Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP ÜMRANİYE’DEN 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ BULUŞMASI..

Yönetimiyle birlikte yerel basınla

Yönetimiyle birlikte yerel basınla buluşarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan CHP Ümraniye İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, zorlu ekonomik koşulların büyük bir değişim arzusu doğurduğunu söyledi. “Ümraniye’de Millet İttifakı’nın hiçbir sorunu yok, olamaz, olsa da çözerek yolumuza devam ederiz” diyen Kızılkaya, gazetecilerin büyükşehir belediyesi hakkındaki serzenişlerini de ilgili yerlere iletip çözümü noktasında takipçisi olacağını ifade etti.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle bölge yerel basın temsilcileriyle biraraya gelerek günlerini kutlayan ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Ümraniye İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, “En büyük demokratik kitle örgütü tarafsız ve bağımsız gazetecilerdir” dedi. Uluslararası sıralamada basın karnemizin iyi olmadığını söyleyen Kızılkaya, 2021 yılı itibarı ile ülkemizde 67 gazetecinin tutuklu olduğunu bu sayının Çin’de bile 23 olduğunu ifade etti. Uğur Mumcu gibi geleceği iyi gören ve bazı gerçekleri dile getirdiği için katledilen, susturulan tüm gazetecileri saygıyla andıklarını kaydeden Kızılkaya, “Emeğin gerçek değerini bulduğu bir gelecek dileğiyle, özgür ve tarafsız tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Kızılkaya, kendileri hakkında çıkan tarafsız, doğru ve haklı tüm haber ve yorumları eleştiri sınırları çerçevesinde kalmak kaydıyla yol gösterici olarak gördüklerini ifade etti. Gazetecilerin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki yeni dönemde her türlü yasal hakları olmasına rağmen yerel basını görmezden geldiğine ilişkin sitemlerini de dinleyen Kızılkaya, “Haklı olduğunuza inandığım bütün taleplerinizi tek tek not aldım ve ilgili kurumlara çözüm bulunması amacıyla ileterek haklarınızın takipçisi olacağım” dedi.

Siyasi konulara da değinen Kızılkaya, Millet İttifakı’nın Ümraniye’de çatlaması gibi bir durumun asla söz konusu olmadığını ifade etti. Belediye meclisinde zaman zaman yaşanan görüş ayrılıklarının son derece doğal olduğunu kaydeden Kızılkaya, “Sonuçta İYİ Parti de farklı bir siyasi parti ve elbette kendine has düşünceleri olacak. Böyle olduğu için Millet İttifakı’mızın değerli ortağı İYİ Parti’nin oyları sürekli bir yükselişte. Farklı düşünceler bizi daha güçlü kılıyor. Ümraniye’de Millet İttifakı’nın hiçbir sorunu yok, olamaz, olsa da çözerek yolumuza devam ederiz” dedi. Kızılkaya, belediye meclisini konu alarak son günlerde çıkan bazı olumsuz haberlerin doğru olmadığını ve gerçeği yansıtmadığını sözlerine ekledi.

Çarşıda, pazarda herkesin ortak derdinin ekonomi olduğunu söyleyen Başkan Zeynel Kızılkaya, “Geleceği çok iyi gören bir parti olduğumuza inanıyorum. Bakınız yıllardır uyarıyoruz, SEKA kağıt fabrikasından şeker fabrikalarına. Hepsi kapatıldı, özelleştirildi ve gelinen noktada fiyatlar aldı başını gitti, kağıda, şekere hasret kaldık. Hakeza tarımda öyle, ticarette öyle… Bizler tüm kadrolarımızla sürekli sahadayız. İnsanımıza aya gideceğinizi söyleseniz bile artık bir anlam ifade etmiyor. Bin bir sıkıntı altında yaşam mücadelesi veren vatandaşımızın öncelikli sorunu ekonomik koşullar. Rakamlar ortada, fiyatları hepimiz görüyoruz, işsizlik sorunu herkesin ortak derdi. Herkes zorda ve umutlar her geçen gün tükeniyor. Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Ümraniye’de de büyük bir değişim arzusu olduğunu görüyoruz. Biz bu değişimi sağlayacağız.”

Reklamı Geç