Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP MECLİS ÜYESİ AV. ÖZGÜR KİP’TEN GÜNDEM YARATAN KONUŞMA..

Belediye meclisleri Mart ayı

Belediye meclisleri Mart ayı oturumları başladı. Çekmeköy Belediye Meclisi Mart ayı ilk toplantısında gündem dışı söz alan Av. Özgür Kip, konuşmasını deprem felaketi, olaylı Bursaspor-Amedspor maçı ve yaklaşan seçimlere ayırdı. CHP Meclis Üyesi Kip, yaşananları eleştirdiği konuşmasında 20 yılı aşan Ak Parti iktidarına daha önceki oturumlarda olduğu gibi sert eleştiriler yöneltti.

6 Şubat tarihli Kahramanmaraş, Elbistan ve Pazarcık merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anarak konuşmasına başlayan CHP’li Meclis Üyesi Av. Özgür Kip, yaralılara acil şifalar diledi. Depremlerin ekonomik ve sosyal çok ağır bir travma yarattığını kaydeden Kip, bunu atlatmanın çok uzun zaman alacağını ifade etti. Kip; “Hem depremin yıkımını hem de iktidarınızın çaresizliğini görmüş bir yurttaş ve bir meclis üyesi olarak; bir parti organına çevirdiğiniz devleti, iktidarınızın yurttaşı enkazın altında ölüme, kalanları da çaresizliğe terk ettiğini hep birlikte görmüş olduk” dedi.

Kip, konuşmanın devamında, “Herkese caka satan, ihtişam ve iktidar masalları anlatan, dünyaya kafa tutuyormuş gibi bir ilizyon yaratarak rejimin kendi yurttaşının canını ve malını korumaktan ve kurtarmaktan aciz olduğunu maalesef hep birlikte gördük” dedi. Sözlerinin sertliği nedeniyle Ak Parti’li meclis üyelerinin sık sık sözlü sataşmalarına maruz kalan Kip, (Kip, bu sataşmalara da oldukça sert yanıtlar verdi) depremle ülkenin yerle yeksan olduğunu on binlerce insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

Bursaspor-Amedspor maçında yaşanan provokasyon olaylarına da değinen Kip, maçın bu ortamda oynanmaması gerektiğini ifade ederek; “Faşizmin, ırkçılığın, dinciliğin, şiddetin her türlüsüne sonuna kadar karşıyız. İnsanları hakir gören, ırkları, dilleri, dinleri ile oynayanlara saldıranlara lanet olsun. Aynı maç Diyarbakır’da oynanırken de yaşanılanları da kınıyorum” dedi. Kip, Güneydoğu coğrafyasında yıllarca faili meçhul cinayetler işleyen yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ve faili meçhul cinayetlerin sembolü beyaz toroslara ilişkin görüntü ve resimlerin stada nasıl alındığını ve asılmasına neden müdahale edilmediğini sordu. Statlardaki basit protestoları şiddetle eleştiren yönetim anlayışını eleştiren Kip, sorumluluğu olanların hukuka, seçimde halka hesap vereceklerini belirtti. İşte Kip’in gündem yaratan o konuşması:

Reklamı Geç