Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DUDULLU ESNAFI, SAĞDUYU VE SAKİN GÜCÜ TERCİH ETTİ..

Dudullu Üsküdar Çakmak Sanayi

Dudullu Üsküdar Çakmak Sanayi Sitesi Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi seçimleri nihayet tamamlandı. Gün boyu gergin bir ortamda geçen kongrede; 3 liste çıktı fakat 2 liste yarıştı. Salonun havasından kazanma umudu bulamayan Mehmet Özdil’in oy verme işleminin başlamasının hemen ardından yarıştan çekilmesi üzerine mevcut başkan Vedat Boz ile eski başkanvekili Mehmet Yirmibeş ve ekibinin listesi yarıştı. Sonuç sadece 8 oy farkla Yirmibeş ve ekibinin lehine bitti. Vedat Boz’un 314 oyuna karşılık 322 oyla kazanan Yirmibeş ve ekibi, centilmence birbirini tebrik ederek; sağduyu, efendilik, sabır ve insaniyetliğin her zaman galip geldiğini gözler önüne serdi. Kooperatif yöneticilerinden İsrafil Daşdemir’in kongre günü vefat etmesi de salonda ayrı bir üzüntü yarattı ve genel kurulun cenaze işlemleri için hızlandırılmasına neden oldu.

Dudullu Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’nde yeni bir dönem resmen başladı. Ümraniye Marangozlar Odası Başkanı ve 2017 yılı Ahi Babası Suat Yazıcı’nın da aralarında olduğu; kooperatifçiliğin tecrübeli isimleri Nilgün Kaplan, Mehmet Yücel ve Habip Bice ile Ali Okuş gibi isimlerden oluşan ekibin başkanı Mehmet Sami Yirmibeş büyük bir mücadelenin ardından kazanan taraf oldu. Ümraniye Salon Vals Düğün Salonu’nda gerçekleşen genel kurul gergin atmosferde geçti.

Mehmet Özdil’in de aday olduğu kooperatif seçimi 3 liste ile yarışa başladı fakat 2 liste ile yarışı tamamladı. Özdil’in mevcut yönetim ve adaylar hakkında öne sürmeye çalıştığı iddialar, salonu hınca hınç dolduran kooperatif üyesi esnaflar tarafından inandırıcı bulunmadı. Ödil’e cevap Mehmet Yirmibeş’in ekibinde yer alan Ali Okuş’tan geldi. Özdil’in Ümraniye Esnaf Odası’nı adeta çiftlikbanka çevirdiğini iddia eden Ali Okuş, “Bu adam esnaf bile değil, kendisinin işyeri bile yok” sözleri üzerine salonda gergin anlar yaşandı. Geçmiş dönem gelir gider bilançolarının oy çokluğu ile ibra edildiği kongrede daha sonra seçimlere geçildi.

Önceki hafta Oda seçimini büyük farkla kazanan Özdil’in salonun havasından kazanma umudu bulamayınca adaylıktan çekilmesi üzerine mevcut başkan Vedat Boz ile eski başkanvekili Mehmet Sami Yirmibeş ve ekibinin listesi yarıştı. Sonuç sadece 8 oy farkla Yirmibeş ve ekibinin lehine bitti. Beyaz liste ile yarışan Vedat Boz 314 oy alırken, mavi liste ile yarışan Yirmibeş ve ekibi 322 oyla kazanan taraf oldu. Ümraniye Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Resul Taşcı da, Mehmet Yirmibeş ve ekibinin kazanması için çok sayıda bakkal esnafı ile kongreye tam destek verdi.

Gün boyu salonda tansiyonun sürekli yükselmesi Ümraniye esnafını da gerdi. Adaylıktan çekilerek salonu terkeden Özdil’in sürekli salona geri dönerek divan heyeti ve diğer adaylarla tartışmaya girmesi oylamayı da geciktirdi. Vefat eden kooperatif yöneticisi İsrafil Daşdemir’in cenaze töreni için hızlandırılan genel kurul, Özdil’in tutanak tutma işlemi nedeniyle iyece uzadı. Kongrenin iptal edilmesi için tutanaklarla mahkemeye başvuracağını ifade eden Özdil, hukuk mücadelesi başlatacağını söylerken; kongre divan başkanı da Özdil’in kendisine ve divana hakaret ettiği için hakkında davacı olacağını açıkladı.

Yaşanan tüm bu gelişmelere rağmen genel kurul tamamlandı ve oy sayımı gerçekleşti. Kongre sonucunda sağduyunun galip gelmesi esnaf için de rahat bir nefes oldu ve ‘kazanan insaniyetlik, efendilik ve de sabır’ dedirtti. Kongre sonunda Vedat Baz’la centilmence birbirini tebrik eden Mehmet Sami Yirmibeş, üyelere teşekkür konuşması yaptı. Dudullu Kooperatifi’nde artık icraat ve hizmet zamanı olduğunu söyleyen Yirmibeş, “Bu tecrübeli ekibimle birlikte esnafın emrinde ve hizmetindeyim” mesajı verdi.

Mehmet Yirmibeş’in ekibinden kooperatifçiliğin tecrübeli isimleri Nilgün Kaplan ve Mehmet Yücel de artık esnaf için daha çok çalışma ve hizmet üretme dönemi başladığını ifade ettiler. Ekibin yöneticilerinden 2017 yılı Ahi Babası Suat Yazıcı da Dudullu esnafının kendi kendini yönetmek için önemli bir karar verdiğini açıklayarak; “Bu mücadelede yer alma sebebim olan Dudullu esnafımızın başka yerlerden efendi istemediği tezim bugün bir kez daha perçinlenmiştir” şeklinde konuştu.

Kongreye misafir olarak katılan; ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı, Birlik Başkanvekili ve Ümraniye Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Yıldız, Ümraniye Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Resul Taşcı, Ümraniye Esnaf Odası Başkan Adayı Mustafa Birol Kalyoncu ve Fatih Sultan Mehmet Sanayi Sitesi Başkanı Ali Turhan gibi pek çok isim de Mehmet Yirmibeş ve ekibini tebrik ederek başarılar diledi.

Reklamı Geç