Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ENGELLERİ SEVGİYLE AŞAN TUZLA BELEDİYESİ FARKINDALIK YARATTI

Yurdun dört bir yanında

Yurdun dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlanan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde son derece anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapan Tuzla Belediyesi yine farkındalık yarattı. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın 5. Geleneksel Engellerimiz Engel Değil gösterisi, özel çocuklarımızın imkân tanındığında neler başarabileceklerini bir kez daha gözler önüne serdi. Zihinsel, fiziksel, işitme ve konuşma engelli çocuklar, drama, tiyatro, müzik grubu, fotoğraf sergisi ve halk oyunları ile yeteneklerini sahneledi.

tuzla engeller asiliyor 8Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu’nun koordinasyonunda, Kadın Kent Gönüllüleri’nin desteği ve ücretsiz hizmet sunan öğretmenlerinin eğitimiyle 43 engelli çocuk, 4 dalda yeteneklerini sahneledi. İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Çelikel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, AK Parti Tuzla Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, birim müdürleri, Vala Gedik Özel Mesleki Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencileri, Rotary İşitme Engelliler İlkokulu öğretmen ve öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcıları,Kültür Merkezi girişinde engelli çocukların fotoğraflarından oluşan sergi karşıladı.

tuzla engeller asiliyor 3Sunuculuğunu komedyen Yavuz Seçkin’in yaptığı etkinlik, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu Sorumlusu Hayrunnisa Gönen’in yaptığı selamlama konuşmasıyla başladı. Gönen, “ Özel Çocuklar Komisyonu çok sevgi, çok emek, çok sabır isteyen bir komisyon ama karşınızda sizin çabalarınıza aynı gayretle, aynı sevgiyle karşılık veren çocuklarımız var. Onların duyguları tertemiz, kirlenmemiş. Onun için her ders sonunda yorgun ama mutlu dönüyoruz evlerimize. Bir hayaldi gerçek oldu. İlk başlarken amacımız özel çocukları evden çıkarmak, sosyal hayata karışmalarını sağlamak ve bunu yaparken de ailelere bir soluk aldırmaktı. Bugün geldiğimiz noktada çocuklarımız yılların sanatçılarının bile heyecanla çıktıkları sahnede kocaman yürekleriyle 5 senedir sizlere gösterilerini sunuyorlar. Sayın Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’nın önce insan çağrısına ses vererek Gönül Elleri Çarşısı çatısı altında buluştuk. Bize bu fırsatı ve desteği verdiği için kendisine ve Gönül Elleri Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı sayın Dr. Fatma Yazıcı’ya ve Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Sorumlusu Tuğba Muslu’ya şükranlarımı sunuyorum” dedi.

tuzla engeller asiliyor 2Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı konuşmasında; “Bizler Gönül Elleri Çarşısı olarak 6.yılımızı geride bıraktık ve 6.yıl geride kalırken 10 tane komisyonla birlikte her geçen gün giderek büyüyerek büyük bir aile olarak yolumuza devam etmekteyiz. Bu 10 komisyonla Tuzla’da sosyal açıdan dezavantajlı tüm kesimlere ulaşıyoruz. İnşallah daha da büyümeyi hedefliyoruz. Bunlardan bir tanesi de Özel Çocuklar Komisyonu. Bugün bu komisyonumuzun faaliyetinde bir araya geldik. Programı çok beğendim ve engelli minikler bir yıl boyunca bu etkinliğe hazırlandı.Hep birlikte izledik, çok güzeldi. Gerçekten çocuklarımız bir yıl boyunca bu gösteri için hazırlanıyorlar. Yaz tatilleri haricinde çalışmalara kesintisiz devam ediyorlar. Bu  komisyonu kurma amacımız çocuklarımızı evden çıkarmak, topluma, yani aramıza karıştırmaktı. Bu komisyonun kurulmasından  itibaren çocuklarımız artık aramızda hedefimize ulaştık hem mutlular hem de eğitim alarak sosyal hayatın içinde yerlerini alıyorlar. Onun için komisyonumuza çok teşekkür ediyoruz. Gönül Elleri Çarşısı’nda emek veren bütün gönüllü hanımlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü yapılan iş gönüllü yapılan iş ve her aşamasında büyük emek, çaba var, zaman ayırma var. Bunun için kendilerine çok teşekkür ediyorum ve giderek büyüyen ailemizi daha da kuvvetlendirmek dileğiyle hepinize bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

tuzla engeller asiliyor 6Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Çelikel de konuşmasında engellilerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. Çelikel, “Belediyemiz bir güne, bir haftaya sınırlı kalmadan engelli kardeşlerimiz için çalışmalarını sürdürmektedir. Sosyal ve kültürel çalışmalar yaparak engelli bireyleri ve ailelerimizin hayata uyum sağlamalarına yardımcı oluyoruz. Çocuklarımızın sosyal yaşama daha iyi adapte olabilmesine yönelik çalışmalarımız sürmeyede devam edecek” şeklinde konuştu.

tuzla engeller asiliyor 7Tuzla Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu da konuşmasında, Gönül Elleri Çarşısı’nı tebrik etti. Alireisoğlu “Sizin gönlünüzden çıkan gönüllere ulaşan ellerinizin eseri, bunun için size tabi ki teşekkür etmemiz gerekiyor. Ondan da önemlisi bildiğimiz bir gerçek var. Türkiye’de 6 yıldır bu tip engelli sayılabilecek olan ailelere hükümetimizin, devletimizin müthiş bir desteği var. Şu rakamları söylememe müsaade edin, yaklaşık 985 rehabilitasyon merkezimizde eğitim gören öğrenciye hükümetimiz, devletimiz,  milli eğitim bakanlığı her ay 500 bin TL katkıda bulunuyor. Bu şekilde özel alt sınıflarda eğitim gören öğrencilerin 500 tanesi servisiyle taşıyor getiriyor, götürüyor ve iki tane bu anlamda İstanbul çapında başarılı örnek olmuş okulumuz da bu çocuklara yemeklerini de veriyor” dedi.

tuzla engeller asiliyor 4Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu’na kayıtlı çocuklar, gösterilerine müzik grubunun ritim saz gösterisi ile başladı. Özel Çocuklarımız, Zor Aşk, Çemberimde Gül Oya ve Leylim Ley şarkılarını seslendirdi. Hayat Bayram Olsa şarkısını işaret diliyle söyleyen çocuklarımız izleyenlere sürpriz yaptı. Etkinlik, Kırmızı Başlıklı Kız isimli tiyatro gösterimi ile devam etti. Özel Çocuklarımız Kırmızı Başlıklı Kız tiyatrosunu sahnelerken büyük beğeni topladılar. Program Adıyaman, İzmir, Trakya ve Ankara yörelerinin halk oyunları gösterisi ile devam etti. Engellerini kültür ve sanat faaliyetleri ile ortadan kaldıran çocuklar, keyifli gösterilerini alkış yağmuru altında sürdürdü. Çocukları yetiştiren öğretmenler Sibel Yaptı, Göksu Elbasan, Aydın Elbasan, Önder Yıldırım ve Hayrunnisa Gönen’e emeklerinden dolayı protokol tarafından plaket verilerek teşekkür edildi. Program katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.

tuzla engeller asiliyor 5

Reklamı Geç