Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP İSTANBUL İL VE İLÇE KONGRELERİNDE SÜRPRİZ ÜSTÜNE SÜRPRİZ…

Hafta sonu İstanbul’daki il

Hafta sonu İstanbul’daki il ve ilçe kongrelerinin durdurulması yönünde örgütlere karar bildiren CHP genel merkezinin, yapılan toplantılar sonucu bu kararını değiştirdiği yönünde bilgiler geliyor.

İstanbul’daki tüm ilçelerde önümüzdeki hafta kongrelerini başlatacak olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde geçtiğimiz hafta sonu sürpriz bir gelişme yaşanmış ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu talimatı ile süreç askıya alınmıştı. İlçe örgütlerine gönderilen CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl imzalı yazıda; “CHP İstanbul il ve ilçelerinde yapılacak olan, il-ilçe olağan genel kongreleri dahil kongre süreci durdurulmuştur” denilmişti. Beklenmeyen ani karar üzerine ilçe örgütlerinde süren yarış da bir anda durmuştu.

Sürpriz karar sonrası Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’daki bazı ilçelerde yaşanan delege seçimlerindeki sıkıntılı süreç nedeniyle böyle bir karar aldığı ve İl Başkanı Cemal Canpolat’a rest çektiği yönünde iddialar ortaya atıldı. Bundan sonraki gelişmeler ise elbette Ankara’da yapılan toplantılarla devam etti ve gelen bilgilere göre; İstanbul İl Örgütü, kongre sürecinin devam etmesi yönünde genel merkezi ikna etti. Hafta sonu ilçe merkezlerine ‘kongreleri durdurun’ talimatı gönderen genel merkezin, hafta başında ‘sürece devam’ yazısı göndereceği yönünde bilgileri geliyor.

Reklamı Geç