Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP-İYİ PARTİ ÜMRANİYE İTTİFAKINDA TABANDA SÜRPRİZ VAR…

Hayat pahalılığı, işsizlik ve

Hayat pahalılığı, işsizlik ve diğer tüm yerel sorunlara ilişkin değerlendirmeler yapan CHP Ümraniye Belediye Başkan Adayı Cafer Aktürk, ilçe halkının gıda maddeleri başta olmak üzere sebze ve meyveye daha ucuz şartlarda ulaşabilmesi için Komünist Parti’li Tunceli Ovacık Belediye Başkanı Maçoğlu modelinin daha gelişmiş versiyonunu Ümraniye’de uygulayacaklarını kaydetti.

Yerel basınla kahvaltıda buluşan CHP Ümraniye Belediye Başkan Adayı Cafer Aktürk, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Halkın en önemli sorunlarının başında hayat pahalılığı ve işsizliğin geldiğini ifade eden Aktürk, 31 Mart’ta seçilmesi halinde bir belediye başkanı olarak işsizlik ve yoksullukla mücadele edeceğini kaydetti. İlçe Başkanı İbrahim Can Kıran, Belediye Başkan Aday Adayları Aysun Şengül ve Hüseyin Avni Yardımcı ile ilçe yöneticilerinin eşlik ettiği toplantıda bir diğer Aday Adayı Sacit Eyüboğlu’nun da acil bir durumundan dolayı toplantıya katılamadığını söyleyen Cafer Aktürk, “Birlik ve beraberlik içinde 31 Mart’ta başarıya yürüyoruz” dedi.

Ekonomik sıkıntının neden olduğu hayat pahalılığı noktasında; Ümraniyeliler’in başlıca gıda maddeleri sebze ve meyveye daha ucuza ulaşması için kuracakları üretici kooperatifleri vasıtasıyla belediye tanzim satış yerlerini yeniden hayata geçireceklerini ifade eden Cafer Aktürk, Türkiye Komünist Parti’li Tunceli Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu modelinin çok daha gelişmişini ilçede uygulayacağını açıkladı. CHP’li Silivri Belediyesi’nin üretici ile tüketici arasında köprü olduğunu hatırlatan Aktürk, bu yöntemle Ümraniye halkı başta olmak üzere tüm bölge insanının sebze ve meyveye % 40 daha ucuz ulaşacağını ve desteklenen üreticinin kalkınacağını sözlerine ekledi.

Ümraniye’nin 700 bin nüfusuyla Türkiye’deki 51 ilden daha büyük bir yer olduğuna işaret eden CHP Adayı Cafer Aktürk, “44 yıllık bir Ümraniyeli olarak bu şehrin her bir köşesini ve her bir derdini, sorununu çok iyi bilirim. Hakim olduğum sorunlara bir makine mühendisi kimliğimle çözüm önerileri sunuyorum. Ümraniye’nin kaynakları doğru kullanılırsa bu ilçenin tek bir derdi, sorunu kalmaz. Halkın iktidarda olduğu bir yerel yönetimde belediye başkanının resimleri çöp konteynırlarına basılmayacak” dedi.

İşsizlikle mücadele konusunda; KOBİ’lerle işbirliğine gidileceğini anlatan Cafer Aktürk; “Her işte olduğu gibi bu noktada da önceliğimiz Ümraniye olacak” dedi. Aktürk, mahalle aralarındaki küçük parklarda başlayan uyuşturucu madde ve gençleri zehirleyen bonzai türü alışkanlıklarla da mücadele edeceklerini bu noktada rehabilite merkezleri ve önleyici hizmetler vereceklerini kaydetti. Aktürk, “Uyuşturucu madde ile mücadele sadece emniyetin değil direkt yerel idarelerinde işidir” dedi.

CHP Büyükşehir Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü’nde hayata geçirdiği 1 milyon 100 bin metrekarelik İstanbul’un en büyük yaşam parkını örnek gösteren Cafer Aktürk; “Ümraniye halkının nefes alacağı belki bu denli büyük bir alan bulamayız ancak planladığımız 2 ayrı yer var ve bu yerlere bölgenin en büyük yaşam parklarını inşa edeceğiz. Yaşam parkı içeresinde yöresel ürünlerin sergilendiği Pazar, kültür sanat etkinlikleri ve 24 saat yaşayan alanlar olacak. Ümraniyeliler hafta sonları nefes almak için Kadıköy’e akın etmeyecek” dedi.

Ümraniye’nin sorunlarını anlatmakla bitiremeyecek kadar çok bulduğunu kaydeden Cafer Aktürk, “Kazım Karabekir bölgesi başta olmak üzere 6 mahalle ve Cemil Meriç bölgesindeki imar ve mülkiyet sorunu utanç verici. 21. Yüzyılda dünya milletleri aya, uzaya giderken bizim mülkiyet ve imar sorunu ile uğraşmamız beni utandırıyor. Göreve gelmem halinde 2 Nisan’da yapacağım ilk iş bu yerlerin sorununu ele almak olacak. Bu bölgelerdeki rant tamamen üzerindeki vatandaşı olacak. TOKİ, KİPTAŞ gibi hiçbir kurum vatandaşın yerini yurdunu elinden alamayacak” şeklinde konuştu.

Ümraniye’nin küçük bir Türkiye minyatürü olduğunu kaydeden Aktürk; “Vatandaşın ciddi bir değişim ihtiyacı var. Halkımızın her türlü derdine ve sorununa cevap verecek planlarımız, projelerimiz hazır. Önümüzdeki günlerde daha geniş katılımlı programlarla bunları kamuoyuna açıklayacağım. Seçim çalışmaları sürecinde sosyal medya ve siz yerel medyamızla yakın diyaloglar içeresinde olacağım. Ümraniye klasik seçim sürecinin dışında profesyonel, taktiksel ve stratejik farklı bir yöntem görecek” dedi.

İYİ Parti ile ittifak noktasında; her ne kadar genel merkezler bazında ayrı ayrı adaylar fikri öne çıkmışsa da Ümraniye’deki tabanda bunun böyle olmaması için girişimlerde bulunduklarını söyleyen Aktürk, “Tabanda hiçbir sıkıntı yok. 19 Şubat’tan önce güzel gelişmeleri hep birlikte duyacağız” dedi. CHP’nin dışında Ümraniye’de herkesin ortak adayı olarak kendini gördüğünü ifade eden Aktürk, “Ak Parti’den memnun kalmayanlar da, MHP’li yurttaşlarımız da, İYİ Parti’li, SP’li ve her harti mensubu tüm vatandaşlarımıza gönül kapılarımız sonuna kadar açık” dedi.

Reklamı Geç