Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’Lİ ŞENOL BERK; “BU RAPOR İYİ YÖNETİMİN GÖSTERGESİ DEĞİL..”

Ümraniye Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta

Ümraniye Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta sonu Ak Parti, MHP ve İYİ Parti oylarıyla onaylanan 2020 yılı faaliyet raporuna ilişkin söz alan CHP Meclis Üyesi Şenol Berk, rakamlar üzerinden sert eleştirilerde bulundu. 2020 yılı faaliyet kitapçığında Madenler Mahallesi’nde kendilerinin daha önceden önerge verdikleri Gölet parkı ve Engelsiz Yaşam Merkezi’nin hiç yer almamasını da eleştiren CHP’li Şenol Berk, “Bu rapor belediyemizin iyi yönetilemediğinin bir göstergesidir” dedi.

Ümraniye Belediye Meclisi, Nisan ayı son oturumunda faaliyet bültenine ilişkin söz alan CHP Meclis Üyesi Şenol Berk, raporu hazırlayan emekçi personele teşekkür ederek konuşmasına başladı. “Sayın Başkan ve değerli Meclis Üyeleri 2020 yılı faaliyet raporunda mali bilgiler cetvelinde 600.000.000 (milyon) TL’lik tutarın bütçede tahsil edilen 550.000.000 (milyon) TL’dir. Harcama bölümünde 599.307.000 (milyon) TL olduğu görülmüştür” diyerek sözlerine devam eden CHP’li Berk; “550 milyon TL gerçekleşen tahsilatta 53.165.339 TL sermaye gelirleri kaleminde belediyemize ait yer satılmıştır.  Söz konusu 53.165.339 TL gerçekleşen tahsilattan düşüldüğü zaman 103.165.339 TL tahsil edilmediği görülmektedir. Dolayısıyla bütçede gerçekleşen tahsilat oranınız %83 tür. Bu oran bütçenin doğru yapılmadığının göstergesidir. Bütçenin harcama bölümünde yine mal ve hizmet alım giderleri 255.901.000 TL’den gerçekleşen 346.422.155 TL’ye yükselmiş. Burada yanılma payı %73tür. 2020 yılı Altyapı hizmetlerinde ayrılan bütçe 180 milyon TL olup bunun 82.226.723 TL harcanarak %45,68 gerçekleşmiş %55 gerçekleşmediği saptanmaktadır. %55lik bölümünün gerçekleşmemesinin sebepleri nelerdir?” dedi.

CHP Meclis Üyesi Şenol Berk, şunları söyledi: “Makine ikmal bakım ve onarım hizmetlerinde bütçede 105 milyon TL olup gerçekleşen 160.164.356 TL’dir. Burada ki artış %52 olduğu görülmektedir. Bu artışın tamamı mal ve hizmet alımlarında kullanılmıştır. Şimdi dikkat çekmek isterim bu bölümde de yanılma payı %52 olmuştur. Değerli meclis üyeleri yanılma payı çok yüksek bir orandır.  Söz konusu pandemi şartları altında müdürlüklerimizde bu kadar yüksek yanılma var ise normalleşmede göreceğimiz yanılma payı beni düşündürmektedir.  Yine 2020 yılı faaliyetinde park ve yeşil alan hizmetlerinde bütçede 36 milyon TL olarak başlayan rakam ise gerçekleşen 89.185.230 TL olduğu görülmektedir. Bu bölümde yanılma oranı ise %147 olmuştur. Anlaşılan belediyenin bütçesinin sağlam yapılmadığı görülmüştür. Harcama kalemlerinde aşırı yüksek yanılmalar belediyenin iyi yönetilmediğinin net bir göstergesidir.

2020 yılı faaliyet kitapçığında Madenler Mahallesi’nde bizim de önerge vermiş olduğumuz Gölet Parkı ve Engelsiz Yaşam Merkezi için hiç yer verilmediği saptanmıştır. İlçemizde yaşamını sürdüren 7500 civarında engelli bireyler için Engelsiz Yaşam Merkezinin bundan 2 yıl önce önergemize verilen cevap; Projesi hazır Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından inşa edileceği bilgisi verilmiştir. 7.500 m2 bir alanda şu anda çalışma olmadığı fotoğraf da görülmektedir. Sayın Başkan bütün yatırımları Bakanlıklar aracılığı ile inşa etmeye çalışıyor. Söz konusu Belediyemizin bütçesini nasıl kullanıyor açıkçası bilemiyorum. Yine Madenler Mahallemizde önerge ile sormuş olduğumuz Gölet parkında hiçbir şey yapılmadığı fotoğrafta görülmektedir. Ümraniye ilçemizi marka yapacağını beyan eden sayın Belediye Başkanımız içinde bulunduğumuz durum göz önünde nasıl olacak da vaadini yerine getirecek ben şahsen hayal bile edemiyorum.

2024 yılında inşallah Belediye Başkanlığını sizden Cumhuriyet Halk Partisi olarak devraldığımızda Belediye nasıl yönetilir Ümraniye İlçemizde ikamet eden komşularımız hayat standarttı nasıl yükseltilir ve en nihayetinde Ümraniye nasıl marka yapılır hep birlikte göreceğiz. Sayın Başkan ve değerli Meclis Üyeleri bunu üzüntüyle dile getirmek zorundayım Belediyemiz maalesef hak ettiği şekilde yönetilemiyor. Tabiri caizse freni patlamış bir kamyon misali yokuş aşağı son sürat yol alıyor. Temennim yine aynı süratle yapılan yanlışlardan dönülmesidir. Yukarda açıklamaya çalıştığım 2020 yılı faaliyet raporuna evet talebinizin olmadığını düşünüyor, Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum.”

Reklamı Geç