Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANLIĞI’NDA GAZETECİLER GÜNÜ BULUŞMASI..

Partisinin Üsküdar İlçe Başkanlığı’nca

Partisinin Üsküdar İlçe Başkanlığı’nca düzenlenen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü programında bölge yerel basın temsilcileriyle buluşan CHP İstanbul Milletvekili ve eski gazeteci Enis Berberoğlu, mesleki sorunlar ve gündemle ilgili istişarelerde bulundu. Yerel gazetecilerin, İBB’ye yönelik sitemlerini ve CHP’nin yerel basınla ilişkilerine yönelik eleştirilerini tek tek not alan Berberoğlu, “Tüm serzenişlerinizi ilgili yerlere aktaracağım” dedi. Her ay düzenli yerel basın buluşmaları yapacaklarını açıklayan CHP İlçe Başkanı Suat Özçağdaş da, “Artık Üsküdar’ı yönetmeye hazırız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle bölge yerel basın temsilcilerine yeni ilçe merkezinde bir davet vererek basın gününü kutladı. Gazeteci ve CHP İstanbul Milletvekili Enes Berberoğlu’nun da katılarak yerel basın mensuplarıyla biraraya geldiği buluşmada yerel basın sektörünün sorunları, beklentileri ve talepleri konuşuldu. Yerel gazeteciler, Millet İttifakı yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yerel basını adeta yok saydığını ifade ederek eleştirilerini dile getirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun göreve geldiği günden bugüne kent genelindeki yerel basın kuruluşları veyahut temsilcileriyle hiçbir şekilde biraraya gelme tenezzülünde dahi bulunmadığını kaydeden gazeteciler, eleştiri konusu olan 945 milyon liralık 2022 yılı reklam ve tanıtım bütçesinden geçtiğimiz yıllarda yerel basına tek bir kuruş dahi ayrılmadığını söylediler.

“İBB’NİN MİLYONLARCA LİRALIK REKLAM VE TANITIM BÜTÇESİ KİMLERE VERİLİYOR?..”

Aynı zamanda Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcısı ve www.yerelgazete.com.tr sahibi Kenan Baylan; “CHP’nin geçtiğimiz aylarda Marmaris’ten başlatmış olduğu yerel basın çalıştaylarını mesleğimiz adına çok önemli buluyoruz. Dileğimiz bu çalıştayların İstanbul’da da Anadolu ve Avrupa yakalarında olmak üzere en az 2 ayrı yerde gerçekleşmesi” dedi. İBB’nin yerel basına ilgisiz kaldığını ve hakettiği değeri vermediğini kaydeden Baylan, milyonlarca liralık reklam ve tanıtım bütçesinden yerel basına kaç kuruş pay ayrıldığının sorgulanması gerektiğinin altını çizdi. Baylan, “Toplumsal kutuplaşmanın da etkisiyle ulusal medya karpuz gibi ortadan ikiye ayrılmışken; ne yandaş ne de candaş olmamak için direnen yerel basın ne yazık ki kimseye yaranamıyor” dedi.

BERBEROĞLU; “İLGİLİ MERCİLERE İLETECEĞİM..”

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, yerel basın sektörüne ilişkin tüm serzenişleri ve talepleri tek tek not ettiğini ve gerek TBMM’de gerekse diğer yetkili organlarda çözüm odaklı girişimlerde bulunacağını söyledi. Berberoğlu, kendisinin eski bir gazeteci olduğunu kaydederek; “Artık bir siyasetçiyim ve tarafım. Gazeteci tarafsız olur dolayısı ile ben de artık eski bir gazeteciyim” dedi. Marmaris’ten başlattıkları yerel basın çalıştaylarını yurdun her bölgesinde yapmayı hedeflediklerini fakat pandemi yüzünden ağır ilerlemek zorunda kaldıklarını söyleyen Berberoğlu, “Bugün burada sizlere biraraya gelmemizdeki gibi çalıştaylarımızın da amacı siz yerel basınımızı dinlemek, anlamak ve sorunlarına çare olabilmek. Alamadığınız haklarınızı, her geçen gün artan kağıt maliyetlerini, giderlerinizi ve tüm çalışma şartlarınızı biliyoruz. Parlamentoda bu yönde düzenleyici teklifler veriyoruz lakin iktidarın çoğunluğuyla ret ediliyor. Meclis kürsüsünden basının sorunlarını ve çözüm önerilerimizi her fırsatta dile getiriyorum. Sorunların çözümü için bizler kararlılıkla ve yılmadan mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

ÖZÇAĞDAŞ; “ÜSKÜDAR’I YÖNETMEYE HAZIRIZ..”

Son derece verimli istişarelerin yapıldığı toplantıda konuşan CHP İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, Üsküdar örgütü olarak tüm kademeleri ile sahada olduklarını kaydetti. “Üsküdar’da büyük hayallerimiz var” diyen Başkan Özçağdaş, “Üsküdar’ın da yeni bir başlangıca ve büyük bir atılıma ihtiyacı var. Bu ilçeyi yeniden tasarlayacağız ve yepyeni bir yaşam merkezi haline getireceğiz” dedi. Her ay düzenli yerel basın buluşmaları yapmayı planladıklarını söyleyen Özçağdaş, “Bugüne kadar Üsküdar’ı her defasında kıl payı farklarla kaybettiysek bu bizim kendi iç meselelerimiz yüzünden olmuştur. Artık geçmişi sorgulamadan, ‘dün dünle beraber geçti gitti’ diyerek geleceğe bakıyoruz ve Üsküdar’ı yönetmeye hazırız” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç