Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP ÜMRANİYE’DE CAFER AKTÜRK DÖNEMİ..

CHP’de hafta sonu süren

CHP’de hafta sonu süren kongre heyecanı, Ümraniye’de gergin bir günle tamamlandı. Mevcut başkan Zeynel Kızılkaya ile rakip aday Cafer Aktürk’ün kıran kırana yarıştığı kongrede tansiyon hiç düşmedi. Kongrede gülen taraf 196 oya karşılık 199 oyla Cafer Aktürk ve ekibi oldu.

chp umraniye cafer akturk 8CHP Ümraniye İlçe Örgütü’nde kapanan Zeynel Kızılkaya döneminin ardından Cafer Aktürk’le yeni bir dönem başladı. Salon Prenses’teki hararetli kongrede partinin önde gelen ismi Özgen Nama divan başkanlığı yaparken gün boyu süren tartışmaların gülen tarafı Cafer Aktürk ve ekibi oldu. Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başlayan kongreye partinin il ve ilçe yöneticileri ile milletvekili adaylarının yanı sıra Ümraniye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Özdil, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede ilk tartışma divan başkanının çarşaf liste mi yoksa blok liste mi oylaması yaptırmasıyla başladı.

chp umraniye cafer akturk 6Mevcut başkan Zeynel Kızılkaya, blok listeden, rakip aday Cafer Aktürk taraftarları da çarşaf listeden yana oldukları için ve bunun oylaması da parti tüzüğüne aykırı bir şekilde gündemdeki 3 ve 4 maddelerden sonra gerçekleştiği için iki taraf da adeta birbirine girdi. Bir süre kürsü işgali ve verilen aranın ardından partililerin tansiyonunu her iki aday düşürdü. Kongrede yaptığı konuşmada yeni bir dönem daha için destek isteyen Zeynel Kızılkaya, geçmiş görev süresince başarılı işler yaptıklarını ve bundan sonra da yeni başarılar kazanmak için mücadele edeceklerini ifade etti.

chp umraniye cafer akturk 4İlçe başkan adayı Cafer Aktürk ise parti içi birlik ve beraberliği sağlayarak Ümraniye’de çok daha güzel işler başaracaklarını kaydetti. Geçmiş dönemde yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu iddia eden Aktürk; “Sonuçta gelinen nokta ortada ve burada bir başarıdan söz etmek çok doğru olmaz” şeklinde konuştu. Geç saatlere kadar devam eden kongrede seçimler de oldukça uzun sürdü.

chp umraniye cafer akturk 5Yaklaşık 400 delegenin oy kullandığı CHP Ümraniye kongresinde 396’ya 399 gibi kıl payı farkla da olsa kazanan taraf Cafer Aktürk ve ekibi oldu. Yapılan itirazlara ve sayımlara rağmen bu sonuç değişmedi. Partililere teşekkür eden yeni başkan Aktürk, birlik ve beraberlik mesajlarını yineledi.

chp umraniye cafer akturk 2

chp umraniye cafer akturk 3

chp umraniye cafer akturk 1

chp umraniye cafer akturk 7

chp umraniye cafer akturk 9

 

Reklamı Geç