Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE’ SEMİNERİYLE HUZUR TOPLANTISI..

Polis-Halk ilişkilerini geliştirmek ve

Polis-Halk ilişkilerini geliştirmek ve daha güvenli yaşam amaçlarıyla belirli periyotlarda düzenlenen Çekmeköy Huzur Toplantısı, bu kez ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ semineriyle başladı. Mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve okul yetkililerinin de katılarak çeşitli talepleri dile getirdikleri toplantıda Kaymakam Resul Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Epli, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Oğuz Namlı ve İlçe Jandarma Komutanı Gülali Çendik sorulara cevap verdiler.

Çekmeköy Huzur Toplantısı, bu yıl ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ temasıyla gerçekleşti. Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Kaymakam Resul Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Epli, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Oğuz Namlı ve İlçe Jandarma Komutanı Gülali Çendik, vatandaştan gelen sorulara yanıt verdiler. Mahalle muhtarları, İYİ Parti Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Bora Kılıç, bazı STK temsilcileri ve okul yetkililerinin katıldığı program, Narkotik Polisi’nin sunumunu yaptığı uyuşturucu ile mücadele ve bağımlılığı önleme semineri ile başladı.

Madde ve uyuşturucu bağımlılığıyla mücadelede en etkin rolün ailelere ve özellikle de annelere düştüğünün dile getirildiği seminerde güvenli internet kullanımı ve okul çevrelerine dikkat çekildi. Son yıllarda binlerce madde türünün oluştuğuna dikkat çekilen seminerde made kullanma yaşının her geçen gün daha aşağılara indiği ve ilk deneyimin merakla başladığı kaydedildi. Seminerde ayrıca maddenin bireye ilk sunulduğu ortamın da arkadaş çevresi olduğu ve bu nedenle ailelerin dikkatli olmaları sayesinde bu çevrelerin daha güvenli olabileceği ifade edildi. Madde bağımlılığı takibi ve sokakta etkin mücadele konusunda vatandaşların cep telefonuna indireceği ‘Uyuma’ uygulaması ile polise ve yetkililere yardımcı olabileceği önemle vurgulandı. Uyuşturucu ile mücadele uygulaması ‘Uyuma’ sayesinde dileyen her vatandaş her türlü bildirim ve şikayetini çok hızlı ve etkin şekilde yapabilecek.

Huzur toplantısında daha sonra soru-cevap bölümüne geçildi. Çekmeköy’ün bazı noktalarında yoğun trafik problemi, şehir içi ulaşımda aşırı parklanmadan kaynaklı sokak işgalleri, aynı şekilde market ve işyerlerinin kaldırım işgalleri gibi konular yetkililere soruldu. Yine güvenlik konularına değinilen sorularda daha fazla MOBESE kamerası ve aşırı hız yapılan bölgelerde hız kesicilerin konulması konuşuldu. Yeşilay Derneği Şube Başkanı Suna Gönüllü Uzunoğlu, Madenler Meydanı’na kurulan NARKO TIR’ın toplumsal bilincin oluşması için önemli bir çalışma olduğunu ifade etti. Kaymakam Resul Çelik, gerek Huzur Toplantısı’nda gerekse diğer zamanlarda kendilerine ulaşan tüm taleplere, ilgili birimlerce yanıt verildiğini ve çözüm noktasında gereken çalışmaların yapıldığını kaydetti.

Çekmeköy’ün bir başka gündemi Mehmet Akif Mahallesi’nde Fiba Life Sitesi önünde bulunan çocuk parkına akaryakıt istasyonu yapılması meselesi de gündeme getirildi. Çocuk parkına benzinlik sorusuna yanıt veren Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Epli, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan ilgili planın yargıya taşındığını, mahkemeden çıkacak sonuca göre hareket edileceğini söyledi. Yine Kirazlıdere Muhtarı Orkun Karakaya da Yenidoğan Kavşağı’nda oluşan bölgenin en büyük sorunu trafik keşmekeşine de acil çözüm bulunması yönündeki sorusuyla gündem oluşturdu. Bu soruya da yanıt veren Başkan Yardımcısı Ahmet Epli, konunun büyükşehirden kaynaklı sebeplerle çözüme kavuşmadığını ifade etti.

Reklamı Geç