Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP ÜMRANİYE MECLİS GRUBU YENİ YILA HIZLI BAŞLADI..

Ümraniye Belediye Meclisi’nin yeni

Ümraniye Belediye Meclisi’nin yeni yıl toplantıları Ocak ayı ilk oturumu ile başladı. Denetim komisyonu üye seçimlerinin gündemde olduğu ilk toplantıda CHP Meclis Grubu’nun yoğun gündem dışı konuları vardı.

Ümraniye Belediye Meclisi, Ocak ayı oturumları ile yeni yıla başlangıç yaptı. Yeni yılın ilk toplantısında CHP Meclis Üyeleri’nin ekonomiden, yerel hizmetlere, depremden, kadına şiddet, imar ve şehirleşme konularına kadar bir çok konuda yoğun gündem dışı konuşmaları yer aldı.

Geçtiğimiz yılın pandemi nedeniyle çok zorlu geçtiğini hatırlatan CHP Meclis Grup Başkanvekili Ali Kılıç, aşıların biran evvel kullanıma girmesi gerektiğini kaydetti. Aralık ayındaki önemli günleri de anan Ali Kılıç, ülke gündemine ilişkin özellikle esnaf ve asgari ücretli kesimdeki enflasyon ve ekonomik sıkıntıları dile getirdi. Yayınlanan son yerel yönetim başarı anketlerinde Ümraniye’nin sıralamaya dahi giremediğini söyleyen Kılıç, muhalefetin eleştiri yapmasının doğal olduğunu söyledi. Ali Kılıç, konuşmasında şunları kaydetti:

CHP Meclis Üyesi Ali Rıza Yıldırım, TBMM’de geçen haftalarda gündeme gelen CHP’li Engin Altay’ın konuşması sırasında Ak Parti sıralarından yükselen “kuru ekmek buluyorlarsa aç değiller” sözüne tepkileri dile getirdi ve kadına şiddet konusunu işledi:

“Değerli meclis üyesi arkadaşlarım, kıymetli konuklar ve basın emekçilerimiz” diyerek sözlerine başlayan CHP Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten, 2019’da ikinci kez tekrar edilen İstanbul seçimlerini hatırlatarak demokrasi vurgusu yaptı. Ülkede ekonomik buhran olduğunu dile getiren Üreten, geçen yılın değerlendirmesini yaparak asgari ücretlinin yaşadığı sıkıntılara değindi:

Ümraniye Belediye Meclisinde ülke gündemi yerine ilçe gündemine ilişkin konuların işlenmesini gerektiğini hatırlatan CHP Meclis Üyesi Sacit Eyüboğlu, geçen yıl başlayan pandemi sürecini hatırlattı ve yeni yılın umutların yeşereceği bir yıl olmasını diledi. Deprem ve kuraklık tehlikesine dikkat çeken Eyüboğlu, mevcut iktidar ve yerel yönetimlerin işbirliği ile tüm bu sorunların üstesinden geleceğine inandığını kaydetti. Duran katlı otopark inşaatının bu ay yeniden başlayacağını ve tamamlanacağını kaydeden Eyüboğlu şunları kaydetti:

Yine CHP Meclis Üyesi Cevdet Yılmaz da yaptığı gündem dışı konuşmasında tarihte yaşanan bazı acı olayları anımsatarak anmalarda bulundu:

Ak Parti’den Ömer Faruk Akbulut ve Vehbi Ayvat ile CHP’den Filiz Öztürk Çelik’in 2021 denetim komisyonu üyeliğine seçildiği Ümraniye Belediye Meclisi Ocak ayı ilk birleşimi duygu yüklü bir gelişmeye de sahne oldu. Geçtiğimiz ay 85 yaşında kaybettiğimiz Ümraniye’nin tanınmış simalarından CHP miting ve etkinliklerinin renkli ismi Bektaş Dalkaya’nın adının mahallesindeki bir çocuk parkına verilmesi yönündeki teklif karar oybirliği ile kabul edildi. Bektaş Amca’nın ismi ikamet ettiği Yenişehir Mahallesi 3142 sokaktaki Burak Parkı’na verilmesi ilçe kamuoyunda memnuniyetle karşılandı.

Reklamı Geç