Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP ÜMRANİYE’DEN COŞKULU 30 AĞUSTOS YÜRÜYÜŞÜ…

30 Ağustos Zafer Bayramı,

30 Ağustos Zafer Bayramı, yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlandı. Ümraniye’de ise CHP İlçe Başkanlığı’nın büyük katılımlı coşkulu yürüyüşü Zafer Bayramı kutlamalarına damgasını vurdu. CHP İlçe Başkanı Cafer Aktürk,  “Bugün geldiğimiz noktada Cumhuriyet ve Demokrasi’nin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.

chp umraniye zafer bayramı 3Ümraniye Haldun Alagaş Spor Kompleksi önünde başlayıp 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda son bulan yürüyüşe; CHP Ümraniye İlçe Başkanı Cafer Aktürk, CHP İl Başkan Yardımcısı Yusuf Erciyas, eski il yöneticileri, eski ilçe başkanları, CHP Ümraniye Kadın Kolları Başkanı Gülcan Bila, CHP Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı Mertcan Aslan ve partililer katıldı.

chp umraniye zafer bayramı 230 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak üzere Haldun Alagaş Spor Kompleksi önünde buluşan partililer ellerinde meşaleler, bayraklar ve flamalarla slogan atarak yürüyüşe geçti. ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Türkiye laiktir laik kalacak’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ ve ‘Ne darbe ne dikta faşizme karşı omuz omuza’ sloganlarıyla Alemdağ Caddesi’ni inleten CHP’liler, sık sık laiklik vurgusunda bulundu.

chp umraniye zafer bayramı 4Coşkulu kalabalığa hitaben bir konuşma yapan İlçe Başkanı Cafer Aktürk: “30 Ağustos Başkomutanlık ve Zafer Bayramınız kutlu olsun. Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi saygıyla şükranla anıyoruz” dedi. “Atatürk’ün başkomutanlığında, Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen taarruzun başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir’e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur” diyen Aktürk açıklamasını şöyle sürdürdü:

chp umraniye zafer bayramı 6Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurmasını sağlamak ve Anadolu’dan atmak için düşünülüp planlanan gizli bir harekât idi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 20 Temmuz 1922’deki oturumunda kendisine dördüncü kez olmak üzere Başkomutanlık yetkisi verilen Mustafa Kemal Paşa taarruz kararını Haziran ayında almış ve hazırlıkları gizli olarak yürütmüştü.

chp umraniye zafer bayramı 5Büyük Taarruz Ağustos’un 26’sını 27’sine bağlayan gece Afyon’da başlamış, düşman birliklerinin Mustafa Kemal Paşa’nın bizzat idare ettiği Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde imha edilmesi ile Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanmıştı. 30 Ağustos, Mondros Mütarekesinden başlayan, Anadolu’nun ve İstanbul’un işgali ile bir ulusun bağımsızlığını ortadan kaldırmaya çalışan emperyalist güçlere karşı yoksul ama onurlu bir halkın kurtuluş mücadelesinin başarıya ulaştığı gündür.

chp umraniye zafer bayramı 130 Ağustos ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. 30 Ağustos bize tek mesaj veriyor… Dünyanın her yerinde emperyalizme karşı ulusal kurtuluş mücadeleleri çok değerlidir.. Bizim topraklarda daha bir değerlidir… Selam olsun bu ruha..

30 Ağustos Zaferi ile taçlanan ve bir ulusun gurur ve var olma mücadelesi, hemen peşinden demokratik, laik bir cumhuriyetle yeni bir aşamaya ulaşmıştır.Cumhuriyetimiz neredeyse yüz yıla yaklaşan geçmişi ile hepimize yurttaşlık hukuku içinde huzurlu, güvenli, müreffeh bir hayat sunmaya çalışmıştır. Ne yazık ki, 15 Temmuz akşamı, geçmişiyle, geleceğiyle hepimizin ortak duygularını, değerlerini temsil eden cumhuriyetimiz alçak bir saldırı ile karşı karşıya kalmıştır.

Partimizin esas kurucu unsuru olduğu ve partimizin halkımıza bir armağanı olan demokratik, laik, sosyal hukuk devleti büyük bir saldırıya uğramıştır. Küresel güçlerin güdümündeki ırkçı, gerici, dinsel referanslarla organize olmuş, devleti içten içe ele geçirmiş darbeciler, antiemperyalist bir savaşın sonunda kurulmuş bu Cumhuriyeti yıkmaya çalışmışlardır.

Çok şükür bu saldırı bastırılmış, devlet bu darbeci çetelerin eline bırakılmamıştır. Bir kez daha cumhuriyetin demokratik, laik karakterinin önemi ortaya çıkmıştır. Darbeci çetelere bir zamanlar yol arkadaşlığı yapan siyasi iktidarın cumhuriyetin faziletlerini idrak etmesini diliyoruz. Şimdi daha özgür, daha eşit, daha kardeş bir yurttaşlar topluluğu haline gelmenin yollarını düşünmeli, hayata geçirmeliyiz.Yani şimdi yeni Kurtuluş Savaşı vermek durumundayız. Bu mücadele hepimizin ellerinde, omuzlarında bir sorumluluk, bir vatan borcudur.

chp umraniye zafer bayramı 7Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından CHP’liler, türküler eşliğinde halay çekip eğlendiler.

Reklamı Geç