Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EMLAK VE GAYRİMANKUL PİYASASINDA VURGUNCULAR SAHNEDE..

Kredi faizlerinin de düşmesiyle

Kredi faizlerinin de düşmesiyle gayrimenkul sektöründe yaşanan canlanma, fırsatçı emlakçıları ve bazı kötü niyetli inşaat firmalarını da harekete geçirdi.

Düştükçe düşen konut faizleriyle birlikte gayrimenkul satışları hareketlendi. İpotekli konut satışları her geçen ay bir öncekini ikiye katlıyor. Konut sahibi olmak isteyen pek çok vatandaşın ise, tekelleşen fırsatçı emlakçılar yüzünden hevesi kursağında kalıyor. Fırsatçı emlakçılar ve bazı iyi niyetli olmayan inşaat firmalarının en çok kullandıkları dolandırıcılık yöntemleri ise şöyle: “Gerçeği yansıtmayan düşük fiyatlı ilanlarla vatandaşı ofislerine çekip, başka gayrimenkullere yönlendirmek, diğer emlakçılarla işbirliği yapıp, ev sahibi ve kiracının yerine fiyat belirlemek, evin metrekaresinde yalan söylemek.”

Anadolu yakasında Çekmeköy, Sancaktepe, Ataşehir gibi konut sektörünün hareketli olduğu bölgelerde saygın kurumları gölgeleyen fırsatçılar, akla hayale gelmedik oyunlarla mağdur etmeye devam ediyor. Örneğin, Yenidoğan bölgesindeki bir dairenin görsellerini Taşdelen diye ilana giren bir emlakçı, daireye talip olan müşterisine kırk takla atarak kandırmaya çalışıyor. Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği’ne göre tüketiciyi aldatmaya yönelik yanıltıcı bilgi vermek suç ve yetkililer bu suçu işleyen fırsatçıların Emlakçılar Odası’na şikayet edilmesi yönünde uyarılarda bulunuyor.

BU HİLELERE DİKKAT! Kiracı evi göstermiyor deyip başka bir daireye yönlendirme. Bütçesinin çok üzerinde bir evi gösterip düşük olana razı etme. Portföylerini ortak kullanıp tekel gibi hareket etme. Satılık eve ait olmayan farklı görseller kullanma. Metrekareyi farklı gösterme. Yanlış görsellerle yanlış adres ilan etme.

Reklamı Geç