Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SALACAK’TA PEDAL ÇEVİRDİ

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun tanıtım turu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla Üsküdar Salacak Sahil Yolu’nda gerçekleşti.

cumuskbskl4Etkinliğin en ilginç kısmı ise onlarca korumasının takım elbiseyle birlikte koşarak Erdoğan’ı takip etmeleri oldu. Korumalar, Erdoğan’ın bisiklet hızına yetişmek için dakikalarca koştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salacak Sahili’nde, Kız Kulesi karşısında ve İstanbul Boğazı’nın Marmara’ya açıldığı noktada “51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu” tanıtım etkinlikleri kapsamında basın turuna katıldı. Erdoğan, start noktasında ilk kalkışta zorlansa da daha sonra kendisi için özel olarak yapılan bisikletle ilerlemeye başladı. Erdoğan’a bürokratlar da eşlik ederken, korumalar da yanında koştu. Yakın koruması ise bisikletle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı takip etti.

cumuskbskl1Lansmana, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kültür ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, İstanbul Gençlik Spor Müdürü İbrahim Koç ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alana gelirken tura katılan spor müdürleriyle bir anı fotoğrafı çektirdikten sonra, yaklaşık 800 metre pedal bastı.

cumuskbskl3“BİSİKLETİ HENÜZ SEVDİREBİLMİŞ DEĞİLİZ”

Salacak Sahili’ndeki bu tanıtım şöleninde cumhurbaşkanı virajı alırken bisikletini kaldırıma biraz hızlıca yanaştırınca, inmek zorunda kaldı. Daha sonra makam aracıyla finiş noktasına geldi. Burada yapılan ödül töreninden sonra bir konuşma yaptı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bisiklet olayında aslında dünyadaki birçok ülke gibi, Batılı ülkeler gibi, bisikleti henüz sevdirebilmiş değiliz. Bisiklet noktasında altyapımızı da iyi yaptık diyemeyiz, bunda da çok başarılıyız diyemeyiz. Ancak bazı illerimiz var ki, başta Konya olmak üzere onlar gerçekten bu konuda iyi adımlar atıyorlar, iyi altyapılar oluşturuyorlar. Temennim odur ki, diğer illerimizde de İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi buralarda da bisiklete yönelik, bisiklet yollara yönelik altyapıyı da süratle başarırız ve bisiklete olan sevdayı da artırırız. Aynı zamanda bisiklet üreten firmalarımız da fiyatları uygun hale getirirlerse o zaman bu işin tüketimi de çok daha farklı olacaktır. Buna da inanıyorum” dedi.

cumuskbskl2

Reklamı Geç