Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP İL BAŞKANI KAFTANCIOĞLU’NUN GÜNDEMİNDE YİNE ÜMRANİYE VAR..

Ümraniye’de sokak çalışmaları yapan

Ümraniye’de sokak çalışmaları yapan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İlçe Başkanı Cafer Aktürk, belediye nikah sarayı arkasında üzerinde kaba inşaat bulunan 6 dönümlük arazinin belediye hizmet alanı ve yeşil alan olduğu iddiasıyla satış yetkisinin durdurulması için basın açıklaması yaptılar.

Partisinin etkinlik programları kapsamında Ümraniye’de çalışmalar gerçekleştiren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, esnaf ziyaretleri yaparak vatandaşlarla bir araya geldi. CHP İlçe Başkanı Cafer Aktürk ve yönetiminin kendisine eşlik ettiği çalışmalar kapsamında muhtarlık ziyareti de gerçekleştiren Kaftancıoğlu, ilçe binasını ziyaret etti ve Afrin şehidimizin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Kaftancıoğlu, akşam saatlerinde Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki bir düğün salonunda vatandaşların taleplerini dinledi.

Gün boyu süren çalışmaların en dikkat çeken noktası ise Saray Mahallesi Akçakoca Sokak’ta Belediye Nikah Dairesi’nin arkasındaki 6 dönümlük alanda yapılan inşaat önündeki basın açıklaması oldu. Zaman zaman gündeme getirilen alan üzerinde yapılan inşaatın önünde yağmur altında basın açıklaması gerçekleştiren CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İlçe Başkanı Cafer Aktürk, geçmişte cemaatlere peşkeş çekildiğini iddia ettikleri bu yerin belediye hizmet alanı ve yeşil alan olduğunu ifade ederek satış yetkisinin durdurulması çağrısında bulundular.

“Yağmur çamur demeden inandığımız doğrularla sokaklarında çalıştığımız Ümraniye’ye bereket getirdik” diyerek sözlerine başlayan Canan Kaftancıoğlu; “İstanbul’un acı gerçeklerini halka anlatarak tüm ilçeleri halkın İstanbul’u haline getireceğiz. Ümraniye’nin de gerçek gündemini halkın dikkatine sunmaya devam edeceğiz. Ümraniye’nin trafik sorunu ortada. Geçen günlerde Ümraniye Belediyesi’nin 2015 yılı kesin hesap raporlarını belediyecilik kanununa uygun olmayan bir şekilde oldu bitti ile meclisten geçirmeye çalıştığını ve bunun yargıda kaymakamlık ve yerel mahkemede aksi yönde karar çıkmasına rağmen istinaf mahkemesinde bu yanlıştan nasıl dönüldüğünü gündeme taşımıştık. Bizler lafla değil belgeyle, bilgiyle ve gördüklerimizle hareket ediyoruz. Bugün de arkamızda gördüğümüz arsaya ve binaya ait durumu ifade etmek üzere İlçe Başkanımız Sayın Cafer Aktürk kamuoyunu bilgilendirecektir” dedi.

CHP İlçe Başkanı Cafer Aktürk; “Ümraniye Belediyesi’nin keyfi yönetimi vardır. Tüm Ümraniye halkından toplanan vergiler heba ediliyor. Belediyecilikten ziyade halkın kaynakları cemaatlere peşkeş çekiliyor. İlçemizin merkezindeki 6 dönümlük bu arazi hepimizin gerçek değeridir. Buranın yarısı imar planında belediye hizmet alanı, yarısı yeşil alandır. Belediyecilik usulleri kapsamında bu ihtiyacı giderecek bir yapı dışında bina yapılması mümkün değildir. Ancak ilçede keyfi uygulama devam ettiği için Aralık ayı meclisinde burayı gündeme getirerek satışıyla ilgili bir karar alınmak suretiyle encümene ve belediye başkanına yetki çıkartılıyor. Halbuki belediye hizmet alanı olan bir yerin satışı yerel yönetimler kanununa göre mümkün değildir. Burada yandaşlara bir rant kapısı aralanmak isteniyor. Bizler meclis üyelerimizle birlikte yasal süreci başlattık ve İdare Mahkemesi’ne dava açmak suretiyle buranın şatışına karşılık yasal süreci başlattık. Belediye yetkililerini çağrımız gelin bu kararı geri çekerek Ümraniye’nin bu değerine sahip çıkalım. CHP olarak halkımızın olan her değerin savunucusu olmaya devam edeceğiz” dedi.

Reklamı Geç