Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’Lİ SAMİ YAYLA’DAN, ERDOĞAN VİDEOSU İLE YANIT…

Çekmeköy Belediye Meclisi’nde geçen

Çekmeköy Belediye Meclisi’nde geçen ay yaşanan ‘Rüşvet İddiaları’ ve ‘Şerefsiz’ tartışmaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını içeren video gösterimiyle bir kez daha gündeme geldi. Erdoğan’ın videosunu izleten CHP’li Sami Yayla’ya Ak Parti grubundan teşekkür geldi.

Geçtiğimiz Ekim ayı toplantısında Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ile CHP Meclis Üyesi Sami Yayla arasında ‘rüşvet iddiaları’ ve ‘şerefsiz’ tartışmalarına sahne olan Çekmeköy Belediye Meclisi, Kasım ayı ikinci toplantısında da aynı gündemin devamına şahitlik etti. Başkan Poyraz’ın saat 11’e randevu verip, “İddia sahibi vatandaşı getirin rüşvet verdiğini öne sürdüğü kişiyle yüzleştirelim. Doğruysa gereğini yapmazsam ben şerefsizim, yok eğer gelip iddiasını ispat etmezse iftira attığı için o şerefsizdir” çıkışına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın videosuyla yanıt veren CHP’li Sami Yayla, “Koskoca bu ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanımız bile rüşvet verdiğini iddia edenle, aldığı iddia edilen kişiyi biraraya getirip yüzleştiremiyor. Çünkü herkes işlerinin bozulmasından korkuyor. Kanun, yargı, hukuk diyorsanız Boğaziçi Köprüsü’nde eylem yaparak trafiği durduran vatandaşın davası ne oldu ona bakın” dedi.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıllarda Ataşehir ve Beşiktaş Belediyeleri’nde rüşvet iddialarına istinaden görevden almalarla ilgili olarak yaptığı bir açıklamanın videosunu kürsüden izleten Çekmeköy Belediyesi CHP Meclis Üyesi Sami Yayla, “Koskoca bu ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanımız bile rüşvet verdiğini iddia edenle, aldığı iddia edilen kişileri biraraya getirip yüzleştiremediğini söylüyor. İlla somut delil ve ispat arıyorsanız Boğaziçi Köprüsü’nde eylem yapıp saatlerce trafiği durduran vatandaşın dava dosyası bakın” şeklinde konuştu. TÜGVA üzerinden son zamanlarda sıkça gündeme gelen vakıflar olayını da hatırlatan Yayla, “Vergi muafiyetleri, bedava tahsis edilen yerler, aktarılan kaynaklar ve daha neler neler… Bugün fetö yarın metö olmaz inşallah” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun karakış fonu önerisini de hatırlatan Yayla, “Eşi benzeri görülmemiş bir mali kriz yaşıyoruz. Bu zor zamanlarda Çekmeköy Belediyemiz ilçemizde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için özel bir destekte bulunacak mıdır?” diye sordu. Belediyenin doğrudan temin yöntemiyle alımlarına ilişkin aylar önce verdikleri önergeyle alımların internet sitesi üzerinden yayınlanması yöntemiyle daha fazla kişinin başvuruda bulunmasının sağlanmasını istediklerini kaydeden Yayla, “Bize gelen cevapta doğrudan alım yöntemlerinin usulüne uygun yapıldığı bildiriliyor. Biz zaten usulüne uygun olup olmadığını sormuyoruz. 3 adet teklif ile yapılan alımlara daha fazla kişinin duyarak iş yapmak için başvurmasının önü açılsın diyoruz ve bu yöntemle belki bir ilki gerçekleştirecektik ama olmadı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın videosunu meclise izlettiği için CHP’li Sami Yayla’ya teşekkür eden Ak Parti Grup Başkanvekili Fatih Sırmacı, “Lakin biz bu açıklamaların neyle bağdaştırılmak istendiğini anlayamadık. Geçen mecliste Başkanımız Sayın Ahmet Poyraz çok açık ve net bir şekilde, iddia sahibi kişinin iddiasını ispatlaması için rüşvet verdiğini öne sürdüğü kişiyle yüzleşmesi gerektiğini ve iddianın ispatlanması durumunda da kendisinin gereğini yapacağını söyledi. Yüzleşme noktasında vatandaşın tereddütleri varsa bizler bu tereddütleri gidermeye hazırız. Şimdi bir kez daha tekrar ediyoruz, varsa böyle iddialar yargı ve mahkemelere suç duyurusunda bulunup dava açın. Böyle soyut söylemler üzerinden bir yere varılması mümkün değil” dedi.

Vakıflar konusuna da yanıt veren Sırmacı, “Bu hususta yapılan ayni ve nakdi tüm yardımlar bu meclisin uhdesinde olup kanunlar çerçevesindedir” dedi. Karakış fonu önerisini de cevaplayan Sırmacı, “Siz bunun adını karakış fonu olarak adlandırıyor olabilirsiniz ama biz bu tür yardımları geçmişten günümüze zaten yapıyorduk bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi. 3 firmanın teklifi ile doğrudan temin yöntemi ile yapılan ihalelerin de usulüne uygun yapıldığını kaydeden Sırmacı, “Doğrudan temin yöntemine zaten 10 firma değil 3 firma teklif verir. CHP’li belediyelerde bahsettiğiniz gibi uygulama yöntemleri varsa anlatın bize ona göre biz de bakalım” şeklinde konuştu.

Gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddelerine geçilen mecliste tüm maddeler Cumhur ve Millet ittifaklarının oybirliği ile geçti. CHP’li Sami Yayla’nın meclis kürsüsünden izlettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o videosu:

Reklamı Geç