Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DOĞU VE GÜNEYDOĞULU STK’LAR ÜSKÜDAR’DA BULUŞTU

Ak Parti Üsküdar İlçe

Ak Parti Üsküdar İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği yemekte buluşan Doğu ve Güneydoğulu STK temsilcileri, işadamları ve kanaat önderleri 1 Kasım’ın önemine dikkat çekti. 1. Bölge Adayı Azmi Ekinci; “7 Haziran’ın mesajını aldık ve kendimizi düzelttik” dedi.

akuskstk6AK Parti Üsküdar Teşkilatı, Doğu ve Güneydoğulu iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle yemekte bir araya geldi.  Üsküdar Belediyesi Kız Kulesi Sosyal Tesislerde gerçekleştirilen programa, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar SKM Başkanı Medet Kara, 1. Bölge Milletvekili Adayı Azmi Ekinci, Üsküdar eski Belediye Başkanı Mustafa Kara ile Doğu ve Güneydoğulu iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan AK Parti Üsküdar SKM Başkanı Medet Kara, Doğu ve Güneydoğulu iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle bir araya gelinen bu toplantıda 1 Kasım seçiminin önemine dikkat çekmek istediklerini söyledi.

akuskstk5İngilizlerin Osmanlı üzerindeki hain planlarını tarihten örnekler vererek anlatan Üsküdar eski Belediye Başkanı Mustafa Kara, aynı İngilizlerin bugün Doğu ve Güneydoğu’da çözüm sürecinde oynadığı hain planlara dikkat çekti. Kimsenin dilini, rengini ve doğduğu yeri seçme hakkının olmadığı ifade eden Kara, “Tarih boyunca Kürtler ve Türkler kardeşçe yaşamıştır. Bu kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. İnanç birliğimiz her şeyin önündedir. Kızılderililerin bir atasözü vardır. “Bir suda iki balık kavga ediyorsa oradan 5 dakika önce uzun bacaklı bir İngiliz geçmiştir!” Onun için 1 Kasımda bu oyunu bozacağız ve AK Parti’yi tek başına iktidara taşıyacağız” dedi. Kara, AK Parti’nin tek başına iktidar olamaması ve istikrarın sağlanamaması durumunda ekonomide çalkantılar yaşanacağını hatta çoğu kişinin işsiz kalma durumu ile karşı karşıya gelebileceğini savundu.

akuskstk8Kısaca Kürt sorununun çıkış noktasını anlatarak konuşmasına başlayan Derin tarih yayın yönetmeni tarihçi yazar Mahmut Akyürekli, HDP’yi kastederek “Bu halk oğullarını verdi, kızlarını verdi yetmedi 80 milletvekili verdi ve dedi ki: ‘Git bizim sorunlarımızı parlamentoda çöz” Ama başındaki ne yaptı? Her şeyi Cumhurbaşkanına indirgeyerek dedi ki: ‘Seni başkan yapmayacağız, seni başkan yapmayacağız” Böyle mi çözeceksiniz Kürt sorununu?” dedi.

akuskstk9AK Parti hükümetinin Doğu ve Güneydoğu’ya birçok hizmet yaptığını kaydeden Akyürekli, AK Parti’nin 24 saat Kürtçe yayın yapan TRT Şeş’in açılması, yerleşim birimlerinin eski isimlerini kullanmalarının önünün açılması, farklı dil ve lehçelerde siyasi propaganda imkanının tanınması, kendi ana dillerinde tercüman istihdamı ve çağrı merkezlerinin kurulması gibi… köklü reformlara imza attığını söyledi. Akyürek, Kürtlerin temsilde adalet istediklerini belirterek sözlerini tamamladı.

akuskstk3Konuşması için kürsüye gelen Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Azmi Ekinci ise 7 Haziran seçimlerinde halkın kendilerine bir mesaj verdiğini, bu mesajı iyi okuyarak eksiklikleri giderdiklerini ve derslerine iyi çalıştıklarını söyledi. 7 Haziran’dan sonra yaşanan olaylara da değinen Ekinci, “Terör olaylarının başlamasının sebebi Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Siyasi hayatıma mal olsa da ben bu çözüm sürecini sonuna kadar götüreceğim’, ‘Baldıran zehri içsek de bu işi bitireceğim’ dediği içindir” dedi.

akuskstk2Çözüm süreci ile Milli Birlik ve Kardeşlik projesini gereği gibi anlatamadıklarını belirten Ekinci, başta Paralel Örgüt ve muhalif medyanın halk üzerinde algı operasyonu yaparak bunu çok iyi değerlendirdiklerini ve bu yüzden oylarının %3’ünün MHP’ye, %6’sı HDP’ye kaydığını söyledi. AK Parti’nin tekrar tek başına iktidara gelmesiyle Anayasa’nın yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Ekinci, buzdolabına kaldırılan Çözüm sürecinin devam edebilmesi için yapılması gerekenleri eldeki silahların bırakılması, topluma entegre olunması ve siyaset yapılması olarak sıraladı.

akuskstk4AK Parti hükümetinin Doğu ve Güneydoğu’ya yapmış olduğu hizmetleri anlatan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Yaşanan son terör olayları ile bir ocağımızı ateşler düştü. Bizi birbirimizden koparmak istiyorlar. Kürt kardeşlerime sesleniyorum: ‘Aramıza sokmak istedikleri nifak tohumlarına karşı dikkatli olun. Doğu ve Güneydoğu’da oynanan bu sinsi oyuna gelmeyelim” dedi. Başkan Türkmen, sözlerini “İstikrarın devamı ve Büyük Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesinin yolu 1 Kasımda yeniden AK Parti’nin iktidar olmasıyla mümkündür” diyerek tamamladı.

akuskstk1

akuskstk10

akuskstk7

 

 

 

Reklamı Geç