Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “BİZ O’NU ÇOK SEVDİK” ÖDÜL TÖRENİNDE

Çekmeköy Belediyesi’nin Marmara Üniversitesi

Çekmeköy Belediyesi’nin Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliği ile gerçekleştirdiği “Biz O’nu Çok Sevdik” başlıklı Siyer-i Nebi yarışmasının ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle verildi.

cekmkyodl2Çekmeköy Belediyesi’nin Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliği ile 2014 yılının Kasım ayında hayata geçirdiği Biz O’nu Çok Sevdik isimli Siyer-i Nebi projesinde sona gelindi. Sınava giren 4 bin 90 kişiden dereceye girmeye hak kazanan 200 öğrenci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törende ödüllerini aldı.  Biz O’nu Çok Sevdik Projesi’ne katılan öğrencilerin fakülte dağılımlarına bakıldığında, ilahiyat fakültelerinin yanı sıra tıp, hukuk, eczacılık ve mühendislik fakültelerinden katılımların yoğun olduğu görüldü.

cekmkyodl94 aylık süreç sonunda, birincilik ödülünü İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Seyfullah Fatih Aydın, ikincilik ödülünü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Nursena Erener, üçüncülüğü İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Abdüllatif Çetin almaya hak kazandı. İlk üçe giren gençler ödüllerini Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’dan aldılar.

cekmkyodl11Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması Ödül Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğumunun seneidevriyesinde Hz. Muhammed’i rahmetle, minnetle, özlemle andıklarını, kendisine bağlılıklarını bir kez de bu toplantı vesilesiyle ifade ettiklerini söyledi. Erdoğan, “Bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum” dedi.

cekmkyodl8“Ellerine kalemi alarak, Nur Peygamberini, Güllerin Elçisini kağıda aktaran bu gençliği gördükçe ülkem adına, milletim adına ne kadar gururlandım bilemezsiniz” diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Biz işte böyle bir gençlik istiyoruz. Elinde döner bıçaklarıyla dolaşan bir gençlik istemiyoruz. Molotofkokteyliyle dolaşan gençlik istemiyoruz. Demir bilyeler atacak sapanlarla dolaşan gençlik istemiyoruz. Biz saygıyı, sevgiyi, özellikle de sevgili Peygamberimizin izinde bulan bir nesil istiyoruz. Gençler, siz bizim gururumuzsunuz. Siz bu ülkenin, bu milletin, ümmetin göz bebeğisiniz. Allah gayretinizi mübarek kılsın. Niyetinizi menziline ulaştırsın.”

cekmkyodl10Erdoğan, 1400 yıllık İslam tarihi boyunca pek çok ilim adamı, sanatçı ve edebiyatçının dili döndüğünce Hz. Peygamberi çağına anlatmaya, dönemine tanıtmaya çalıştığını söyledi. Her dönemin kendine özgü siyer külliyatı yazıldığını ve yazılamaya da devam ettiğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyadaki kağıtların tümünü doldursak, mürekkebin hepsini kullansak bile o Rahmet Peygamberini anlatamayız. Onu tarif etmeye mısralar kafi gelmez. Onun yüceliğini dile getirecek kelimeler bulamayız.”

cekmkyodl5Irak’ta, Yemen’de, Suriye’de ve Libya’da Müslümanın Müslümanı öldürdüğünü belirten Erdoğan, tek farklarının mezhep olduğunu söyledi. Bir süre önce bir ziyarette bir ülkenin en üst düzeyde yöneticisine, “Benim dinim Sünnilik değil, inanıyorum ki sizin dininiz de Şia değildir” dediğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: “Bizim dinimiz İslamdır, İslam. Olaya buradan bakmamız lazım. Biz burada belirleyici olarak dinimiz İslamı aldığımız zaman bu sapkınlıklardan kurtuluruz. Ama alamazsak bu felaketler devam edecektir.”

cekmkyodl13Hazreti Muhammed’in insanlığa örnek hayatının genç nesillere aktarılmasını hedefleyen Siyer-i Nebi Yarışması’nda dereceye girenler, ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.  Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Çekmeköy Belediye Başkanı Poyraz tarafından hat tablosu takdim edildi.

cekmkyodl6Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliği yaptığı ödül törenine ayrıca; Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Marmara Üniversitesi Rektörü M. Emin Arat, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Ali Köse, yarışmaya katılan üniversite öğrencileri ve binlerce İstanbullu katıldı. Salonda bulunan gençlerin “Dik Dur Eğilme Bu Gençlik Seninle” nidaları ile başlayan programda, şiir ve ilahi dinletisinin yanı sıra Kuran-ı Kerim tilaveti de yer aldı.

cekmkyodl12

cekmkyodl7

cekmkyodl1

Reklamı Geç