Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YÜKSEK ELEKTRİK FATURALARINA ONLAR DA TEPKİLİ..

Yüksek zamlarla birlikte yeni

Yüksek zamlarla birlikte yeni yılın ilk gününden başlayan yüksek elektrik faturaları, toplumun farklı kesimlerinden tepki toplamaya devam ediyor. Faturalarına ‘ticarethane’ statüsünden hesaplama yapılan mahalle muhtarları da isyanda. “Devletin halka en yakın birimi muhtarlıklar ticarethane değil, hizmet kurumudur” diyen muhtarlar bu yanlıştan derhal dönülmesini bekliyor. TÜMFED Başkanı Selami Aykut, “Muhtarlıklar ticarethane değildir” dedi.

Mahalle muhtarları da yüksek elektrik faturalarından yana dertli. Yeni yılın ilk gününden itibaren yapılan zamlarla birlikte yükseldikçe yükselen elektrik faturaları muhtarları da isyan ettirdi. ‘Ticarethane’ statüsünden hesaplaması yapılan muhtarlar, yanlıştan acilen dönülmesini istiyor. Konuya ilişkin olarak Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu TÜMFED Başkanı Selami Aykut da bir açıklama yaparak, “Muhtarlık ticarethane değildir” dedi. Muhtarlıklarda elektrik abone tarifesinin ticarethane olarak yapıldığını kaydeden Aykut. “Zaten pahalı olan elektrik böylece muhtarlarımız tarafından daha da pahalıya kullanılmaktadır. Muhtarlık büroları ticarethane değildir. Bu nedenle tarifenin değiştirilmesi ve kamu hizmeti gören muhtarlarımızdan en ucuz tarifeden ücret alınması gerekir” dedi.

Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu TÜMFED Başkanı Selami Aykut, şunları kaydetti: “Demokrasinin temel yapı taşı, ilk basamağı olan muhtarlarımızın, vatandaşlarımızın kolay ve hızlı bir şekilde ulaşıp sorunlarını dile getirdiği en yakın yönetim kademesi olması itibariyle kamu hizmetlerinin yürütülmesindeki rolü büyüktür. Muhtarlıklarımızda herhangi bir ticari faaliyet gerçekleşmediği gibi ticarethanelerdeki gibi kazanç sağlanan, kar elde edilen herhangi bir iş de yapılmamaktadır. Dolayısıyla muhtarlarımız kısıtlı gelirleri ile hem muhtarlık hizmet binası giderlerini hem de mahalle sakinlerinin taleplerini karşılamaya çalışmaktadır. Kamu yararına faaliyet gösteren muhtarlarımızın görevlerini ifası için kullandıkları muhtarlık hizmet binaları birer ticarethane olmayıp kullanılan elektrik enerjisinin de ticarethaneler için belirlenen elektrik tarifesinden değil meskenler için kullanılan elektrik tarifesi üzerinden faturalandırılması gerekmektedir.” dedi.

Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu olarak; konuya ilişkin yazı hazırlayıp bakanlıklara göndereceklerini kaydeden Aykut, “Tüm muhtarlarımıza çağrımızdır, konuyla ilgili siyasilere ve yöneticilere duyuru yapmalarını rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç