Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEĞER SENSİN PROJESİ ÜSKÜDAR’A DEĞER KAZANDIRDI..

Marmara Belediyeler Birliği tarafından

Marmara Belediyeler Birliği tarafından 7. kez düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri bu yıl da sahiplerini buldu. Üsküdar Belediyesi, Değer Sensin Projesi ile Sosyal Belediyecilik kapsamında ödüle layık görüldü.

Değer Sensin Projesi, 18-29 yaş arası madde bağımlısı gençlerin hayata kazandırılması amacını taşıyor. Proje kapsamında madde bağımlısı gençlerin meslek sahibi birer birey olmaları ve hobi edinmeleri için türlü türlü faaliyetler yapılıyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bir genci dahi kurtarabilirsek bu projeye değer” diyerek başlatmış olduğu projeye en büyük desteği ilk günden beri bizzat kendisi veriyor.

Değer Sensin Projesi sayesinde, alanında uzman psikologlar rehberliğinde gençler ve aileleri için çeşitli eğitimler düzenleniyor. Akabinde madde bağımlısı gençlere istihdam sağlanıyor. İŞKUR ile yapılan protokol vesilesiyle gençlere parklarda, bahçelerde, lokantalarda ve hizmet sektöründe iş bulunuyor. Böylelikle gençler hem bağımlılıktan kurtuluyor hem de meslek sahibi oluyor. Üsküdar modeli olarak tanımlanan 3T (Tespit-Tedavi-Takip) yöntemi, projenin genel hatlarını oluşturmakla birlikte verimliğini de bir hayli arttırıyor.

Reklamı Geç