Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“EKSİK VE KUSURLAR ÜZERİNDEN HAREKET EDENLER KAYBEDER”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bölge yerel basın temsilcilerine bir kahvaltı daveti veren Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz; “Her insanın eksiği ve kusuru olabilir. Sürekli bu eksik ve kusurları ön plana çıkarmaya çalışanlar o günlük kazanmış gözükseler de bu kişiler uzun vadede kalıcı başarılar asla elde edemezler” şeklinde konuşarak basına ince mesajlar verdi.

poyrazbasin210 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü yaklaştıkça başta yerel yönetimler olmak üzere siyasiler ve iş dünyası da medya çalışanlarına yönelik etkinlikler organize etmeye başladı. Çekmeköy Belediyesi de bu yıl Çalışan Gazeteciler Günü’nü unutmadı. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Doğan Karakaya, Yardımcısı Fatih Sırmacı ve Özel Kalem Müdürü Osman Orhan ile birlikte bölge yerel basınını kahvaltılı davette ağırlayarak gazeteciler gününü kutlayan Başkan Ahmet Poyraz, hem geçen yılın kısa değerlendirmesini yaptı, hem de gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

poyrazbasin1Toplantının açılış konuşmasını basından sorumlu başkan yardımcısı Fatih Sırmacı yaparak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün önemine ve geçmişine vurgu yaptı. Ülkemiz’de 10 Ocak’ın 212 Sayılı yasanın yürürlüğü girdiği 1961 senesinde 9 gazete patronunun gazetelerini çıkarmamaları üzerine çalışan gazetecilerin eylem yapıp kendi gazetelerini çıkarmaları üzerine bayram olarak ilan edildiğini ifade eden Sırmacı, tüm gazetecilerin bu gününü kutladığını ifade etti. Başkan Ahmet Poyraz da konuşmasında gazeteciler gününü kutlayarak, basının önemine vurgu yaptı.

poyrazbasin44Fransa’da yaşanan vahşeti de kınayan Başkan Ahmet Poyraz, insani değerlere vurgu yaptı. İslami değerlerin tüm bu yaşananlara asla ve asla alet edilemeyeceğini kaydeden Poyraz, basın mensuplarına da ince mesajlar içeren bir konuşma yaptı. Her insanın eksik ve kusurunun olabileceğini ifade eden Poyraz, sürekli bu kusur ve eksikler üzerinden bir şeyler yapmaya çalışanların o gün kazanmış gibi görünseler de uzun vadede asla ve asla kalıcı başarılar elde edemeyeceklerini söyledi.

Başkan Ahmet Poyraz, 6 yıllık hizmet süresince bölge basınının kendilerine verdiği desteğin önemine değinerek gazetecilere teşekkür etti. Projesi tamamlanan ve bu yıl içinde temeli atılacak olan Hükümet Konağı hakkında bilgi veren Poyraz, “Hükümet konağı Kent Park’ın yanında bulunan Çekmeköy Spor Kulübü’nün kullandığı alanda yükselecek. Geçici çözüm olarak spor kulübümüze tesislerimizden yararlanma imkanı sunacağız. Kalıcı çözüm olarak da Büyükşehir Belediyesi’nin ilçemizde yapmayı planladığı ve yakın zamanda çalışmalarına başlanması düşünülen 15 Bin kişilik stadyumun kullanıma açılması var” dedi.

Metro için de tarih veren Başkan Poyraz, olağanüstü bir aksilik çıkmaması durumunda 29 Ekim 2015’te metronun çalışmaya başlayacağını müjdeledi. Geçtiğimiz yıl kurulan ve gündem konusu olan kurban pazarlarının da yeni senede ilgili arsalarda inşaat yapılması halinde yeniden kurulmayacağını söyleyen Başkan Poyraz, “Sonuçta iki arada bir derede misali biz de vatandaşımız gibi sıkıntı yaşıyoruz. Önceki sene onca masraf yaparak Nişantepe’ye dört dörtlük Kurban pazarı alanı kurduk, uzak diye kimse gelmedi. Geçen sen ise ihtiyaç olduğu üzere ve vatandaşın isteği ile izin verdik bu kez de bölge sakinleri rahatsız oldu” dedi.

 

Reklamı Geç