttaşlarımdan bu oynanan oyunu, vereceği oylarla bozmasını istirham ediyorum. Lütfen sandığa gelin ve bu değişim alevinde bir kıvılcım da siz olun” şeklinde konuştu.

Kendisinin sokakta gözlemlediği halkın teveccühü ve partisinin kamuoyuna yansıyan anketlerini işaret eden Yıldırım, “Baktılar ki Çekmeköy elden gidiyor olmadık işlere kalkıştılar” dedi. Hakkında son günlerde çıkan olumsuz haberlerin iftira ve karalamadan ibaret olduğunu ifade eden Yıldırım; “Çekmeköy, 40 yıldır beni de ailemi de tanıyor, biliyor. Benim helal paramın yetmediği, psikolojik sorunlu kardeşimi ekranlara çeşitli vaatlerle çıkarıp hakkımda ileri geri konuşturmak çok çirkin. Tüm bu yapılanların nasıl yapıldığını 1 Nisan’dan sonra belgeleri ile yine sizler aracılığı ile kamuoyuna tek tek açıklayacağım. Ben bunca yıllık hayatımda hizmet dergahına asla eğri odun taşımamış bin kişiyim” dedi.

Yıldırım; Yıllar önceden çöp olmuş bir takım kağıt parçalarını üzerinde karalamalar yaparak daksil ile silerek belge gibi gösterip şahsıma iftira atmak, karalamak da ayrı bir çirkinlik. Vergi daireleri orada. Ben vergi rekortmenleri listesine girmiş bir iş insanıyım ve aldığım gümüş madalyam var. 1 kuruş, 1 gram kayıtsız iş yapamam. Anadolu kurumlar vergi mükellefiyim. EPDK tarafından her gece kontrol edilirim, bağımsız denetçiler tarafından denetlenirim. Kazancım da ödediğim vergilerim de bellidir. Millet İttifakının Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Seyfettin Yıldırım, yerel basınla buluşmasında ayrıca projelerini de anlattı. En büyük projemiz “Aile Belediyeciliğidir” diyen Yıldırım, insan odaklı yeni nesil sosyal belediyecilik olarak tanımladığı Aile Belediyeciliğinin ayrıntılarını da paylaştı.

Çekmeköy Aile Belediyeciliği ile tanışacak

Çekmeköy’ü 250 bin kişilik büyük bir aile olarak gördüğünü belirten Seyfettin Yıldırım, “31 Mart’ta Çekmeköy’ü ‘Aile Belediyeciliği’ ile tanıştıracağız. Bu bir belediyecilik modeli olacak. Bu büyük ailenin her ferdinin Belediye’de bir temsilcisi olacak. Belediyemizin de mahallelerde aile temsilcilikleri olacak. Tıpkı aile hekimliği gibi. Aile temsilciniz, her derdinize deva, her yaranıza merhem olmak için çalışacak. Ona ne zaman isterseniz ulaşacaksınız. Ne zaman ihtiyacınız olursa, Belediye yanınızda olacak. Belediyenin kapıları, bu büyük ailenin her ferdine sonuna kadar açık olacak. Bu modelle, Vatandaşımız nerede oturursa otursun, Belediyeye yürüyerek gidebilecek” dedi.

Aile Belediyeciliği çerçevesinde, Çekmeköy’ü geleceğe taşıyacak 30 vizyon projeleri olduğunu ve bunları kamuoyuna açıkladıklarını belirten Seyfettin Yıldırım, “Bizim için en değerli  şey ailedir. Aile birliğidir. Onun için en önemli projemiz olarak Ailem Çekmeköy Kartı’nı görüyorum” dedi. Bu kartla, Çekmeköy’deki her aileye dokunacaklarını ve bir fayda yaratacaklarını belirten Yıldırım, ailelerin ihtiyaç ve beklentilerini takip edeceklerini, aileler arasında kardeşlik köprüleri kuracaklarını söyledi. Bir Başkan Yardımcılığını Aile Belediyeciliğine tahsis edeceklerini ve Mahalle Aile Temsilcilikleri, Aile Uzmanları, destek birimleri ve denetmenlerle birlikte 100 kişinin üstünde yeni ve nitelikli istihdam yaratacaklarını ve tamamını Çekmeköy’den karşılayacaklarını söyledi. Yıldırım, Sistemin sorunsuz işlemesi ve farklı siyasi görüşler arasında da köprüler kurmak amacıyla, denetim mekanizmasını liyakatlı muhalefet partili vatandaşlar arasından oluşturacağını da sözlerine ekledi.

Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Seyfettin Yıldırım, Aile Belediyeciliği ile Çekmeköylü çocuklara, gençlere, ev hanımlarına, çalışan kadınlara ve  bakıma muhtaç yaşlılara nasıl dokunacaklarını ise şu sözlerle anlattı: “Her ailemizin belediye hizmetlerine doğrudan, hızlı ve kolayca erişimini sağlayacağız. Belediyeye yürüyerek gelecekler. Hatta gelmelerine bile gerek kalmayacak. Aile Temsilciliğini aradıklarında, kurduğumuz yazılım altyapısı ile, biz hangi aileden, kimin aradığını bileceğiz. Vatandaşımız bir çok işini telefonla halledebilecek.

Ailem Çekmeköy Kartı

Ailem Çekmeköy Kartı sahibi dar gelirli vatandaşlarımız, bütün belediye hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanacak. Buna Kreşlerimiz  ve çocukların sosyalleşeceğiz alanlar da dahil olacak. Hangi ailede kim, nerede okuyor bileceğiz ve ona göre Burs yardımlarını yapacağız. Gençlere iş olanağı yaratacak endüstrilerin Çekmeköy’e gelmesi için çalışacağız. Çekmeköy’ün istihdam ihtiyaçlarına yönelik meslek edindirecek bir Akademi’yi hayata geçirerek, önceliği dar gelirli ve yüksek tahsil yapmamış gençlerimize vereceğiz.

Yoksulluk sınırında yaşayan her aileye ayda 500 TL geçim desteği

Aylık geliri 2.020 TL’nin altında olan her aileye ayda 500 TL nakit geçim desteği sağlayacağız. Bu desteği de evin hanımının banka hesabına yatıracağız. Ayrıca evde okuyan çocuk varsa, ilk, orta veya lisede okuyan her çocuk için 100 TL, üniversitede okuyan genç içinse, her ay 300 TL burs vereceğiz.

5 yıl içinde 5.000 gence iş imkanı

Çekmeköy’ün tüm istihdam ihtiyacının yine buradan karşılanması için çalışacağız ve genç işsizliği minimuma indireceğiz. Hedefimiz her yıl 1.000, beş yılda 5.000 gencimize doğrudan ya da dolaylı iş imkanı yaratmak.

Yuva kuran gençlerimizin yanında olacağız

Evlenen geçlerimize ücretsiz düğün salonu tahsis edeceğiz. Düğün harcamaları için 2.000 TL destek sağlayacağız ve beyaz eşyalarını biz alacağız.

Yaşlılara evde bakım

Yaşlılarımızım ev alışverişi, yemek yapma ve temizlik gibi hizmetler ve kişisel bakım hizmetlerini yine Çekmeköylü hanım ve beyler yapacak. Biz de onlara bunun için bir maaş ödeyeceğiz. Bu şekilde bir Çekmeköylü hizmet alırken, diğeri geçimini sağlayacak.

Kısaca şunu söyleyebilirim. Her ile gibi bizim de dertlerimiz var. Hem de çok. Bu sorunların büyük bölümünü kendi içimizde çözebiliriz. Bu büyük ailenin bir ferdinin derdine, diğerinin derman olması üzerine kuracağız bu sistemi. Aile Belediyeciliği hem herkese fayda yaratacak hem de Çekmeköylüler arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirecek”

Çocuk cenneti bir Çekmeköy

CHP Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Seyfettin Yıldırımın Kamuoyun açıkladığı 30 projesi arasında özellikle çocuklara yönelik projeler dikkat çekiyor. Çekmeköy’ü çocuklar için bir cennete çevirmeyi hedefleyen Yıldırım, hafta sonları İstanbullu çocuklu aileleri Çekmeköy’de ağırlamayı planlıyor.

Çekmeköy Bilim Merkezi

Çocukların bilimi deneyerek öğrenecekleri Çekmeköy Bilim Merkezi, Avrupadaki benzerlerini aratmayacak, yeni nesil deneyim alanlarıyla zenginleştirilmiş Doğa Tarihi Müzesi, Sunay Akın’ın yönetiminde kurulacak masal, çizgi roman ya da filmlerde gördüğümüz hayal kahramanlarının üç boyutlu balmumu heykellerinin olduğu ve bazı masal ve film sahnelerine zenginleştirilmiş içerik teknolojisiyle çocukların dahil olacağı, yeni nesil bir Hayal Kahramanları Müzesi bunlardan bir kaçı.

Derslik başına öğrenci sayısı 48’den 26’ya inecek

Her bir öğretmene 25 öğrencinin düştüğü Çekmeköy’de, derslik başına öğrenci sayısı ise maalesef 48. Öncelikli olarak en çok ihtiyaç duyulan bölgelerde, gerek Belediyenin olanakları gerekse hayırsever yurttaşların katkılarıyla yeni okullar inşa edilecek. Seyfettin Yıldırım’ın hedefi, iki yıl içinde Çekmeköy’de derslik başına düşen çocuk sayısını 35’e indirmek. Uzun vadede hedef ise ideal rakam olan 26’ya ulaşmak.

Trafik ve otopark sorunu çözülüyor, alışveriş bulvarı geliyor…

Çekmeköy’ün giderek artan en önemli sorunlardan bir olan trafik ve otopark sorununa çözüm getirecek yol ve cadde düzenlemeleri, yeni otopark yapımları, Madenler’e ve Taşdelen’deki Şile Yolunda, trafiğin yerin altına alınmasıyla yapılacak iki meydan, Çekmeköy’ün en önemli caddeleri olan Mimar Sinan, Şahinbey ve Turgut Özal Caddelerinin alışveriş bulvarlarına dönüştürülmesi, yapılacak yeni park ve bahçeler önemli alt yapı projeleri olarak öne çıkıyor.

Çekmeköy Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Sadece Çekmeköy’ün değil tüm Anadolu yakasının kültür ve sanat hayatını canlandırarak Çekmeköy Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nin mimari projesi uluslararası bir yarışma belirlenecek ve hızla hayata geçirilecek. Çekmeköy Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi, 1.000 kişilik büyük bir konser, tiyatro ve opera sahnesine, açık ve kapalı alanları olan kafeteryalara, sanat atölyelerine, sesli ve basılı eserlerin olduğu yeni nesil bir kütüphaneye sahip ve yılın 365 günü yaşayan bir mekan olacak.

AKSM, yıl içinde bir çok ulusal ve uluslararası etkinliğe sahne olacak, bazı gösterilerin prömiyerleri burada yapılacak. Burada, çeşitli sanat dallarında, her yaştan vatandaşımız için atölyeler ve kurslar açılacak.

Reklamı Geç