Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DERHAL HAREKETE GEÇEN İBB CEZAYI KESTİ..

İBB’nin İETT tarifesine göre

İBB’nin İETT tarifesine göre anlaşmalı çalışan 139 A otobüsündeki öğrencilere yönelik ücret skandalı gündemde bomba etkisi yarattı. Bazı mağdur öğrencilerin çektiği video görüntülerini CHP Çekmeköy İlçe Başkan Yardımcısı Eren Meral’in de sosyal medya hesabından yayınlamasının ardından ülke gündemine gelen soruna el atan İBB, otobüs firması personeline 200 bilet ceza uyguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile anlaşmalı olan özel bir şirkete ait Üsküdar-Şile arası sefer yapan 139 A yolcu otobüsünde öğrenciler ile otobüs görevlisi arasında yaşanan ücret tartışması sonunda cezayla karşılık buldu. O anlar orada bulunan diğer öğrenciler tarafından cep telefonu kameralarına kaydedildi. Görüntülerde otobüs personelinin öğrencilerle tartıştığı; personelin, fazla ücret ödemek istemeyen bir öğrenciyle kavga ettiği ve otobüsten inmesini istediği görülüyor. Öğrenciler, kendilerinden tarifede yazan ücretten fazlasını talep eden otobüs personeli hakkında şikayette bulundu.

Öğrencilerin çektiği görüntüleri CHP Çekmeköy İlçe Başkan Yardımcısı Eren Meral de sosyal medya hesabından ilk duyuranlardan oldu. Eren Meral, “İBB tarifeli 139 A otobüsü Üsküdar-Şile arası sefer yapmakta ve öğrenci tarifesi 7.65TL’dir. Buna rağmen öğrencilerden ses yükseltilerek 11 TL istenmekte ve verilmemesi halinde yol ortasında indirilmekle tehdit edilmektedir. Gereğinin yapılması için gerekli yerlere şikayetler yapıldı. Umarım kısa sürede sorun halledilir ve öğrenci kardeşlerimiz sorunsuz ulaşımlarını gerçekleştirirler. Ortada bir sorun varsa yanlış varsa yanlışı yapan bizde olsak karşısında dur demek zorundayız. İBB görevlilerinin gereğini yapacağından şüphesiz eminim” diye konuyu gündeme taşıdı.

Öğrencilerden 7,65 lira olan öğrenci tarifesinden fazlasını talep eden otobüs firması personeline İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Özel Halk Otobüsü Yönergesine göre 3.maddeden 200 bilet ceza uygulandı. 

Reklamı Geç