Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DERS ZİLİ HER PERŞEMBE ÜSKÜDAR VALİDE SULTAN GEMİSİ’NDE ÇALIYOR..

Üsküdar Belediyesi, Valide Sultan

Üsküdar Belediyesi, Valide Sultan Gemisi’nde 11. ve 12. sınıf öğrencileri için her hafta Sanat Tarihi dersi düzenlemeye devam ediyor.  Gemi’nin bu haftaki misafirleri, Halide Edip Adıvar Anadolu Lisesi öğrencileri oldu.

Sanat Tarihi dersine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Başkan Vekili Veysel Savaş da katıldı. Etkinlikte konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Her perşembe olduğu gibi bugün de sizlerle birlikte Boğaz’da Sanat Tarihi dersi yapacağız. Valide Sultan Gemisi’ne lokasyon açısından en yakın okul sizinki. Okulunuzdan bakıp ‘Keşke o gemide ben de olsaydım’ dediğiniz Valide Sultan’da bugün sizler varsınız. Gemimiz hizmete gireli 4 ay geçti. Şimdiye kadar yüz bin Üsküdarlı ve İstanbulluyu Boğaz’da güzide bir seyahate çıkardı. Vatandaşlarımızın Boğaz’da Valide Sultan Gemisi ile kültür turu yapması bizim için çok anlamlı. Ama sizin gibi sevgili gençlerin perşembe günleri Sanat Tarihi dersi yapması daha da anlamlı.“ diye düşüncelerini ifade etti.

Konuşmasının ardından Başkan Hilmi Türkmen, tüm öğrencilerle sohbet etti ve başarılar diledi. Halide Edip Adıvar Anadolu Lisesi öğrencilerine İstanbul’un sarayları, camileri ve müzeleri hakkında tarihi ve önemli bilgiler verildi. Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Sanat Tarihi dersleri, Valide Sultan Gemisi’nde her perşembe günü yapılmaya devam edecek.  Etkinliğe her hafta Üsküdar’ın bir başka okulu davet edilecek.

Reklamı Geç