Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP SULTANBEYLİ’DE ÇOCUK İSTİSMARI EYLEMİ..

CHP Sultanbeyli İlçe Başkanlığı,

CHP Sultanbeyli İlçe Başkanlığı, son dönemde artan çocuk istismarları hakkında Kent Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. İlçe binası önünde toplanan CHP’liler, ellerinde pankartlarla Kent Meydanı’na yürüyerek Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptılar. İlçe Başkanı Murat Kantekin, “Çocuk istismarları için TBMM’de komisyon önerimizi ret edenler şimdi toplumu bu ayıptan kurtarsın” dedi.

CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Munat Kantekin ve partililer, son zamanlarda hepten artan çocuk istismarlarının son bulması için basın açıklaması yaptı. Sultanbeyli Kent Meydanı’nda toplanan kalabalığa hitap eden CHP İlçe Başkanı Murat Kantekin, çocuk istismarı konusunun toplumsal bir ayıp olduğunu vurgulayıp, “Ülkemizde son 10 yılda % 700’e yakın oranda artan bir çocuk istismarı rezaleti ile karşı karşıyayız. Bu ayıbın yaklaşık % 60’ı ise aile, komşu gibi tanıdıklar kaynaklı oluyor. Bu da gösteriyor ki toplumsal değerlerimiz ve ahlakımız çürüyor” dedi.

Çocuk gelin meselesinin de bir çocuk istismarı olduğunu söyleyen CHP İlçe Başkanı Kantekin, “Toplumu bu ayıptan kurtarmanın yolu eğitimdir. Devlet, gerek BM Çocuk Hakları Sözleşmesi ile gerekse yasal süreçlerle çocukları güvence altına almıştır ama bu yetersizdir. Çocuklar bu ülkenin geleceği, ülkemizin yarınıdır. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi yarının gençliği olan çocuklara emanet etmiştir. Çocuk istismarı konusunda yasal düzenlemelerin yanında eğitime de büyük iş düşüyor. Devlet hem okullarda bilimsel laik eğitimle temel insani değerleri öğretmeli, hem toplumsal ahlakı yaygınlaştırmalıdır. Bununla birlikte suçlular içinde ağır müebbet başta tüm hukuki süreçler işletilmelidir” dedi.

CHP İlçe Başkanı Murat Kantekin, daha önce TBMM’de CHP’nin çocuk istismarları için komisyon kurulmasını istediğini hatırlatıp, “Fakat AKP iktidarı bu ayıbın önlenmesi için verilen önerileri reddetmiştir” dedi.

Reklamı Geç