Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’Lİ ALKAN’DAN, GALATA KULESİ ÇEVRESİNİN YAPILMAMASINA TEPKİ..

Galata Kulesi’nin Kültür Bakanlığı’na

Galata Kulesi’nin Kültür Bakanlığı’na geçmesinin yankıları devam ederken, kule etrafındaki parke taşlarının kullanılmaz hale geldiğini kaydeden CHP’li İBB ve Beyoğlu Meclis Üyesi Orhan Alkan, “Kültür Bakanlığı Galata Kulesi’nin etrafını unuttu” dedi. Üzerine basıldığında parke taşlarının pis sular fışkırttığını kaydeden Alkan, “Bakanlık kuleye yakışır bir çevre düzenlemesi yamayacaksa biz Beyoğlu’ndaki iş insanları olarak burayı düzenlemeye hazırız” dedi.

Galata Kulesi’nin bozulan çevre düzenlemesi gündemde. Kültür Bakanlığı’nın kulenin çevre düzenlemesini yapmadığı ve bu nedenle parke taşlarının ve bozulan yolların insanlara zor anlar yaşattığını öne süren CHP’li İBB ve Beyoğlu Meclis Grup Başkanvekili Orhan Alkan, Beyoğlu Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında gündem dışı söz alarak konuyu meclise taşıdı.

Galata Kulesi’ni ziyarete gelen insanların özellikle kulenin çevre düzenlemesinin yapılmaması nedeniyle sıkıntılar yaşadığını belirten Alkan, “Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Beyoğlu’na yakışmayan bu görüntünün ortadan kalkması için ne gerekiyorsa yapalım” dedi. Beyoğlu Belediyesi’nden de konu ile ilgili harekete geçmesini isteyen Orhan Alkan, “Eğer bakanlığımız yapmayacaksa Beyoğlu Belediyesi yetkililerimizin bu konuda gerekeni yapmasını istiyoruz. Beyoğlu Belediyemiz de yapmayacaksa biz işadamları olarak gereken düzenlemeyi yapmaya hazırız. Galata Kulesi’ne yakışır bir çevre düzenlemesi elzem olmuştur” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç