Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EKMEK ZAMMINA KARŞI AÇILACAK DAVALARA EMSAL TEŞKİL EDER…

Son dakika haberine göre;

Son dakika haberine göre; Fırıncıların talebiyle 1,5 TL olan ekmek fiyatının 2 TL’ye çıkarılmasının ardından mahkeme kararıyla uygulanan zammın iptal edilmesiyle ekmek tekrar 1,5 TL’den satışa sunuldu. Zonguldak’taki bu kararın başta İstanbul olmak üzere yurt genelinde emsal teşkil edecğinden gözler diğer kentlerde açılacak davalara çevrildi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, fırıncıların talebi üzerine 22 Şubat’ta 200 gramı 1,5 TL’den satılan ekmeğin, 220 grama yükseltilerek 2 TL’den satılmasını kararlaştırıldı. Zonguldak Valiliği’nin zamma itirazı sonrası oda fiyatı düşürmedi. Valiliğin, 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurusu üzerine açılan davanın 5 Mart’ta görülen duruşmasında zam kararı durduruldu. Mahkeme, komisyonca tekrar görüşülmesine karar verdi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, kararın mahkemece tebliğ edilmesinin ardından bugün ekmek fiyatını 1,5 TL’ye düşürdü. Zonguldak’tan gelen bu yargı kararının başta İstanbul olmak üzere tüm yurt genelinde emsal teşkil etmesi bekleniyor. İstanbul’da da 200 gram ekmek fiyatı önce 1.75 TL’ye birkaç gün önce de 2 TL’ye çıkarılmıştı.

Oysa İstanbul’da ekmek kilogram fiyatının 7.5 TL olduğu ve dolayısı ile 200 gram ekmeğin de 1.5 TL olduğunu yetkililer bas bas bağırıyor fakat dinleyen, uygulayan yok. Tüketici şikayetleri her geçen gün artan ekmek fiyatları hakkında sürekli denetimler yapılıyor ve fırınlara yüklü para cezaları kesiliyor ancak para cezaları da caydırıcı olmuyor.

Reklamı Geç