Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP, YARDIMLARDA AYRIMCILIK YAPILDIĞINI İDDİA ETTİ, AK PARTİ KABUL ETMEDİ…

Ümraniye Belediye Meclisi CHP

Ümraniye Belediye Meclisi CHP Grubu Adına Başkanvekili Av. Filiz Öztürk tarafından yapılan kamuoyu duyurusunda, Ak Parti’li bazı meclis üyelerinin ayni ve nakdi yardım dağıtımında siyasi ayrımcılık yaptıkları iddia edildi. İddialar, belediye meclis üyelerinin kendi aralarındaki watsap grubu konuşmalarından ortaya çıktı. CHP’li meclis üyelerinin sert eleştirilerine yol açan iddiaları sorduğumuz Ak Parti İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, “Böyle bir ayrımcılık ve kastı söz konusu dahi olamaz. Watsap konuşmaları, samimi sohbet havasına binayen sarfedilmiş söylemler” açıklamasında bulundu.  

Ümraniye’de CHP meclis üyeleri adına Grup Başkanvekili Av. Filiz Öztürk tarafından sosyal medya üzerinden ve basın bildirisi şeklinde yapılan kamuoyu duyurusunda dile getirilen bazı iddialar gündem oluşturdu. Belediye meclis üyelerinin watsap grubundaki yazışmalarına dayandırıldığı açıklamada; CHP’li meclis üyelerinin yardımlar hakkında bilgi istediği, Ak Parti’li bazı üyelerin ise “Büyükşehir yardım etsin. Biz niye yardım ediyoruz. Hem küfür ediyorlar hem de listeyi veriyorlar. Tabii bize yakışan eğer bizden talep ettilerse vermek eyvallah ama ben de başkana katılıyorum. İBB bunlarda değil mi neden o yardım etmiyor. Ayrıca 14 ilçe belediyeleri var” dediği ifade edildi. Başka bir Ak Parti’li üye ise “Sizler her türlü hakareti, küfrü yalan yere ithamlara rağmen, sizlere oy veren ve sizlerin parti olarak gücünüzün yetmediği kendi fakirlerinize yine AK Parti olarak yardım istiyor. Buna minnettar olup Ümraniye Belediyesi ve Başkanına teşekkür etmelisiniz” diye yazdı.

CHP Grup Başkan Vekili Av. Filiz Öztürk; “Olağanüstü dönemlerden geçtiğimiz bu günlerde bir kısım Ak Parti meclis üyesi Ümraniye Belediyesi tarafından yapılan ayni ve nakdi yardımlar konusunda Ümraniyeli vatandaşlar arasında bir ayrıma giderek CHP meclis üyeleri tarafından bildirilen vatandaşlara yardım yapılmaması gerektiği yönünde görüş bildirmiştir. Üstelik bu ayrıştırmayı ‘her parti kendi fakirine yardım etsin’ söylemi ile de devam ettirmiştir. Anlaşılan odur ki Ak Parti Ümraniye Meclis üyeleri iktidar olmanın şehvetine yenilmiş ve böyle cümleler kurma hadsizliğini kendilerinde bulmuştur. Ve yine anlaşılan o dur ki, İBB yenilgisi sonrası ‘yarın’ korkusu Ümraniye Ak Parti meclis üyelerini ele geçirmiştir. Bu ifadeler siyaset değil düpedüz düşmanlıktır. Temennimiz bir daha tekrarlanmaması ve böyle bir hataya bir daha düşülmemesidir” dedi.

Watsap grubundaki konuşmalara dayandırılan iddiaları tarafsız gazetecilik anlayışımız gereği sorduğumuz Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, verdiği cevapta böyle bir ayrımcılığın söz konusu dahi olamayacağını kaydetti. Watsap grubundaki konuşmaları özel bir mecrada samimi sohbet havasına binayen gayri ihtiyari sarfedilmiş sözler olduğunu söyleyen Eminmollaoğlu, “Hiçbir meclis üyesi arkadaşımızın iddia edildiği şekildeki gibi bir kastı yoktur. Yardımlar konusunda siyasi düşüncede uzak, herkese eşit ve tarafsız hareket ediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Reklamı Geç