Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“CHP ÇEKMEKÖY’DE İKTİDAR OLMAK İSTİYORSA BEN VARIM, GÖREVE HAZIRIM..”

Aralık ayında kongrelerini yapacak

Aralık ayında kongrelerini yapacak olan CHP’de kimlerin ilçe başkanı olacağı merak konusu. 23 Haziran’da Millet İttifakı oylarının Cumhur ittifakının önüne geçtiği Anadolu yakasının kritik ilçesi Çekmeköy’de adı ön plana çıkan Mehmet Yeşilyurt, “CHP, Çekmeköy’de iktidar olmak istiyorsa ben varım ve her türlü imkanla göreve hazırım” dedi.

Özellikle büyük şehirlerde 31 Mart yerel seçimlerinde başarılı sonuçlar elde eden Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağan kongre süreci başlıyor. Eylül-Ekim ayı gibi delege seçimlerinin tamamlanacağı İstanbul genelinde Aralık ayında ilçe kongrelerinin yapılması bekleniyor. 23 Haziran’da tekrarlanan büyükşehir seçiminde CHP Adayı Ekrem İmamoğlu oylarının Ak Parti’nin önüne geçtiği Anadolu yakasının kritik ilçelerinden Çekmeköy’de de kimin ilçe başkanı olacağı merak konusu. CHP Çekmeköy İlçe Örgütü’nün başına; yeni, farklı ve de tabanda heyecan yaratacak ağırlıkta bir ismin kim olabileceği tartışılırken bölgemiz işadamlarından Mehmet Yeşilyurt isminin ön plana çıktığı bilgisinin parti kulislerine yansıdığı konuşuluyor.

Geçtiğimiz yıllarda Ümraniye’de son derece başarılı bir ilçe başkanlığı dönemine imza atan Mehmet Yeşilyurt, Çekmeköy’deki bu sürpriz beklenti hakkında www.yerelgazete.com.tr ye yaptığı özel değerlendirmede; “CHP, Çekmeköy’de iktidar olmak istiyorsa ben varım ve her türlü imkanla göreve hazırım” dedi. Kendisinin hiçbir şekilde belediye başkan adayı olmayacağını da ifade eden Yeşilyurt; “Tabanda örgütümüz ister, tavanda da partimizi yöneten idarecilerimiz uygun görürse ben de bu ilçenin başına geçer ve Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını Çekmeköy Belediyesi’ne dikerim” sözleriyle oldukça iddialı konuştu.

Ümraniye’de ilçe başkanı olduğu dönemde; bugün İBB Başkanı olan Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü’nde, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un Esenyurt’ta CHP ilçe başkanlığı yaptıklarını hatırlatan Yeşilyurt, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da yine o dönem İBB adayımız oldu. O dönemde atılan bazı önemli adımlar bugün partimize başarıyı getiren yolu açmıştır. Ve artık Cumhuriyet Halk Partisi, bütün bir milletin tek umudu olmuştur. İşte böyle bir ortamda sorumluluk bilinciyle görev almak her bir CHP’li için onur nişanesidir” dedi.

CHP’nin Çekmeköy’de iktidar olamaması için hiçbir neden görmediğini de kaydeden Yeşilyurt, “Bütün ilçelerimizde olduğu gibi Çekmeköy’de de örgütümüz güçlü ve dinamik bir potansiyele sahip. Yapılması gereken tek şey bu potansiyeli doğru strateji ile taşıyabilmek. Üyesinden delegesine tüm parti örgütümüzün önümüzdeki kongrede vereceği karar bu yolun işaret fitilini ateşleyecektir. Kongrelerde çıkacak sonuçların partimize, ilçemize, ülkemize ve milletimize hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu. 

Reklamı Geç