Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP ÜMRANİYE İLÇE BAŞKANI AKTÜRK’TEN “% 55 HAYIR ÇIKACAK” İDDİASI..

Bölge yerel basınıyla bir

Bölge yerel basınıyla bir araya gelip referandum gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan CHP Ümraniye İlçe Başkanı Cafer Aktürk, “16 Nisan akşamında % 55’e 45 gibi hayırlı bir sonuç çıkacak ve Türkiye daha demokratik bir ortama kavuşacak” dedi. İddialı konuşan Aktürk; Ümraniye’de ‘hayır’ oylarının ‘evet’ oylarını geçeceğini söyledi.

chp ümraniye aktürk iddialı 3İlçe yöneticileri ile birlikte yerel basın mensuplarını kahvaltılı Pazar sohbetinde ağırlayan CHP Ümraniye İlçe Başkanı Cafer Aktürk, genel ve yerel siyasi değerlendirmelerde bulunduğu açıklamasında iddialı bir çıkış yaptı. Referandum oylamasına ilişkin saha çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini avcilartasarim.com kaydeden Aktürk; “Yaptırdığımız ön araştırmalarda şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Ümraniye’de ‘hayır’ oyları ‘evet’ oylarından çok daha fazla çıkacak. Türkiye genelinde ise % 55 hayır, % 45 evet gibi bir sonuç bekliyoruz. Bu tespit ve iddialarımızı siz yerel basınımızın not düşmesini diliyorum. 17 Nisan sabahında Türkiye çok daha güzel ve aydınlık günlere uyanacak. Böyle bir sonuç siyasi iktidarın da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da hayrına olacak ve kazanan Türkiye olacak” dedi.

Referanduma doğru sokakta başlayan bir halk hareketi oluştuğuna işaret eden Aktürk; “Bu toplumsal hareket şu anda siyasi partilerin çok daha önünde gidiyor. Çünkü bu oylama, sadece siyasi partiler olarak bizlerin değil, her kesim ve görüşten bütün Türkiye’nin meselesi olmuş durumda. Toplumsal kutuplaşmanın % 50-50 gibi bir bölünmeye vardığını gören vatandaş, değiştirilen 18 maddenin işsizliğe, teröre, ekonomik krize, dış politikaya velhasıl memleketin hiçbir sorununa çare olmayacağının bilincinde” şeklinde konuştu.

chp ümraniye aktürk iddialı 2Ekonomik krize de değinen Cafer Aktürk; “Ekonomik krizin faturası varlık fonuna rehin bırakılan kurumlarla ortaya çıkmıştır. Cumhuriyet tarihinde kurulan ülkenin temel kuruluşları varlık fonuna rehin bırakılarak gelecek kuşakların kaynakları tüketilmiştir. 15 yıllık Ak Parti iktidarının kurduğu tek bir fabrika gösteremezsiniz. Yol, köprü elbette güzel hizmetler lakin bunların karın doyurmadığını şimdi hep birlikte görüyoruz. 2001 krizinin yapısal ekonomik reformlarının mirasına konan Ak Parti iktidarının, sonrasında belli bir program ortaya koyamamasından dolayı ekonomi bu hale gelmiştir. İnşaata dayalı büyüme hacmi buraya kadar ve şimdi bu ekonomik krizden derhal çıkmamız şart” dedi.

chp ümraniye aktürk iddialı 1AB ile umut yaratan ilişkiler kurulduğunu fakat sonrasında Ortadoğu bataklığına sürüklenerek ülkenin dış politikada itibarsızlaştırıldığını kaydeden Aktürk; “Kamuoyu önünde başka, perde arkasında başka politikalar Türkiye’yi bu noktaya getirmiştir” dedi. Eğitimde Ak Parti iktidarı döneminde değişen bakan sayısını dahi hatırlamadığını kaydeden Aktürk; “Dünyada son sıralarda gezinen eğitim karnemiz ortada” şeklinde konuştu. Ergenekon, Balyoz ve Casusluk gibi davaların FETÖ ortaklığıyla yaratıldığını iddia eden Aktürk; “Sonuçta olan Türk Silahlı Kuvvetleri’mize ve ülke olarak hepimize oldu” dedi. Aktürk terör konusunda ise; “İçi boş ve ne olduğu belli olmayan kapalı kutu çözüm süreci deyip Habur’da teröristleri içeri alıp da iktidarın kendi itirafıyla ‘hendekler kazıp bombalar döşemelerine göz yumarsanız’ sonuç buraya gelir” ifadelerini kullandı.

Ak Parti iktidarının çözüm sürecinden siyasi rant elde edemeyince milliyetçi davranmaya çalıştığını ifade eden Cafer Aktürk, “Hep birileri tarafından kandırıldılar, FETÖ tarafından kandırılmanın faturasını da 15 Temmuz’da herkes ödedi. Şimdi çıkılmaz bir enkazın altından kurtulmak için Anayasa değişikliği ile OHAL olmadan da şimdiki yaptıklarını yasal hale getirmek istiyorlar. Hayır diyenleri FETÖ ve PKK ile bir tutan söylem ve kamplaşmadan derhal vazgeçilmeli aksi halde referandumdan evet de çıksa, hayır da çıksa memleket sıkıntılı bir sürece girer, birlikte yaşama umutları yok olur gider” dedi.

Reklamı Geç