Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP İSTANBUL’DA KARAYALÇIN’DAN SONRA CANPOLAT DÖNEMİ..

İki gün süren il

İki gün süren il kongresinin ardından yeni il başkanını seçen CHP İstanbul İl Örgütü, Karayalçın’dan sonra Cemal Canpolat’la yola devam kararı aldı. Canpolat, Gezi süreci, belediye başkanları ve eleştiri konusu olan ‘sol’ yanın eksik kalması hususlarında önemli mesajlar verdi.

chp ist canpolat 535. olağan kongresini gerçekleştiren CHP İstanbul Örgütü, kıyasıya bir yarışla yeni il başkanını seçti. Bostancı Gösteri Merkezi’nde dün başlayan kongrede bugün adaylar netleşti. Başkanlık için ismi geçen 20 adaydan 64 delegenin imzasını sadece Gökhan Zeybek ve Cemal Canpolat toplayabildi. Yapılan seçimde 320 oy alan Cemal Canpolat, 293 oyda kalan Gökhan Zeybek’i geçerek yeni il başkanı oldu. Canpolat’ın adaylığına İstanbul’daki 25 ilçe destek vermişti. Canpolat’ın listesinde geçmiş yönetimde de yer alan Yusuf Erciyas, Hakkı Sağlam, Atagün Duygulu ve yedeklerde Yasin Ilgar ile Çekmeköy’den Hüseyin Turgut gibi isimler dikkat çekti.

chp ist canpolat 2Yeni başkan Canpolat kongredeki konuşmasında, özellikle Gezi süreci ve belediye başkanlarına ilişkin dikkat çekici mesajlar verdi. “Gezi’de yarım kalan süreci tamamlamak için adayım” diyen Canpolat’ın Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan’ı anması ayakta alkışlandı.

chp ist canpolat 1Diğer bir mesajını belediye başkanlarına veren Canpolat, PM üyeliği sırasında gençlerin sorunlarını konuşmak için görüşmek istediği bazı belediye başkanlarından randevu dahi alamadığını ifade etti. “Belediye başkanlarımız örgütün emrine girecek” diyen Canpolat; “Belediye başkanlarımız, yaşanmaz hale getirilen İstanbul’da örgütle birlikte hareket edecektir” şeklinde konuştu.

chp ist canpolat 7Karayalçın’ın ilk günkü konuşmasında, “Yüzde 25 bandına takılıp kaldık. CHP’nin sol yanı yetersiz kaldı” eleştirilerini de anımsatan Canpolat; “1994’ten beri partinin yönünü sağa çeviren sağ siyaset anlayışı ile İstanbul ve Türkiye’yi almak isteyen anlayıştan, sağ siyaset çemberiyle iktidar olunmayacağını 94’ten beri yapılan bütün politikalarla ortaya konmuştur. 1989’da İstanbul’un bir çok ilçesinde oylarımız % 50’ydi. Yürütülen bu sağ siyaset anlayış ve devşirme adaylarla kendi alanlarımızı teslim ettik” dedi. Fotoğraflar: Serkan Ulu

chp ist canpolat 3

chp ist canpolat 6

chp ist canpolat 4

Reklamı Geç