Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’Lİ BELEDİYELER BAŞTA OLMAK ÜZERE KURBAN YERİ PARASINA SON VERELİM ÇAĞRISI

Partisinin İlçe Başkanı Cafer

Partisinin İlçe Başkanı Cafer Aktürk ve yöneticileriyle birlikte Ümraniye’de Kurban Pazarları’nı gezip satıcıların istek ve taleplerini dinleyen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Sizler de kamu hizmeti yapıyorsunuz. Dolayısı ile başta CHP’li belediyeler olmak üzere sizlerden yer parası alınmamalı, kalan mallarınız devlet tarafından satın alınmalı ve bu çadırlarda insanca yaşam koşullarına kavuşturulmalısınız. Bunun için ilk önergeyi ben bizzat hazırlayıp bir dahaki bayram öncesi hayata geçirilmek üzere meclise sunacağım” dedi.

chp umraniye kurban pazari 1CHP’nin önde gelen isimlerinden İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bayram arefesinde Ümraniye’deki Kurban Pazarları’nı gezip esnafın dertlerini dinledi. CHP İlçe Başkanı Cafer Aktürk, ilçe yöneticileri ve bazı meclis üyelerinin eşlik ettiği Gürsel Tekin’in kurban pazarı ziyaretinde renkli görüntüler oluştu. Ellerindeki malları azaltanların yanı sıra hiç satamayanların da olduğu pazar yerinde esnaf genelde satışların iyi olmadığı yönünde dertliydi.

chp umraniye kurban pazari 2Yemin 50 kiloluk çuvalının 50 TL’yi geçtiğini söyleyen pazar esnafı; “Bu malların nasıl yetiştiğini, bugünlere ve buralara nasıl geldiğini bir biz biliriz bir de Allah bilir. Yemin çuvalı 50 lirayı geçti, nakliye pahalı, saman desen daha pahalı. Kurbanlık fiyatları ne kadar yüksek olursa olsun maliyetleri kurtarmıyor ve yüksek fiyatlar tüketiciyi uzaklaştırıyor. Kurban çadırına 10 günlüğüne 6.500 lira kira ödüyoruz. Bu paraya Türkiye’nin en lüks otelinde bir ay tatil yapılır ama bizim burada ne yatacak yerimiz ne doğru dürüst tuvalet ve banyomuz var” diye dert yandı.

chp umraniye kurban pazari 3CHP Milletvekili Gürsel Tekin de, “Sizlerin bu kurbanlıkları hangi şartlarda ve ne şekilde besleyip büyüttüğünüzü ve buralara nasıl getirdiğinizi en iyi ben bilirim. Bayram arefesinde mazota ve akaryakıta yapılan zam vatandaşımıza ve özellikle siz nakliye ile işi olan kurban pazarı esnafına bayram hediyesi değildi herhalde. İstanbul’un her tarafında kurban Pazar alanlarına tonla paralar ödeniyor fakat insanca yaşam şartlarının zerresi yok” dedi.

chp umraniye kurban pazari 4Tekin; “Bir dahaki bayrama yetiştirilmek üzere bir önerge hazırlayıp meclise sunacağız. Sizler de kamu görevi yapıyor sayılırsınız. Dolayısı ile sizlerin bu yerlerde ücretsiz olarak çadır açmanız ve insanca yaşam koşulları alabilmelisiniz. Ve bu dediklerimi ilk olarak da CHP’li belediyeler sağlamalı ki diğerlerine örnek olsunlar. Hiçbir sosyal güvenceniz yok, devlet elinizde kalan malların tamamını alma garantisi vermeli. Etrafımızdaki büyük dünya ülkelerinin tamamı et ihtiyaçlarını bizden karşılıyor. Sizin kalan mallarınızı alıp dış ülkelere satsak ne kaybederiz. Aksine sizlerin emeğini alın terini ve hakkınızı kazanırız” şeklinde konuştu.

chp umraniye kurban pazari 6Pazar esnafı ile sohbet eden Gürsel Tekin ve İlçe Başkanı Cafer Aktürk ile CHP’li yöneticiler, kurbanlık almaya gelen vatandaşların da sesine kulak verdiler. Yaşlı bir teyze için kurban pazarlığı yapan Tekin, 10 bin lira istenen bir boğayı 9 bin liraya aldı ve kurban sahiplerine hayırlı olsun dedi.

chp umraniye kurban pazari 5

chp umraniye kurban pazari 7

chp umraniye kurban pazari 8

chp umraniye kurban pazari 9

chp umraniye kurban pazari 10

Reklamı Geç