Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ÜMRANİYE’DE KUTLANDI..

Ümraniye Belediyesi, Dünya Çevre

Ümraniye Belediyesi, Dünya Çevre Günü nedeniyle çocuklara çevre bilincini aşılamak amacıyla Santral Ramazan Etkinlikleri alanında şenlik tadında bir program düzenledi.

Ümraniye Belediyesi sosyal belediyecilik ilkesiyle hareket ederek, çevreye ve insana verdiği değerle örnek işler yapmaya devam ediyor. Sorumlu belediyecilik yaklaşımıyla çevreye olan duyarlılığını yıl boyunca türlü çalışmalarla ortaya koyan Ümraniye Belediyesi, Dünya Çevre Günü’nde dikkat çekici bir etkinliğe imza attı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü uhdesinde düzenlenen etkinlikte Ümraniye Santral Ramazan Etkinlikleri alanında büyük bir etkinlik çadırı ve sahne kuruldu. Çadırdaki stantlarda okul öğrencilerinin geri dönüştürülebilir malzemeyle yaptıkları çalışmalar sergilendi.

Düzenlenen programa Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkan Yardımcıları, okul müdürleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. Şenlik havasında geçen programda, birçok etkinlik atölyesiyle çocuklar hem öğrenip hem de eğlendiler.  Çevreci Sanat Atölyeleri, Çevreci Bilim Atölyeleri ve Heykel Sanat Atölyelerinde çocuklar hem geri dönüşümü mümkün olan malzemelerle sanatsal çalışmalar icra edip, hem de bilim atölyelerinde çeşitli deneyler yaparak çevre ve doğayı tanımaya çalıştılar. Programın açılış konuşmasını yapan Ümraniye AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Salim Çetinkaya, bir selamlama konuşması yaparak, yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Başkan Hasan Can’a teşekkürlerini sundu.

Dünya Çevre Günü etkinliğinde “Bu dünya Allahın bize emanet ettiği zenginliklerle dolu” diyerek konuşmasına başlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Başkan Hasan Can, “Bizden sonra gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakabilmek insanlığımız gereğidir. Ozon tabakası delinmiş, denizler, nehirler kirlenmiş ve dünyanın ısı dengesi bozulmuş durumdadır. Bütün bunları insanların hırsları bozdu. Bugün Orta doğuda, Afrika’da yaşadıklarımız hep bu yer altı kaynaklarının mücadelesinden ibarettir. Çoğu zaman bu kaynakların bulunduğu bölgede ki insanları çeşitli vesilelerle kendi egomanyaları altına alamadıkları için o bölgelerde savaşlar çıkartarak insanları perişan etme yoluna gitmişlerdir. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın her gittiği yerde bu adaletsizliğe vurgu yapması boşuna değildir. Dünya beşten büyüktür derken anlatmak istediği budur dedi.

“Genç kuşaklara israf etmememiz gerektiğini öğretmemiz lazım” diyerek sözlerine devam eden Başkan Hasan Can, “Onlara attıkları çöplerin bazılarını geri dönüştürerek tekrar ekonomiye kandırmanın yollarını öğretmemiz lazım. Onun için biz okullarımızda ekonomiye kazandırılabilecek malzemeleri toplamalarını ve bu topladıkları malzemeleri sebebiyle çocuklarımızı küçük ödüllerle bu güzel alışkanlığı kazandırmaya çalışıyoruz. Okullarımızın her birinde bu anlamda atıkların ve pilleri toplamak için çalışmalarımız var. Aynı zamanda kâğıt, cam, ambalaj atıklarını ayrıştırarak ekonomiye katkı sağlıyoruz. Daha önce de özel sektör vasıtasıyla yapıyorduk. Şu anda artık kendi ekibimizle yapıyoruz” dedi. Başkan Hasan Can, “Bu anlamda okul idarecilerini ve öğrencilerimizi kutluyorum. İlgili Çevre Koruma Müdürlüğümüzü ve ilgili başkan yardımcımıza teşekkür ediyorum” dedi. Siz anneler ve babalara da çocuklarımıza bu dünyanın zenginliklerini yok etmemiz ve korumamız gerektiğini öğretmenizi istiyorum” dedi.

Ümraniye Belediyesi Ramazan etkinliklerine de değinen Başkan Hasan Can son olarak, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na yapılacak otopark, kültür merkezi ve bununla beraber yapılacak, Büyük Ulu Camii projesinden, 29 Mayıs Üniversitesinden ve yine aynı bölgeye yapılacak otopark projesinden bahsederek sözlerine son verdi.

Konuşmaların sonunda atık pil toplama yarışmasında ilk 3’e giren okullara protokol tarafından plaket ve hediye takdimi yapıldı. Plaket ve hediye takdiminin ardından, animasyon ekibi tarafından sahnede jonglör, illüzyon ve Karagöz-Hacivat gösterisi yapıldı. Programda gün boyunca, etkinlik alanında bulunan şişme oyun grupları, yüz boyama atölyeleri, palyaçolar, maskotlar eşliğinde pamuk şeker ve mısır dağıtımıyla çocuklar keyifli bir zaman geçirdi. Öğrenciler etkinlikte, atık pet şişelerden dev bir heykel yaptı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından etkinliğe katılan vatandaşlara sardunya dağıtıldı.

Reklamı Geç