Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’Lİ AKİF HAMZAÇEBİ ÜMRANİYE ESNAF ODASI ZİYARETİNDE HAYIR DESTEĞİ İSTEDİ..

Ümraniye Esnaf Odası ziyaretinde

Ümraniye Esnaf Odası ziyaretinde ‘hayır’ için destek isteyen CHP’nin önde gelen ismi Akif Hamzaçebi, “Memlekette ekonomi bitmiş. Süt üreticisi köylüm eskiden 1 kilo süt satıp 1 kilo yem alırken sonraları 2 hatta 3 kilo süte 1 kilo yem alabildiğini söylüyordu. Şimdi ise 1 ineğin 10 kişiye baktığı günlerden 10 kişinin 1 ineğe bakamadığı günlere geldiğini söylüyor” dedi. Oda Başkanı Mehmet Özdil ise; “Biz Esnafsporuz, bizim için önemli olan esnafımızın durumu” dedi.

özdil hamzaçebi 1Referandum öncesi siyasetçileri ağırlayan Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası, hem ‘evet’çileri, hem de ‘hayır’cıları dinledi. Geçtiğimiz haftalarda Ak Parti’li bakanlerin ziyaret ettiği esnaf odasını önceki gün CHP’nin önde gelen isimlerinden TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İlçe Başkanı Cafer Aktürk ve ilçe yöneticileri ile birlikte ziyaret ederek ‘hayır’ için destek istedi. Oldukça uzun süren ziyarette konuşan CHP’li Akif Hamzaçebi, 18 maddelik Anayasa değişiklik paketinin vatandaşın işsizlik, ekonomi ve de terör gibi hiçbir ana sorununa çare olamadığı gibi ülkeyi kaosa sürükleyen bir süreç getireceğini söyledi.

özdil hamzaçebi 2CHP Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi yaptığı konuşmada, esnaf taleplerinin meclis kürsüsünden dile gelebilmesi ve isteklerinin yapılabilmesi için 16 Nisan’da mutlaka ‘hayır’ çıkması gerektiğini söyledi. Aksi durumda ne esnaf ve işadamının, ne çiftçi ve köylü ne de işçi ve memurun hiç bir talebini dile getiremeyeceğini söyleyen Hamzaçebi, “Tüm yetkileri tek adama verirsek, o adamın ağzından çıkan her kararname kanun olur ve buna hiç kimse karşı da gelemez, hukuk önünde hakkını da arayamaz. Getirmek istedikleri otobüsün freni yok sadece gaz pedalı var. Böyle bir otobüsü kim kullanırsa kullansın, ne kadar usta sürücü olursa olsun kaza yapması kaçınılmazdır. Böyle bir otobüse hiç kimse binmek istemez. Aman iyi düşünün” dedi.

özdil hamzaçebi 3Vatandaşın 18 yaşındaki oğluna iş istediğini kaydeden Hamzaçebi, “Adam oğlunu büyütüp okutmuş üniversiteden diploma aldırmış şimdi devletin iş vermesini bekliyor. Devlet ise vekil yapma vaadi veriyor. Bu ülkede kaç kişinin çocuğu 18 yaşında vekil olabilme şansına erişecek? Bunu vatandaş merak ediyor” şeklinde konuştu. Ülkenin ekonomik krizde olduğunu öne süren Hamzaçebi, “Süt üreticisi köyle bir dostum var zaman zaman arar işlerin durumunu sorarım. Eskiden aradığımda 1 kilo süt satıp 1 kilo yem aldığını söyleyen vatandaş sonraki yıllarda 2 kilo süte 1 kilo yem alabildiğini söylüyor ve daha sonraki yıllarda ise 3-4 kilo sütle 1 kilo yem ancak alabildiğini söylüyordu. Geçen aradığımda ise vatandaş, ‘Ne diyeyim sayın vekilim eskiden 1 inek 10 kişiye bakıyordu şimdi 10 kişi bir ineğe bakamıyoruz’ dedi. İşte çiftçimizin hali bu” şeklinde konuştu.

özdil hamzaçebi 4Ziyaretti Oda Başkanı Mehmet Özdil, göreve geldikten sonra esnaf yararına yaptıkları çalışmaları anlattı ve eski yönetim döneminden kalan sıkıntılara karşı verdikleri hukuk mücadelesine ilişkin bilgiler verdi. Her zaman esnafın lehine işler yaptıklarını kaydeden Özdil, üye aidatlarını düşürdüklerini, kampanya ve indirim sözleşmeleriyle ticari hayata katkı sağladıklarını ve Oda’nın geçmişte adeta gasp edilen mallarını alıp yeniden esnafın hizmetine sunmak için hukuk önünde mücadele verdiklerini ifade etti. CHP’li Hamzaçebi’ye talep ve beklentilerini dile getiren bir dosya sunan Özdil, “Biz esnafsporuz. Tek derdimiz esnafımızın daha iyi şartlarda iş yapıp, ekonomik açıdan ayakta kalması” dedi.

Reklamı Geç