Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP ÇEKMEKÖY’DEN 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ BULUŞMASI..

10 Ocak Çalışan Gazeteciler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bölge yerel basın temsilcileriyle biraraya gelerek günlerine kutlayan CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İYİ Parti’nin, “2024’te Millet İttifakı’nın Çekmeköy adayı İYİ Parti’den olacak” şeklindeki açıklamasının sorulduğu Başkan Kızıldaş, “Arkadaşlarımız elbette konuşabilirler fakat o işler pratikte öyle olmuyor” dedi. “Bizler sürekli sahadayız” diyen Kızıldaş, “Halkımızın tek derdi ekonomi” dedi.

CHP Çekmeköy İlçe Başkanlığı, 10 Ocak vesilesiyle bölgede görev yapan yerel gazetecilerle sabah kahvaltısında buluşarak gazeteciler gününü kutladı. Gazetecilerin mesleki açıdan çeşitli sorunlarını ve çalışma şartlarını dile getirdiği programda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yerel basını yok sayan anlayışından dolayı yapılan eleştiriler bir kez daha gündem oldu. İBB’nin yeni dönemde 39 ilçedeki yerel basına yönelik hiçbir yaklaşımının olmadığını ifade eden basın mensupları, kanunun tanımış olduğu yasal haklar çerçevesinde gerekli desteklerin yapılması gerektiğini ifade ettiler.

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, İBB’ye yönelik basın mensuplarının taleplerini içeren tüm serzenişlerini tek tek not ettiğini ve Başkan Ekrem İmamoğlu nezdinde ilgili birimlere iletip çözüm noktasında konunun takipçisi olacağını söyledi. Uğur Mumcu gibi ülkenin geleceğine yönelik tehditleri önceden görüp uyaran gazetecilerin ne yazık ki katledilip, susturulduğunu ifade eden Kızıldaş, “Uluslararası ülkeler sıralamasında basın karnesi içler acısı olan 21. yüzyıl Türkiye’sinde özgür basın, hür irade ve aydınlık yarınlar için gerçekleri dile getiren tüm gazetecilerimizi saygı ile anıyorum” dedi. Ekonomiden, adalet ve demokrasiye kadar her alanda geleceği iyi gören ve iyi okuyan parti olduklarını söyleyen Kızıldaş, “Bugün gelinen noktada yaşadığımız tüm zorlukları aylar, yıllar evvel defalarca dile getirmiş, iktidarı uyarmış bir siyasi partinin mensuplarıyız. Her zaman haklı çıkmak bugün yaşanan sıkıntıları ne yazık ki hafifletmiyor” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Yardımcıları, kadın ve gençlik kolu başkanları ve ilçe yöneticileri ile birlikte yerel basınla sohbet eden CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, son günlerde www.yerelgazete.com.tr nin de gündeme taşıdığı ilçedeki siyasi atmosfere ilişkin ses getirecek açıklamalarda bulundu. Millet İttifakı ortağı İYİ Parti’nin önceki akşam yapmış olduğu, “2024’te Millet İttifakı’nın Çekmeköy Adayı İYİ Parti’den olacak” şeklindeki sözlerinin sorulduğu Başkan Kızıldaş, “Bu arkadaşlarımız elbette konuşabilirler, böyle bir açıklama da yapmış olabilirler lakin o işler pratikte öyle olmuyor” diye cevap verdi. 2023 genel seçimleri aşılmadan 2024 yerel seçimleri için şimdiden konuşmanın yersiz olacağını dile getiren Kızıldaş, “Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü olarak tüm kadrolarımızla gece-gündüz demeden sahada halkımızla iç içeyiz. Milletimizin tek derdi ekonomi ve geçim sıkıntısı. İnsanlarımız iş, aş derdinde. Kimse yarın ne olacağını bilemez vaziyette. Esnaf, işçi, çiftçi, memur, emekli, öğrenci, ev hanımı herkesin en büyük kaygısı ekmek davası. Onun için şimdi siyasi hesap zamanı değil” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç