Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EKMEKTE DÖNEN OYUNU AKIL ALMIYOR..

Fırın ve marketlerde satılan

Fırın ve marketlerde satılan ekmeğin ne gramajı ne de fiyatı, Fırıncılar Odası’nın açıkladığı rakamlarla örtüşmüyor. İTO’ya bağlı fırınlardan sonra İstanbul Fırıncılar Odası’na bağlı olan fırınlar da ekmeğe yüzde 20 zam yaptı. Ekmeğin bin gram (1 kilo) azami satış fiyatı 7,5 TL olacak. Buna göre 200 gr. ekmeğin fiyatı 1,25 TL’den 1,5 TL’ye yükseldi. İstanbul’da yarından itibaren yeni tarife geçerli olacak. Lakin ekmeğin fiyatı zaten bir yılı aşkın süredir fırınlarda 200 gramı 1.50 liraya satılırken 1 ay önce 1.75 liraya çıkarılmıştı bile…

İstanbul’da ekmek fiyatları ve gramajı birbirini tutmuyor. 300 gram ekmeği önce 250, sonra 240 ve daha sonra 220 ile 200 grama kadar düşürüp fiyatını da Fırıncılar Odası açıklamadan aylar evvel zamlayan esnaf, girdi maliyetlerini kurtaramadığından dert yanarken; tüketici de artan hayat pahalılığı ve temel ihtiyaç ekmekle oynanmasından şikayetçi. Hal böyle iken Fırıncılar Odası’nın açıkladığı rakamlar çok çok gerilerden geliyor. İstanbul’da son bir yıldır 1.50 liraya satılan 200 gram ekmek fiyatının 1.75 liraya çıkarılmasının üzerinden bir ay geçtikten sonra zam haberi duyuran Fırıncılar Odası, 200 gram ekmeğin 1.50 liraya çıkarıldığını ilan etti ve o zam yarından yani 16 Ekim’den itibaren geçerli olacakmış..  

Piyasadaki ekmek fiyatlarının bir yıl gerisinden gelen habere göre; İstanbul Fırıncılar Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, yarından itibaren ekmeğin bin gram (1 kilo) azami satış fiyatı 7,5 TL olacak. Buna göre 200 gr. ekmeğin fiyatı 1,25 TL’den 1,5 TL’ye yükseltildi. Karar, Ekmek Fiyatına İlişkin Azami Fiyat Tarifesi Belirleme Komisyonu tarafından alındı. İstanbul’da faaliyet gösteren tüm fırınlarda geçerli olacak yeni ekmek tarifesi, maliyet analizleri yapıldıktan sonra İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından onaylandı.

Reklamı Geç