Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EMITT İSTANBUL TURİZM FUARI BAŞLIYOR..

Dünyanın en büyük turizm

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan ve bu yıl 23.’sü düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) yarın başlıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle düzenlenen fuar, 31 Ocak- 3 Şubat tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

EMITT organizasyonu ile dünya çapında turizm profesyonelleri ve tatil tüketicileri İstanbul’da buluşacak. EMITT’e bu yıl Asya, Avrupa, Uzakdoğu ve Latin Amerika kıtaları dahil 100’den fazla ülkeden 700’ü aşkın davetli tur operatörü katılacak. Her yıl yoğun ilgi gören fuarda on binlerce yerli ve yabancı turiste İstanbul’un marka değeri, tarihi ve turistik mekanlarının tanıtımı yapılacak. Böylece ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan turizm sektöründeki hareketlilik artırılacak. EMITT’te İBB’ye bağlı Turizm Müdürlüğü, Orkestralar Müdürlüğü, Coğrafi Bilgi Sistemi Müdürlüğü, İSMEK ile birlikte iştirakler Kültür AŞ, KİPTAŞ, Ağaç ve Peyzaj AŞ stant açacak. Stantlar ile İBB’nin İstanbul’a gelen turist sayısını artırmak için hayata geçirdiği projelerin ve mobil uygulamaların tanıtımı yapılacak.

Sosyal medya üzerinden İstanbul’u dünyaya tanıtmayı amaçlayan “Visit İstanbul” projesi yerli ve yabancı katılımcılara anlatılacak. Tarihi mekanların sosyal mecralarda etkin bir şekilde tanıtılmasını ve kullanıcıların sanal ortamla beraber tarihi mekanları içselleştirebilmelerine imkan sağlayacak “Yürü Keşfet Projesi” deneyimlenecek. Eski İstanbul ve Yeni İstanbul Fotoğrafları’nın seçilen zaman dilimine göre interaktif bir uygulamayla deneyimlenebileceği “Zaman Makinesi” yer alacak. İSMEK tarafından yabancı ve yerli ziyaretçilere, UNESCO Dünya Kültür Mirası’nda da yer alan Ebru Sanatımız dönüşümlü gruplara, workshop şeklinde uygulamalı olarak yaptırılacak. Orkestralar Müdürlüğü tarafından geleneksel çalgı aletleri ile müzik ziyafeti sunulacak. Green Box Dijital Fotoğraf Sistemi ile ziyaretçilerin arka planda seçtikleri İstanbul manzaralarında fotoğraf çekebilmeleri sağlanacak.

Dört gün boyunca sürecek etkinlikte, farklı sektörlerin önde gelen yerli ve yabancı uzmanları konuşmacı olarak yer alacak. Turizm ekonomisi, turizmi canlandıracak temel faktörler, geleceğin turizmine dair öngörüler, dijitalleşme, fütürist otelcilik gibi birbirinden farklı çok sayıda konu masaya yatırılacak. Sosyal medya fenemonleri de fuar süresince EMITT Konferans Salonu’nda sevenleriyle buluşacak.

Reklamı Geç