Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DAHA GÜZEL BİR MAHALLE İÇİN KOLLARI SIVAYAN ÇOK TATLI BİR MECLİS…

Geçtiğimiz 31 Mart yerel

Geçtiğimiz 31 Mart yerel seçimlerinde Ümraniye Tatlısu Mahallesi’ne muhtar adayı olan Cezmi Temur ve duyarlı mahalle sakinlerinin, “Mahallemizi Birlikte Yönetelim” anlayışıyla oluşturdukları Mahalle Meclisi işbaşında. Seçimde Mahalle Meclisini arkasına alan Cezmi Temur, sandıkta büyük farkla kazanmıştı.

Ümraniye’nin Tatlısu Mahallesi’nde 31 Mart’ta göreve seçilen Muhtar Cezmi Temur’un ‘Mahalle Meclisi’ projesi Türkiye’nin dört bir yanındaki mahallelere rol model nitelikte. Demokrasinin yerelden ve dolayısı ile mahallelerden başladığını her fırsatta dile getiren Ümraniye Tatlısu Mahallesi’nin genç ve dinamik Muhtarı Cezmi Temur, kentsel yaşamı kolaylaştırmak, vatandaşın sosyal refahını yükseltmek ve yapılaşmanın getirdiği zorluklarla mücadele gücünü arttırmak amacıyla muhtarlık çatısı altında oluşturduğu mahalle meclisini her geçen gün daha da aktif hale getiriyor.

31 Mart yerel seçimlerinde mahalle halkına “Birlikte yönetmeye var mısınız” sloganıyla giden Muhtar Cezmi Temur, vatandaştan büyük karşılık görmüş ve mahalle meclislerini birlikte oluşturmuşlardı. Hayatın her alanında fikir ve düşüncelerin hayat bularak deneyimlerin paylaşıldığı Tatlısu Mahalle Meclisi’ndeki uyumlu çalışma gözlerden kaçmıyor. Mahallenin birlik ve beraberliğine de önemli katkı sunan meclis grubunda her kesimden farklı memleket ve yaş gurubundan vatandaşlar severek görev alıyor. Hepsinin ortak amacı; katılımcı bireyler aracılığı ile mahalledeki ortak yaşam alanlarını geliştirmek, güzelleştirmek ve daha prestijli bir mahalle olmak.

Muhtar Cezmi Temur’a göre; Ümraniye’nin en genç ama en hızlı gelişen, nüfusun yoğun olduğu mahallelerinden biri olan Tatlısu’da sorunlar da çığ gibi büyüyor. İstanbul Finans Merkezi’nin yanı başında; ilköğretim okulu bulunmayan, Kadıköy’e ve Üsküdar’a gidecek sakinlerin sabahları otobüse binmekte zorlandığı, metrodan faydalanamadığı, yeşil alanların yoğun betonlaşmayla yok olmaya doğru gittiği, deprem toplanma alanı olarak çocuk parkına adeta mahkum olan, var olan semt pazarı dahi kaldırılan bir mahalle Tatlısu. Bu gibi problemlere kalıcı çözümler getirilmediği takdirde; Finans Merkezi’nin de faaliyete geçmesiyle sorunların iyice baş edilemeyecek boyutta olacağı aşikar. Şu anda bile mahalleden kısmi göç ya da geriye dönüşler başlamış vaziyette.

İşte tüm bu sorunlar yumağıyla yaşayan ve sorunların çözülmediğini gören mahalle sakinleri, yerel seçimlerle birlikte bu duruma artık yeter demiştir. Mahallenin sorunlarını; katılımcı, demokratik kültürün egemen olduğu, kimseyi ötekileştirmeyen, seslerini duyurmakta güçlük çeken toplumsal kesimleri de kucaklayacak bir anlayışla “Tatlısu Mahalle Meclisi” her ayın ilk haftasında periyodik toplantılarla çalışmaya başladı. Mahalle meclisi, ilk toplantıda görev paylaşımı yaptı. Ulaşım, Eğitim, Pazar Yeri, Spor, Park-Bahçe, Deprem gibi hayati önem taşıyan konularda komisyonlar oluşturuldu. Her komisyon kendi alanında; sorunların tespiti, rapor hazırlanması, çözüm projeleri hazırlayarak ilgili kamu kurumlarıyla ilişkileri yürütmekle sorumlu.

Mahalle meclisinin ilk icraatları hakkında www.yerelgazete.com.tr ye bilgiler veren Muhtar Cezmi Temur; “İlk olarak toplu ulaşım konusunda bir somut bir çözüm projesi çalışmamız oldu. Özellikle sabahları Kadıköy ve Üsküdar gibi merkezlere ulaşımda büyük sıkıntılar çekiyoruz. Mahalle sakinlerini Yenisahra Metrosu ile Altınşehir Metrosuna ulaştıracak bir ‘Otobüs Ring Hattı’ projesi hazırlayıp İETT Anadolu Yakası Planlama Müdürlüğü’ne sunduk. Sorunların farkında olan yetkililer projemizi prensip olarak onayladılar. Şimdi son onay yeri UKOME’den haber bekliyoruz. Ayrıca, Ümraniye Belediye Başkanımız Sayın İsmet Yıldırım ile görüşerek, Tatlısu Mahallemizin en önemli sorunlarından biri olan ‘Semt Pazarı’ talebimizi ilettik. Başkanımız Sayın İsmet Yıldırım, semt pazarı talebimizi son derece makul ve olumlu karşıladı. Umarım, en kısa zamanda bu 2 müjdeyi alıp Tatlısu mahalle sakinleriyle paylaşırız” dedi.

Reklamı Geç