Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP ÜMRANİYE ÖRGÜTÜ’NDE KONGREYE DOĞRU HEYECAN ARTIYOR..

Kongreye doğru delege seçimlerini

Kongreye doğru delege seçimlerini tamamlayan CHP Ümraniye İlçe Örgütü, 35 mahallede 400 delegesini belirledi. Süreci gazetemize değerlendiren CHP İlçe Başkanı Cafer Aktürk, parti içindeki tatlı yarışın kendileri için dinamizm yarattığını ifade ederek; “Hedefimiz 2019’da halkın umudunu Ümraniye, İstanbul ve tüm Türkiye’de iktidara taşımak” dedi.

10 Aralık’ta kongresini yapacak olan CHP Ümraniye İlçe Örgütü, büyük bir kısmını yenilediği 400 delegesini seçti. 35 mahallede 14 Eylül, 1 Ekim, 8 Ekim ve 15 Ekim tarihlerinde saat 11.00-16.00 arasında sandık kurup en demokratik ve en sorunsuz bir seçim dönemi yaşadıklarını gazetemize açıklayan İlçe Başkanı Cafer Aktürk; “Üyelerimizin % 60-70 oranında katılımı ile delege sayımızın büyük kısmını yenilemek kaydıyla delegelerimizi belirledik. 400 delegemizin 116’sının kadın kotasından ve 34’ünün de 30 yaş altı gençlikten oluşması bizim için gurur verici bir tablo” dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’ sırasında sıkça dile getirdiği ‘Önce kendi içimizde daha çok demokrasi’ söylemine uygun şekilde süreci idare ettiklerini ifade eden Aktürk; “Çoğunlukla iki listenin yarıştığı mahallelerimizde üyelerimizin büyük oranda katılımı ile delege seçimleri tamamlandı. Ümraniye açısında umut verici sonuçların partimize başarı getireceğine inanıyorum. Göreve gelir gelmez uygulamaya koyduğumuz ‘Her mahallede kadın kolları’ projemizin meyvelerini bu süreçte topladık. Delege yapımızın kadın kotası ve gençlik kotası umut verici” dedi.

Parti içi yarışa da değinen Cafer Aktürk; “Parti içi tatlı yarışın başarı getireceğine inanıyorum. Gönül istiyor ki kongrede 3 hatta 4 aday çıksın ve yarışsın. Bu yarış; bize güç katar, partimize heyecan getirir, kongreye coşku kazandırır. Bu yarışlar her aile içinde olduğu gibi bizim de partimizde zaman zaman gönül kırgınlıklarına sebep olabilir. Ancak kongre sonrasında hepimiz bir araya gelip halkın umudunu Ümraniye, İstanbul ve tüm Türkiye’de iktidara taşımak için omuz omuza vereceğiz. Ülke olarak çok sıkıntılı zamanlardan geçiyoruz ve halkın tek çıkış umudu Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi.

Reklamı Geç