Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EĞİTİM VADİSİ ÇEKMEKÖY GELECEĞE HAZIRLANIYOR..

Bölge yerel basın temsilcileriyle

Bölge yerel basın temsilcileriyle bir araya gelen Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, ‘Eğitim Vadisi’ olarak anılan ilçenin durumun değerlendirdi ve gelecekle ilgili hedefleri anlattı.

cekmekoy mill egitim 2Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, bölge yerel basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda buluşarak ‘Eğitim Vadisi’ ilçenin eğitime ilişkin durumunu değerlendirdi. Halk Eğitim Müdürü Mustafa Kemal Topaloğlu, Şube Müdürleri Şinasi Yıldırım, Şakir Gülder ve Meslek Eğitim Müdürü Hasan Karaman’ın da katıldığı yerel basın bilgilendirme toplantısında önemli açıklamalar yapan Müdür Ahmet Aktaş, “28 yıldır bu ilçede yaşıyorum. Önceleri köy ve belde olan Çekmeköy şimdilerde ise ilçe olma özelliklerini tamamlıyor. Çekmeköy her yönüyle güzel bir yer. Eğitimde önemli mesafeler kaydediliyor. Eksikler elbette var ancak zamanla hepsi giderilmiş olacak” dedi.

cekmekoy mill egitim 763 resmi 123 özel eğitim kurumunda yaklaşık 50 bin öğrencinin eğitim gördüğünü, Çekmeköy’ün sürekli gelişen ve büyüyen bir ilçe olduğunu ve öğrenci sayısının da hızla arttığını belirten Ahmet Aktaş: “Buna bağlı olarak yeni okullara ihtiyaç bulunmaktadır. 2014-2015 eğitim öğretim yılında TEV Ezen Gülen Kıray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ve Ayşe Nezahet Kurukahveci İlkokulu’nun, 2015-2016 eğitim öğretim yılında ise Fatma Talip Kahraman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ekşioğlu Kız Anadolu imam Hatip Lisesinin hizmete açıldı. Ayrıca yıllardır ilçemizde büyük bir eksikliği hissedilen Rehberlik Araştırma Merkezinin 2015 yılında hizmete başlamıştır. Önümüzdeki yıllarda yeni okulların ilçemize kazandırılması için yoğun bir çalışma içerisindeyiz” dedi

cekmekoy mill egitim 6Okullar depreme hazırlanıyor

Olası bir Marmara depreminden okulların zarar görmemesi için 2015–2016 öğretim yılından itibaren yoğun bir çalışma başlatıldığını belirten Aktaş: bu kapsamda Saadet Yılmaz İlkokulu, Hüseyin Avni Sipahi Ortaokulu ve Çekmeköy İlkokulunda güçlendirme çalışmalarının sona yaklaştığını 2016–2017 eğitim öğretim yılında Erdal Yılmaz İlk ve Ortaokulu, Sultançiftliği İlkokulu, Sultançiftliği Ortaokulu, Vatan Ortaokulu, Hatice Mehmet İlk ve Ortaokulu ve Hikmet Tevfik Ataman Çok Programlı Anadolu Lisesinin yıkılarak yeniden yapılacağını belirtti.

cekmekoy mill egitim 5Öğrenci ve öğretmenlere yönelik bir çok proje yürütülmektedir.

Geçtiğimiz öğretim yılında ülkemizin yedi farklı bölgesinden öğrencileri bir araya getiren, onların tanışmalarını ve kaynaşmalarının sağlayan “Yedi Bölge Yedi Renk” projesinden sonra bu yıl da bu projenin bir benzeri olan “Çekmeköy’den Radoviş’e Kardeşlik Köprüsü” adıyla yeni bir proje geliştirdiklerini anlatan Aktaş: bu proje ile Makedonya’nın Radoviş kentinde bulunan beş Türk okulu ile Çekmeköy de bulunan beş okulun öğrencilerini buluşturmayı hedeflediklerini, ilk ziyaretin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çekmeköy’e yapılacağını, daha sonrasında öğrencilerimizin Radoviş’te yaşayan akranları ile buluşacağını, böylece aralarda kardeşlik köprülerinin kurulacağını belirtti.

cekmekoy mill egitim 4Aktaş, bu yıl hayata geçirilen diğer projelerle ilgili olarak: “Engelli öğrenciler ile engelsiz öğrencileri bir araya getirerek aralarında yeni arkadaşlıkların kurulmasını amaçlayan “İkimiz Bir Fidanız” projesinin tanıtımı, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Eski Bakanı Nimet Baş ve Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva’nın katılımı ile yapıldı. Bu projede öğrencilere verilen fidanlar bir süre öğrenciler tarafından büyütüldükten sonra Çekmeköy Belediyesi’nin belirlediği alana dikilecek ve öğrencilerin isimleri bu fidanlara verilecektir” dedi.

cekmekoy mill egitim 3Çekmeköy Kaymamalığı’nın himayelerinde geliştirilen “Okulumda Güvendeyim” projesi ile okullarımızda güvenli bir eğitim ortamının sağlanmasın hedeflendiğini belirten Aktaş açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu kapsamda okullara gönderilen kontrol formlarını her ay düzenli olarak doldurulmaktadır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde değerlenilen bu formlarda okullarımızdaki sorunlar tespit edilerek kaymakamlığımıza iletilmekte ve çözüm üretilmektedir.

cekmekoy mill egitim 1Bu projelerden başka fen bilgisi ve matematik öğretmenlerimizin geliştirdikleri materyalleri birbirleriyle paylaşmalarını sağlayacak olan  “Özgün Materyal Geliştirme” projesi,  Geleneksel Türk Zeka Oyunu Mangala nın öğrenciler arasında yaygınlaştırılmasını amaçlayan ortaokul öğrencileri arası “Mangala Turnuvası” , ve Anasınıfı ve İlkokul öğrencilerinin eğlenerek öğrenmesini amaçlayan  “Akıl Oyunları Turnuvası” turnuvası düzenlenmiştir.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aktaş, toplantıya katılan basın mensuplarına, eğitim faaliyetlerinin yürütülmesinde rehberlik eden İlçe Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız’a ve belediyenin bütün imkânlarını eğitimin hizmetine sunan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’a teşekkür ettikten sonra toplantı sona erdi.

Reklamı Geç