Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’Lİ BELLEK; “YEŞİL ALAN TALANI VAR”, AK PARTİ’Lİ YÜKSEL; “MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK..”

Çekmeköy Belediye Meclisi Nisan

Çekmeköy Belediye Meclisi Nisan ayı ilk toplantısında gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek, geçtiğimiz hafta gerçekleşen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ziyareti hakkında; “Çekmeköy’e yeşil alan talanı için gelmiş” dedi. 3 milyon metrekarelik İstanbul’un akciğeri ormanların ranta kurban edilerek belli bir kesime özel lüks konutlar yapılacağını kaydeden CHP’li Bellek’e cevap veren Ak Parti Grup Başkanvekili Şahmettin Yüksel ise; “Açıkçası biz işin Çekmeköy’e kazandıracağımız 200 bin metrekarelik millet bahçesi ve şehir kütüphanesi kısmındayız” dedi.

Geçtiğimiz hafta Çekmeköy’de bazı temaslarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ziyareti belediye meclisi gündeminde de yankılandı. Ziyaret sonrası ilçedeki askeri alan olarak bilinen bölgede yüzlerce dönüm yeşil alanın yapılaşmaya açılacağı yönündeki tartışmalara değinen CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek, “Çevre bakanı Çekmeköy’e yeşil alan talanına gelmiş. Tamamı orman ve yeşil alan olan bölge Çekmeköy halkına sorulmadan nasıl yapılaşmaya açılır. Emlak Konut eliyle şu an tıpkı Taşdelen girişinde olduğu gibi yine birkaç müteahhit zengin edilerek yapılacak konutların dar gelirli vatandaşa zerre faydası olmayacak. Halkın yararına konutlar değil bunlar. Emlak Konut bu bölgeye lüks konutlar yapacak ve yine belli bir zümreye hizmet edilecek. 3 milyon metrekarelik İstanbul’un akciğeri ormanlarımız ranta kurban ediliyor. Kupon arsa, para, ihale, talan başka bir şey değil” dedi.

Çekmeköy’ün mahkeme kararı ile ikinci kez iptal edilen merkez beş mahallenin imar planlarına ilişkin çalışmaları yakından takip ettiklerini kaydeden CHP’li Ünal Bellek, “Plan çalışmaları hem 1/5.000’lik hem de 1/1.000’lekler eşgüdümlü olarak yürütülecek. Bu hususta gerek büyükşehir gerek ilçe belediyemiz koordineli şekilde uyumlu bir çalışma sergiliyor ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eylül ayında umarım uygulama imar planları da geçer ve bu sorun bu yıl içerisinde köklü bir çözüme kavuşmuş olur” dedi. Yine büyük şehirin yetkisindeki yarım kalmış itfaiye binası inşaası için de bilgi veren Bellek; “Buranın inşaatını yapan firma iflas etmiş ve tasfiye sürecine girmiş. Dolayısı ile hukuki sürecin bitmesi bekleniyor. Ondan sonra en kısa süre içerisinde yarım kalmış itfaiye binasının tamamlanması için gerekli çalışmalar yapılacak” dedi.

Eleştirilere cevap veren Ak Parti Grup Başkanvekili Şahmettin Yüksel, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ziyareti sonrası öne sürülen yeşil alan talanı hakkında yaptığı değerlendirmede; “Açıkçası biz işin Çekmeköy’e kazandıracağımız 200 bin metrekarelik Millet Bahçesi ve Şehir Kütüphanesi kısmındayız” dedi. “Herkesin Çekmeköy’e gelerek bu 200 bin metrekare Millet Bahçesi’nde nefes alması kötü mü olur” şeklinde konuşan Yüksel, ilçeye bir de otopark kazandırılacağını kaydetti.

Çekmeköy’ün 2008 yılında ilçe olduğunu ve geçen 12 yıllık süreçte yapılan tüm hizmetlerin Ak Parti’nin eseri olduğunu ifade eden Yüksel, “Bu ilçenin her tarafında izimiz var. Bu şehre yapılan her eser Ak Parti döneminde yapıldı ve yapılmaya devam edecek. Arzu eden herkesi şantiyelerimizde ağırlayıp yapılan hizmetleri yerinde göstermeye ve anlatmaya hazırız. Çekmeköy’e hizmet yapılmadı diyenler halktan özür dilemeli. Eksiklerimiz elbette vardır. Eleştirilere açığız ancak borçlanma yapmayan İstanbul’daki ender ilçelerden biriyiz. Ne yapıldı derseniz günah işlersiniz, vebal alırsınız” dedi. Konuşmasının sonunda tüm meclis üyelerinden helallik isteyen Yüksel, grup başkanvekilliği görevini Fatih Sırmacı’ya devredeceğini açıkladı.

Reklamı Geç