Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DP ADAYI SİPAHİ; ÇEKMEKÖY İŞ DÜNYASINA SESLENDİ…

Çekmeköy işdünyası temsilcilerine konuşan

Çekmeköy işdünyası temsilcilerine konuşan DP Adayı Sipahi; “Sancaktepe gibi bazı komşu ilçelerdeki yaşam alanlarını bırakın kıskanmayı artık imrenmek dahi istemiyorum. Yeter artık Çekmeköy de hak ettiği değeri bulmalı ve almalı. Bunun için değişim, değişim için de hepimizin sorumluluk alması şart. Ben şahsen bin seçim kaybedeceğimi bilsem de bu şehrin hukukuna ve namusuna sahip çıkacağım” dedi. Sipahi müteahhitlerin ruhsat işleminin 45 günde biteceği sözünü verdi…

31 Mart seçimlerine doğru Çekmeköy siyasetine farklı bir renk katan Demokrat Parti Adayı Hüseyin Avni Sipahi, Müteahhit ve İşadamları Derneği’nde ilçenin önde gelen iş dünyası temsilcileriyle ile biraraya geldi. Seçim gündemine ilişkin yine gündem yaratacak açıklamalarda bulunan Sipahi, “Siz işadamlarımız ve bu şehir beni çok iyi tanıyor, ben de sizleri tanıyor ve çok iyi biliyorum. Bugüne kadar hep birilerinin görev vermesi için bekledik ama şimdi kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz ve söz konusu Çekmeköy, çağıran da milletimiz ise seve seve her türlü görev ve sorumluluğa hazırız deyip kolları sıvadık. Niyetimiz, fikrimiz düşüncemiz hepsi Çekmeköy’ün hayrı için… Çekmeköy artık böyle olmamalı, bu gidişata dur demek için 31 Mart iyi bir fırsat ve bu fırsatı hepimiz en iyi şekilde değerlendirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Diğer adayların hiçbir projesini açıklamadığını, kitapçık bastırmadığını kaydeden Sipahi; “Ortada ne bir projeleri ver ne de projelerini anlatan kitapçıkları. Biliyorum hepsi beni bekliyor. Her türlü ulaşım akslarının merkezindeki Çekmeköy havaalanlarına yakın, köprüye 15 dakika.. Ama gelin görün bu ilçe köy olmaktan öteye gidememiş. Bir belediye başkanı şehrin her şeyi ile ilgilenir elbette ben seçilirsen sadece ilkesel konularla ilgileneceğim. Üretime dayalı bir ekonomi modelini destekleyeceğiz. Mesela ‘atölye evimde param cebimde’ projemiz herkese dokunacak ve herkesi mutlu edecek” dedi.

Yapı kayıt belgelerinin imar planına işlenmemesi halinde vatandaşın defin belgesi olacağı sözünü tekrarlayan Sipahi, şunları söyledi: “Bu yapıların elektriği, suyu zaten var ve buralarda insanlarımız zaten yaşıyor. Onun için önemli olan bu yapı kayıt belgesi verilen konutların yenilenerek imar planına uygun hale getirilmesini sağlamak. Aksi taktirde bu yapı kayıt belgeleri vatandaşın defin belgesi olur. İşte Kartal’da örneğini gördük” dedi. Beşiktaş’ta bir dairenin 2 milyon dolar ederken Çekmeköy’de 2 apartmanın bu parayı etmediğine vurgu yapan Sipahi, “Otoparkı yok, yaşam alanı yok. Siteler yaşamdan kopmuş. Merkez berbat. Ondan sonra herkes yumruk yumruğa kafa göz kırıyor.

31 Mart’ta sizlerin destekleri ile seçilirsem hepsini düzeltme sözü veriyorum. Haksızlıkları giderici plan revizyonunu acilen yapacağım. Plan bütünlüğünü sağlayacağım. Bunun için Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Örnekleri komşu ilçelerimizde mevcut. Mahalle aralarında kamulaştırma yöntemiyle otoparklar yapacağım. Öncelik Hamidiye, Çamlık Mimar Sinan ve Mehmet Akif olacak. Halka uzak olan belediye binası herkesin yürüyerek ulaşabileceği bir merkeze gelecek. Şehrin güzelleşmesi için kalıcı işler yapacağım. Siz müteahhitlerimiz ruhsata müracaat ettikten en fazla 45 gün sonra tüm işlemlerini bitirmiş olacak. Ben artık Sancaktepe’deki emniyet binasını, hükümet konağını, belediye binasını, bilgi evlerini, kültür merkezlerini ve spor alanlarını bırakın kıskanmayı imrenmek dahi istemiyorum. Yerinde yönetim modelini mutlaka uygulayacağız. Çok başlılık bitecek.”

Taşdelen’de kendisinden sonda tek bir okul dahi yapılmadığını söyleyen Sipahi; “Hani eğitim vadisi Çekmeköy’e ne oldu? Benim Taşdelen’de bıraktığım 13 okul 14 olmadı 10 yılda. Tek bir okul bile yapılmadı Taşdelen’e. Eğitime hep destek tam destek. Bu şehirde adımı taşıyan 3 tane okul var. Özel eğitim cennetine döndü Çekmeköy. 10 bin dolar ödemesi var, cepte 10 kuruş var mı soran yok” şeklinde konuştu.

Demokrat Parti’nin toplum nazarında sıfır kilometre bir parti olduğunu söyleyen Sipahi; “Biliyorsunuz hayatım hep türbülanslarla geçti. 2009’da şahsım CHP’den 11 bin oy fazla aldı. Şimdi birilerinin değil halkın görev vermesi ile bu yola çıktım ve kimsenin tek bir laf dahi söyleyemeyeceği bir parti Demokrat Parti. Demokrat Parti’nin bagajı boş ve bu bagajı inşallah 31 Mart’ta halk dolduracak. Önce Allah’a sonra milletime güveniyorum. Yaşlılar, engelliler ve çocuklar hepsi bizim hizmet alanımız. Yeşil çevre, doğa dostu bir gelecek, canlı, cansız tüm varlıklara saygılı bir yönetim modeli ile Çekmeköy halkının hizmetine talibiz. Çekmeköy’ün bu kadar orman alanı var ama bir tane tenis kortu yok” dedi. Çekmeköy Müteahhitler Derneği Başkanı Yücel Evsen de Sipahi’ye ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Reklamı Geç